Писатели: Големият проблем в България е разделението

Александър Петров и Калин Терзийски пред Bulgaria ON AIR
24 авг 2020 22:50, Анисия Иванова
92
Писатели: Големият проблем в България е разделението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Защо не стигнаха 45 години и чие е времето днес? Отговорите на тези въпроси потърсихме с поета Александър Петров и писателя Калин Терзийски.

"Разликата между сегашните протести и тези преди години е огромна. Преди всичко хората са други. Едно време нещата бяха поляризирани - червено и синьо. Сега вече изскочиха толкова много фокусници и илюзионисти, че хората са объркани. Не е просто като по наше време "Кой не скача, е червен!" и "Много сме, силни сме!". Това разделение, което преди 30 г. беше на две - сега обществото е разпарчетосано още повече. Не съм оптимист за бъдещето на България", обясни Петров в ефира на "Денят ON AIR".

Поетът изтъкна, че най-големият проблем в българското общество е разделението.

"Голямата тревога на обществото ни е разделението. Имаме различни групи, всяка от които се чувства засегната от нещо. Винаги бих протестирал срещу простотията и срещу просташкия манталитет. Ние сме най-зле в ЕС по всички показатели. По всички показатели ние сме на дъното", категоричен бе той.

Калин Терзийски от своя страна изрази мнение, че интелигенцията страни от протестите, защото има по-изразена чувствителност.

"Няма категорично лоши, а още по-малко има категорично добри. Човек винаги живее в собствена координатна система, колкото и да си въобразява, че живее в обективен свят. Моята субективна координатна система не ми показва едни истински "сини" и едни истински "червени", каза писателят пред Bulgaria ON AIR.

Бившият психиатър допълни, че българите сме изключително нефанатични като народ и това е позитивна характеристика на нацията ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари