Верни ли са изравнителните сметки за парно? КЕВР проверява дружествата

Възражения до края на месеца, проверката започва през септември
40
Верни ли са изравнителните сметки за парно? КЕВР проверява дружествата
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране ще направи проверка на топлофикацииите за изготвянето на изравнителните сметки за парно и топла вода.

Повод са изнесените в медиите сигнали от граждани, че не могат да разберат фактурите си или че приспаднатите суми след поевтиняването на газа със задна дата са малки.

Още по темата
Наредбата за топлоснабдяването предвижда рекламации и възражения да се приемат в срок до 31.08.2020 г., затова проверката ще започне през септември и ще приключи до 16.10.2020 г., уточняват от регулатора.

КЕВР е изискала от всички топлофикационни дружества подробна информация и данни за готовността за предстоящия отоплителен период, както и отчет за изпълнението на приетите от регулатора показатели за качество на топлоснабдяването през отоплителен сезон 2019 - 2020 г.

В това число влизат норми за качество на топлинната енергия, непрекъснатост на снабдяването с топлинна енергия и качество на търговските услуги.

По-рано омбудсманът Диана Ковачева препоръча на КЕВР извънредна проверка на Топлофикация София заради изравнителните сметки.

Енергийният министър Теменужка Петкова съобщи, че в края на октомври КЕВР ще провери всички топлофикационни компании как са изпълнили закона и са компенсирали потребителите за намалените със задна дата цени на природния газ и парното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
13
 
! Отговори
АА преди 3 години
Фирмите счетоводители също много крадат .Миналата година за 6 куб.м( над платената база) вода доплатих 130 лв. А тази година за 2 куб. м ( бях ползвал по-малко от базираното)ми върнаха 10 лв.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Топлофикация София е общинска фирма и картофената да не се скатава, а да каже кое как е, ама друг път .
2
0
 
21
 
! Отговори
Митко Парнаджията преди 3 години
ГазЪт поевтина с 40%.Плащаш 400 лв отгоре.Как става това?
1
1
 
12
 
! Отговори
не вярвайте преди 3 години
топлофикация и верни фактури ?! това ми звучи като казаното от импексова и мая с камбанката да е вярно !