Четирима нови с COVID-19 в Лом, забраниха масовите прояви

В общината има 12 активни случая, 10 души са в болница
27 авг 2020 13:48, Анисия Иванова
7
Четирима нови с COVID-19 в Лом, забраниха масовите прояви
Снимка: БГНЕС

Четири жени от Лом - на 49, 57, 62 и 69 години, са приети за лечение в местната болница "Св. Николай Чудотворец", след като са дали положителни тестове за COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Монтана.

В момента се чакат резултати от още PCR тестове на пациенти и персонал във вътрешното отделение на болницата, тъй като има съмнение, че пациенти с пневмония са заразени с новия коронавирус. До излизането на резултатите отделението е поставено под карантина и е направена дезинфекция на помещенията, уточниха от здравната инспекция.

Така в община Лом вече има 12 активни случая на инфекцията, като в местната болница се лекуват 10 души. Част от тях са се заразили на тържество в ромския квартал на Лом "Хумата", но повечето от случаите нямат връзка помежду си и са при хора от различни населени места в община Лом, обяви директорът на РЗИ в Монтана д-р Елена Борисова.

Със заповед на кмета на Лом д-р Георги Гаврилов от вчера в общината са забранени всички масови прояви на открито и закрито. Забраната се отнася за сватби, кръщенета, рождени дни, балове и други тържества, а също за семинари, конференции, концерти, за репетиции на танцови и певчески състави.

Футболните мачове и другите спортни състезания в общината се провеждат без публика.

Днес в община Монтана има един случай на заразен с COVID-19. Това е младеж на 19 години, който доскоро бил на море и решил да си направи тест при завръщането си. Той е без симптоми и е под карантина в дома си, уточниха от РЗИ-Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роми уж не искат корона вирус сега тичат в болниците за корона вирус Ами затворете гета та за половин година окъпете Хасан и корона минала.Хасан вони от два метра на Скот и тои отишъл да с е изследва мирише та се не трае
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от 10 в болница или общо 12 активни някои са от *** махала след "тържество"... като ги знам по колко се събират на "тържества" си представям 9 от 10 да са "някои"... тогава как повечето са независими един от друг не е ясно хаха
3
4
 
3
 
! Отговори
ПРАТЕТЕ ГИ В СОФИЯ ! преди 3 години
НЕКА СЕ ВКЛЮЧАТ В ПРОТЕСТА , БЕ....НИЕ ГИ ЛУКУВАМЕ ТУКА У ПАЛАТКИТЕ !
2
1
 
4
 
! Отговори
С училищата преди 3 години
Какво се случва? Толкова ли са *** да го измислят? До 4 клас на училище до обяд с разделени на 2 групи класове, 1 дете на чин, през чин. Часовете - по 30 минути. Големите ученици-о лайн в къщи.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускайте ги на училище всички...