Бунт на превозвачите заради затворените пунктове към Гърция

Всеки шофьор, престояващ на границата, е с платено време, заяви Николай Рашков
26 авг 2020 10:26, Красимир Ангелов
10

Превозвачи протестираха на граничен пункт "Илинден - Ексохи". Поводът - той продължава да бъде затворен и така най-прекият им път до Гърция не функционира. Транспортните фирми от района търпят сериозни загуби.

Някои от стоките са такива от първа необходимост, а когато работи само един пункт, преминаването е по-трудно и разходите са повече. Въпросът трябва да намери решение, защото е важно за нашата, но и за гръцката икономика. Това каза за "България сутрин" Николай Рашков от Съюза на международните превозвачите.

Още по темата

По думите му е вероятно да се намери скоро решение.

"Затварянето на пунктовете е заради съображения за сигурност, но ефектът е един и същ. Шофьорите на тежкотоварни коли обаче не трябва да поемат последиците в сегашната ситуация. Каквито и да са последиците, загубите са вече факт. Предстои да ги остойностим. Не всички транспортни компании ще могат да ги поемат, а всеки допълнителен разход рано или късно ще бъде прехвърлен на крайния потребител", допълни той.

Рашков посочи, че всеки шофьор, който престоява на границата, е с платено време.

"Самото струпване на хора на едно място не е най-препоръчително сега. Рядко гръцките ни колеги преминават през България към Западна Европа. Те усещат затрудненията, но не в този мащаб", допълни събеседникът за Bulgaria ON AIR.

По думите му фактите трябва да се изложат и да се вземе решение от страна на властите по-бързо.

"Важно е да видим какви ще са мерки за правоприлагане по отношение на пакета "Мобилност". Надявам се преминаването да не се затруднява. Наблюдаваме спад при някои стоки, обемите на транспортните компании са спаднали за компаниите като цяло", заяви Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите се правят на отворени пунктове, не на затворени! Вземайте пример от гръцките фермери.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се сещам за превозвач, който да не е от комунистическо - мнафиотски произход. Нямам нищо против гърчетата да ги гърчат.
7
0
 
7
 
! Отговори
Тези момчета какво преди 3 години
искат?Всяка държава сама решава пропуска до границите си.Аз искам да нямавизи със САЩ,но заради много наши ***,вършили дивотии там,американцитеслагат цедки и докато не падне процентът отказани визи,няма да се стигне добезвизов режим.Имаше смешни твърдения от превозвачите:един казва-нашитезатварят ГКПП;друг искаше да го пуснат да протестира за затворената граница нагръцка територия.Дали се сеща как ще го посрещнат там.Всичко е начин за търсеневнимание и помощи от държавата.Всички искат.
6
1
 
6
 
! Отговори
mery преди 3 години
превозвачите да отидат да си предявят исканията и да протестират пред гръцкия парламент или пред гръцкото посолство. Не можем ние да определяме мерките, които вземат отделните страни в борбата с пандемията.
5
1
 
4
 
! Отговори
Бунт и протест у преди 3 години
дома,заради застреляния в Уисконсин.За солидарност с блокираните кръстовища блокирам тоалетната в къщи.Ще пускам само спешни и смешни случаи.Днес щехвърлям яйца в тигана и домати в салатата.Ще пусна телевизорите за обмяна наопит с протестъри.Добре,че телевизиите постоянно набиват в съзнанието че има протести и пращат екипи да снимат всенародната 30 човекова изява.Ами то ако го нямаше това,какво ли щяха да показват-пожарите угаснаха,трупове и закланиняма,катастрофа с 200 жертви липсва...
4
1
 
2
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Да затворят границата.
3
1
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
На гърчолята им е само до българските шофьори имат други проблеми за решаване с феновете.
2
0
 
12
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да представят исканията си пред архиепископ Хорен Аракелян.
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е казал на Мицотакис, докато не си продаде 1 000 000 теста през лабораториите да не отваря другите пунктове.Това шкафче трябва да се пълни ей!!!!