Поредна вечер на протест: Около стотина души са пред президентството

Протести с по 20 протестиращи имаше и в други градове на страната
Обновена: 24 авг 2020 22:08 | 24 авг 2020 20:30, Анисия Иванова
274
Поредна вечер на протест: Около стотина души са пред президентството
Снимка: БГНЕС

Започна 47-ата вечер на протест в София. Около стотина души са се събрали пред президентството, повечето млади хора. Обстановката е спокойна.

По-късно протестиращите наредиха  в кръг бухалки пред сградата на Министерския съвет. Според тях бухалките символизират как мутрите са минали през прехода.

Блокадите с палаткови лагери на трите кръстовища в София остават - Орлов мост, пл. "Независимост" и Ректората на СУ "Св. Климент Охридски".

Тази вечер е организиран и контрапротест срещу акциите на булевард "Ситняково". Протестиращите, които събират пред НДК подписи за импийчмънт на президента Радев, заявиха, че ще заведат колективен иск към всеки от членовете на т.н. "отровно трио".

След като делото бъде спечелено, контрапротестиращите ще дарят парите за благотворителност.

Двама от тях днес бяха на разпит в полицията, след като сутринта премахнаха няколко палатки на участници в антиправителствените протести.

Протести с около 20-30 протестиращи имаше и в някои градове на страната.

В Бургас се събраха около 20 души, които преминаха по централната улица на града. След кратък престой пред "Морското казино", те се върнаха пред общината и се разотидоха.

В автошествие от Велико Търново до град Килифарево се включиха протестиращи. Участниците в него поеха от голям паркинг в един от кварталите на Велико Търново и преминаха през няколко кръстовища, част от републиканската пътна мрежа.

Целта ни е да покажем, че сме недоволни, не да пречим на хората, каза един от организаторите на протеста - Симеон Коев, цитиран от БТА

Той посочи, че се обмисля протестните шествия в следващи дни да се насочат към София, Търговище, Габрово и други посоки, с пресечна точка Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари