Караянчева: Промяна в Конституцията? Покана за разговор е!

Преговорите с партиите започват във вторник
Обновена: 22 авг 2020 17:51 | 22 авг 2020 17:50, Веселина Йорданова
152
Караянчева: Промяна в Конституцията? Покана за разговор е!
Снимка: Facebook

Предстоят преговори за събиране на подписи за внасяне на проекта за нова Конституция, каза председателят на НС Цвета Караянчева в Златоград.

"Във вторник започват преговорите. В парламента ще бъдат, с всички парламентарно представени групи, които са заявили желание да разговарят с парламентарната група на ГЕРБ, така че накрая на седмицата ще има възможност да ви инфомирам как са преминали разговорите“, обясни тя, цитирана от БНР.

Още по темата
По повод продължаващите протести, председателят на НС подчерта:

"Няма нищо по-хубаво от това българските граждани да изразяват свободно мнението си, стига да не пречат на другите граждани, защото всички имат права, разбира се, да не нарушават техните права, но виждам, че младите хора изчезнаха от този протест. Ние отговорихме на исканията за Велико народно събрание, за промяна в Конституцията. Тази промяна, която ние предлагаме, това всъщност е само една покана за разговор. Някой се опитва да каже, че едва ли не това ще бъде Конституцията, окончателната, единствено и само на ГЕРБ, но това са абсолютно злонамерени говорители. Това е първа покана за разговор".

Караянчева присъства днес на официалното откриване на почти 3 метра висок паметник на Момчил войвода - "Родопският цар", който се издига до самия ГКПП "Златоград" на границата с Гърция, с дарения от цялата страна.

Инициативен комитет миналата година обяви, че 2020 г. е Годината на Момчил.

Според проф. Николай Овчаров на връх Света Неделя е имало крепост, която категорично свързва с Момчил, но може да го докаже с разкопки. На върха има останки от стена, градена с хоросан, която проф. Овчаров датира още от IV-V век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Покана за разговори? преди 3 години
Схемата на Бойко е проста: Ако се съберат 2/3 (160) гласа се правят избори за Велико Народно събрание. Когато се приеме конституция (след половин или даже след една година) се правят избори за обикновено Народно събрание.И през всичкото това време управлява (и провежда изборите) настоящото гербаджийско правителство. Дори и Бойко да подаде оставка, правителството управлява като правителство в оставка.Просто, нали? Но няма да мине.Бойко е нашият Лукашенко. Окопал се е във властта и оставка не дава. Няма да се учудя ако и той започне да пристига в Министерския съвет с хеликоптер и в бронежи
92
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 години
То вече стана ясно, че промените в конституцията са ги предложили престъпници с цел да станат неприкосновенни. Няма база за разговор лелче. Оставка и вън!
91
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и какъв е тоя женски клуб зад нея?
90
1
 
5
 
! Отговори
ех преди 3 години
Тази лелка още утре я вземам при мен на лозето на гроздобер; давам по 0,05 бв на кг набрано грозде ...... като гледам тази лелка тя и за гроздобер не става!Речника й е доста беден ...Простете, а тя къде е на робата ..?
89
0
 
3
 
! Отговори
Аве преди 3 години
Ти мома ли си що не народи 10деца или си потънала в дългове.
88
0
 
2
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Бурна епоха! Особено последните 10-11 год , които ще оставят в нашата богата история с делата си и с разни изключителни заслуги, с които ни прославиха пред външния свят, не само герои, но и героини. Поне до сега влезнаха несменяемо в историята имената Калина, Елена (П...-ва), Цвета. В борба да се наредят сред "незабравимите" са Теменужка, Мариана, Деница, Екатерина, Петя, Десислава. Старта е даден!
87
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Обидена - не Уважена!
86
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обидена от БМБ, не епоискала извинение от него, което значи, че е приела обидата за комплимент и има наглостта да се явява пред хората. ***
85
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** иска да разговаря??? С кого? Никой не иска та говори с простаци - умората е голяма след такъв "разговор"!
84
0
 
3
 
! Отговори
ha-ha преди 3 години
ha
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая що НЕ носи АРАБСКА маска на главата си ???? Б. Борисов да умира ЗАЕДНО с АРАБСКИТЕ маски... А може да си сложи и една найлонова торба на главата, за да се задуши по- бързо и да се отървем от тия АРАБСКИ маски..
82
1
 
16
 
! Отговори
ББ преди 3 години
това е отвратително...пор.о...гаврите се с животите ни...с всичко което обичаме и ценим...с бъдещето на децата ни се гаврите като ги излагате с подобно нещо определено от шефа и като *** детероден орган...ама наистина ще излезем с камъни и дърве и ще ви избием...не се търпите вече...минавате всякакви червени линии...Народното събрание го превърнахте в обслужващ персонал на айдуци и чужди агенции..Мендо на кого ще гласуваш законче да ни ограбва след Божков??минавате всякакви граници!!!
81
3
 
17
 
! Отговори
Конс-цията на Тулупа преди 3 години
Ще остане в историята известна като мутренската конституция. Да се помни кога българинът 10г поред сам е избирал да го гаврят мутри и свинеподобни като Боко , Цацо,Геша, Дебелян и управляван и оправян от *** като Фидосова, Цачева и Кирилов . Та накрая и мутрите и основен закон на живота им дадоха . *** падението на една нация . А недоволството най-послушното виждано някога.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последно Велико народно събрание и не на нова конституция.
79
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е подмяна на дневният ред на обществото. Хората искат оставка. "Глухите" чуват - промени в конституцията. Ами отворете си очите. Отпушете си ушите и послушайте народа! Вашият суверен!
78
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До МНЕНИЕА,не така.Разследване?По ще им приляга народен съд,те знаят как процедира той,нали е тяхно творение.
77
2
 
20
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
ГЕРБ - Куфари , Влак и в Хотелите си .Ще ви потърсим по-късно за Разследването .
76
1
 
16
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Баце, дай 5 левчета на заем. Не се прай на шашоф. Ядеме си ноктите вече. Тебе ти е лесно, шкафче, шкафче... .гардероб. А за Шаши - гроб.
75
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като си подаде оставка, Баце, ще вържеме и ще цъфнеме. Поредните загубеняци ще сме. В търсене на доброто съществуване Само не сме избирали овчар, ама истински. Всичко друго беше депутат по 2 - 3 пъти.
74
3
 
13
 
! Отговори
Край преди 3 години
Смешна е и жалка нали?Да де ама след изборите пак ще депутатКой сега е смешен и жалък - познайте от три пъти.Няма да е депутат след мажиритарен избор / справка Цеца Цачева/Ама за сега нито го вдявате нито налагате на политическата класа