96-годишен поднови шофьорската си книжка за още 10 години!

Марин Папурков е шофьор вече от половин век
24 авг 2020 11:17, Ния Христова
91
96-годишен поднови шофьорската си книжка за още 10 години!
Снимка: Pixabay
96-годишен мъж от троянското село Врабево може да стане най-възрастният шофьор на планетата. Преди дни Марин Папурков е посетил КАТ и е подновил свидетелството си за управление на МПС до 2030 година.
 
Мъжът изкарал книжка през далечната 1941 година. Преди половин век купил любимата си бяла ”Варшава”. Той и днес продължава да обикаля с нея из страната и чужбина.
 
"Няма ограничение за шофьорите. Щом се чувстваш добре и лекарят ти даде, че имаш очи, че чуваш, че си с всичките си рефлекси, няма проблем", каза Марин Папурков пред Нова ТВ.
 
През 1939 година той заминава за Чехия. Три години по-късно възрастният мъж получава шофьорска книжка, но се оказва, че тя не е валидна в България. Разбира го едва като се връща в страната.

91
Още от София
Шофьор на тролей обижда пътници и ги заплашва със саморазправа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дядката на втора изправя, километража, а на трета не го и кара.Това животно Варшавата сигурно с него ходи само до хоремага за папурковица.
75
1
 
2
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 седмици
До *** Да е жив и здрав дядото.За да не говорим на "аба",проверете статистиката на колко години са водачите на МПС-та предизвикали тежки ПТП с жертви.Колко от тях са без образование и от кой етнос са.Всичко друго е бля,бля,бля.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аре ве, ти няма да остаряваш, ти ще си вечно млад.
73
1
 
4
 
! Отговори
злобар преди 3 седмици
До Д-р Исня
Ама разбира се , той човека може да си е здрав и хиляди пъти по дисциплиниран от сегашните пишман водачи но нали трябва да храним доктори ,полицаи и тази крадлива и смрадлива държава . Ако намерят леснина за пари биха изпращали възрастните и пенсионерите даже всеки месец на прегледи за книжки .
72
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
До Пострадали от ***

А на теб кой ти е дал диплома за завършен осми клас?Май ти е подарена,като ти гледам правописа.
71
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
До Анонимен 69

18 годишните ежедневно доказвате,че освен да слаломирате в посока гробищата,за шофьори не ставате.Вината не е само у вас,но това е друга тема.
70
4
 
10
 
! Отговори
Гост преди 3 седмици
Да бъде жив и здрав човека, тази нова искрено ме зарадва. Напук на ГЕРБ и "здравеопазването" има все още нормални, здрави, живи и жизнерадостни българи от старото поколение, които могат да бъдат за нас, младите само добър пример на дълъг и пълноценен и здравословен живот.
69
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Безумие! Има ли право някой под 18 да кара кола? Защо един старец на 100 ще има, след като всеки момент може да умре, докато кара и да убие сума хора!!!?
68
3
 
15
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 седмици
Не може! Книжката на дядо ми 30-ти набор е с валидност 1 година. След определена възраст се ходи по-често до КАТ!
67
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя дядо като 007 - с лиценз да убива...
66
4
 
29
 
! Отговори
До "Свирепия&qu преди 3 седмици
Само заради това, което си написал зад океана ще получиш заповед за арест и 2 годинки на топло.
Нямаш право да заплашваш никого с физическа саморазправа. Никой не ти е предоставил право да биеш хората. Много лесно се заплашва 96 годишен старец с бой от страхливци като теб.
65
3
 
37
 
! Отговори
Е преди 3 седмици
Със сигурност шофира по-добре от много по-млади от него !
64
13
 
24
 
! Отговори
След преди 3 седмици
навършване на 70 години, е добре да се подновяват само за 3 години. Промените при възрастните хора е динамична, и срок от 10 години е доста рисков.
63
50
 
5
 
! Отговори
Свиреп преди 3 седмици
В момента в който ме жулне с дъртата си варшава поради старческо малоумие, аз ще му шибна шамар. Дори няма да разбера на колко години е. Ама той ще умре. И какво правим? Някой държавен тътразулник пуска видиотени възрастово некролози, за да предизвиква проблеми! Абсурдно е!
62
30
 
6
 
! Отговори
Пострадали от идиоти преди 3 седмици
Аре, дай Боже да изтрепе някой, че да се светнем и променим закона! Закона, в смисъл, че когато лекар си сложи подписа, трябва да носи отговорност! Пък на умрелите ще им викаме коствени жертви. Кой доктор точно му е разписъл медицинското е любопитно??? После, доктори били пребивани. Май има защо.
61
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изобщо не е за хвалба, тоя кукумицин ако има поне два грама мозък ще осъзнае, че вече не става за шофьор.
60
11
 
5
 
! Отговори
? преди 3 седмици
До Втрещен
Прав си, но на хората им е забавно. Ганьовски манталитет. Все да сме много добрички, когато става въпрос за нещо извратено.
59
24
 
15
 
! Отговори
Циник преди 3 седмици
Дядко, на 96 години вземе, че пукне на волана. Амиии, не е чак толкова неочаквано. Природа някаква е. Ама вземе, че помете спирка с 6 ученика на по 15 години. Там дела, това отова, 6 убити по 500 000 лева средно, отиваме на 3 милиона лева. Ама дядо, няма такова имущество и роднините викат - оправяйте се, ние правим отказ от наследство. КАТ-Габрово ли, докторите с медицинското ли ще поемат отговорност? Не бе, някой все пак трябва да е виновен!
58
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 58
Айде стига бе с нея запорожка,дедото на 100 години сигурно кара с 15-20 км час на село до фурната и назад.
Да не мислиш че тоз дедо ще се навре в голямото движение и по големите градове.
Най важното е да е с акъла си!
57
4
 
45
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
Евалла деде, дано да си жив и здрав след 10 години пак да си подновиш книжката.
Пожелавам ти го от сърце.
Няма значение дали ще кормува този възрастен човек, да се надяваме на здравия му разум и на отговорността на близките му. Важното е, че има самочувствие, а вероятно и чувство за хумор.