Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември

Министър Ангелов: Лъжа е, че наесен маските навън ще са задължителни
Обновена: 25 авг 2020 15:12 | 25 авг 2020 14:48, Анисия Иванова
249
Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември
Снимка: БГНЕС

Доклад с искане за удължаване на извънредната епидемична обстановка ще бъде внесен от Министерството на здравеопазването в Министерски съвет утре.

Това съобщи във Варна ресорният министър проф. д-р Костадин Ангелов, цитиран от БНР.  В последните две седмици в сравнение с предходните две заболеваемостта в България намалява.

Не възнамеряваме да засилваме мерките, ако цифрите останат такива, каза още здравният министър.

Като грозна лъжа определи твърденията, че наесен маските навън отново стават задължителни.

Това е поредното удължаване на извънредната епидемична обстановка у нас. На 13 март до 13 април в страната ни беше въведено извънредното положение заради COVID-19.

След това по предложение на Министерския съвет и въз основа на Конституцията Народното събрание удължи до 13 май извънредното положение заради разпространението на коронавируса.

Впоследстиве правната комисия в НС прие поправките в Закона за здравето, предложени от правителството, с които мерките срещу разпространието на коронавируса да останат в сила и след 13 май, когато приключи извънредното положение.

На 13 май официално падна извънредното положение в цялата страна, но останаха в сила част от мерките срещу разпространението на коронавируса. 

Оттогава извънредното положение се замени с извънредната епидемична обстановка до 15 юни. Впоследствие тя също беше удължавана на няколко пъти - до края на юни, до края на юли и до края на август.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
19
 
! Отговори
До Журналистите преди 3 години
Няма да успеете да похарчите жалките пари, които изкарвате с пропагандирането на всичките тези лъжи за измамата наречена коронавирус. А преди да ми изтриете коментара, се замислете дали и вашите деца няма да са жертви на режима в който искат да ни вкарат! Хора четете и се образовайта, научете какво е Агенда 21, за да разберете, че всичко което се случва не са произволни събития, а програма, която стрикнто се следва. Финала и е нещо пред което комунизма ще ви се вижда като почивен санаториум...
133
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗа да има основание за ваксинирането.
132
5
 
3
 
! Отговори
Футуролог преди 3 години
До Анонимен 134Да се експериментира с кое точно? Става въпрос за преценка на рисковете, а не за експеримент.
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеели си богато и пребогато в българската гора Гербаджийче и Патриотче. По цял ден броели пачки, раздавали обществени поръчки, пишели нова конституция и се забавлявали. Един ден Гербаджийчето казало:- Патриотче, хайде да се оженим. Полудя ли, - рекло Патриотчето, - та ти си Гербаджийче, а аз Патриотче. Силата на нашата любов е над предразсъдъците, расовите и политическите различия, - рекло Гербаджийчето. И заживяли заедно в любов и разбирателство, правили секс най-редовно. На третата година от съжителството Гербаджийчето рекло угрижено:- Всичко си имаме, прекарва
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СЕГА Е МОМЕНТЪТОК!
129
6
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 3 години
До Анонимен 133Защото колегите са преценили, че последствията от затварянето на училищата и преминаването към дистанционно ще са катастрофални за обществото. Доколкото знам, не са променили този свой подход независимо от случаите.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФутурологИ ЗАЩО ДА СЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРА?
127
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия учебната година започна присъствено и за 2-3 седмици се натръшкаха. Защо да СЕ ДОПУСКА?
126
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да-а! Твърдо и последователно се прилага ефектът на жабта във вряла вода - бавничко,но непрекъснато...до пълното и умъртвяване,без даже да разбере това!Само,че,за първи път ми харесва поведението на народа с неговата опърничавост и недисциплинираност и в това е неговата надежда,че не само ще оцелее във врящата вода на ПОЛИТИКО-административния натиск,но и твърде е възможно да му писне от този номер и се вдигне и измете цялата управленска *** И НАЙ-ПОСЛЕ ВЗЕМЕ НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ!!!ДАНО!
125
4
 
2
 
! Отговори
Футуролог преди 3 години
До Анонимен 129Няма такъв вариант. Трябват поне две седмици, за да започнат да излизат първите заразени в училищата и да станат достатъчно. Това ще рече, че ноември има потенциала да стане май.
124
2
 
6
 
! Отговори
А СТИГА ДЕ преди 3 години
ИЛИ ОТВАРЯЙТЕ, ИЛИ ЗАТВАРЯЙТЕ ВСИЧКО!
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Футуролог-Сехгември ще бъде Май!!!!
122
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятел. Стачки,палатки ,избори ,конституции ,ти как мислиш ,аз май не съм чул да има корона в сл.бряг ,Несебър ,ни в пълно с хора и по улици ,кръчми а на плажа ! Един до друг особенно на свободна зона,министре къде е вироса там?
121
1
 
10
 
! Отговори
Oppa преди 3 години
Пак като пролетта, някой възмутен полицай ще се пени по телевизията как двама не стига, че били в парка, ами и си говорили седнали, та от това беше афектиран съвестния служител на реда. Представете си, ако на всяка пейка си почиват я влюбени, я пенсионери или други безразсъдни граждани. Нима това не е възмутително? Наглост!;)
120
3
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
ПОСЛЕДНО, че стана ракиено време. Срамота е при толкоз много пиене човек да умре със здрав черен дроб, казва един колега. Сега сериозно - всички книги за саморазвитие казват, че човек трябва да си поставя реалистични цели, иначе следва неминуем крах. Оставка на правителството и на Гешев е НЕРЕАЛИСТИЧНА ЦЕЛ (ПИКАЕНЕ С/У ВЯТЪРА). Просто няма как да стане, дори ББ и Гешев да нямат против да се махнат. Контекстът е геополитически с големи шамари м/у големи играчи. И няма да стане. Това е.
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УЧЕБНАТА ГОДИНА ОНЛАЙН, А НА 1 ОКТОМВРИ - ПРИСЪСТВЕНО. ЩЕ СЕ ПОПЪЛНЯТ БЪРЗО ПРОПУСКИТЕ.
118
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво удължаване!Махайте тия мерки да мине по-бързо и да си живеем както преди.Няма данни някой да е лежал в болница на обдишваща машина като е оздравял пак да се е заразил,и пак да е влязъл в интензивно на машина.Шведите как нямат мерки?С мерки и без мерки който ще и мре ще си мре то е ясно!
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В класните стаи през юни и септември е 40 градуса - как се работи така?А с маската???
116
3
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Искам да предупредя любителите на бързите скорости с Джет,че точно под Санта Марина след пасарелката посока от Златна Рибка към Созопол има един мно гаден далян или мидарник не знам точно до скалите:):):)Миналата седмица така щех да се увъртя там у едни въжета с 200,че само Господ ме спаси:):):)Внимавайте да няма Балчик 2!!!!!Карайте Джетовете по-навътре!!!!!
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 118Обикновените климатици само ще влошат положението. А да се осигурят за всички училища от тези със специалните филтри, както в самолетите, вероятно е по-сложно, отколкото да се подсигурят избирателните секции с машини за гласуване ...