127 хил. нарушители на пътя само за 25 дни през август

Пострадалите при катастрофи са значително по-малко
30 авг 2020 16:00, Нели Христова
22
127 хил. нарушители на пътя само за 25 дни през август
Снимка: БГНЕС

Хиляди повече нарушители по пътищата през юли и август. Това сочат данните на Пътна полиция, публикувани от NOVA. Въпреки това положителното е, че жертвите от катастрофи намаляват, в сравнение с миналата година. Заради многото нарушители полицията засилва контрола в цялата страна.

Само от 1-ви до 24 август тази година са издадени повече от 127 000 акта, което е с 12 000 повече спрямо същия период на миналата година. Като почти половината от актовете, издадени през август 2020-а са за превишена скорост.

През юли тази година нарушителите са били още повече. Издадените актове са близо 175 000, което е с около 23 500 повече спрямо юли миналата година.

А въпреки хилядите нарушения, добрата новина е, че пострадалите и загиналите при катастрофи са по-малко. Например - за август у нас са станали 595 катастрофи. Загиналите са 48, а ранените 753. Миналата година през август живота си при пътно транспортни нарушения са загубили  58 души, а ранените са били 885.

„Най-честите нарушения, тенденцията е за неспазване на предимство, дистанция и несъобразена скорост. Това са и основните причини за настъпване на ПТП”, обясни Иво Писанов от Пътна полиция.

От Пътна полиция добавят, че трафикът се е върнал към нормалните си стойности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
тото преди 3 години
Да не стане, като с НАП. Пишеха актове за милиони - които не можаха да съберат от малоимотни лица и спряха да пишат, актове. Сега, като се види, че не се справят от КАТ да не решат да ги скрият.
10
3
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
По груби сметки средно на ден в България се правят над 200 милиона нарушения на пътя. 127 хиляди за 25 дни, означава, че КАТ са регистрирали по едно на всеки 40000 нарушения. Това е голям успех за КАТ, обикновено тежрегистрират по едно на ясни 50000 нарушения.
9
1
 
11
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Актове, актове и глоби, много работят ще кажете, но се крият в храстите да снимат. Голям прогрес , 12000 повече глоби, а жертвите на пътя все повече.. докога управляващите ще пълнят хазната, а за здравето на хората нищо..
8
0
 
3
 
! Отговори
Eвала преди 3 години
Този Писанов трябва да е отскоро началник на КАТ, не се чуваше преди време.
7
2
 
9
 
! Отговори
Брадата преди 3 години
Вчера на връщане от морето двама ИDИОТА СЕ се бяха ударили като единия беше оставил колата напреки, блокирсйки дясната лента на магистралата. Всички намаляваха и се престояваха в ляво. Подадох мигач за престояване, като в съседната лента имаше тир, който не пожела да ме пусне. В следващия момент въпросното животно рязко ускори и навлезе в моята летна почти минавайки през колата ми. Само факта, че рязко изпържих колата в крайната дясна лента ми отърва ***. Полицията НИКОГА не е където трябва.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Катаджиите забогатяха.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реформаааааааааааааааа на тази остарела КАТ система!!!Работещи лелки 1 ва категория!!
4
4
 
20
 
! Отговори
- преди 3 години
Нагли рекетьори и мишоци! Вместо да ОРГАНИЗИРАТ и УПРАВЛЯВАТ и ПЛАНИРАТ безопасността по пътищата като гащници се крият и дебнат за мижави превишения и неопасни нарушения. Ликвидация, девоенизиране на КАТ! Службата трябва да СЛУЖИ на обществото , не да рекетира гражсаните! Сбъркана логика и систамна грешка е начина на работа в тази "институция"
3
5
 
20
 
! Отговори
ТИР преди 3 години
Всички джигити имат антирадари. Тези ел.фишове са от радари побити до табела за край на населено място, където ловят изнасящи се с "умопомрачителните" 72 км/ч....Евала КАТ, евала стъкмисти !
2
3
 
20
 
! Отговори
Пореден преди 3 години
Е да... Повечето актове са от типа" карал си с 90 кмч при разрешени 60..щото инало знак, а че там няма никаква разумна причина или нужда от такова ограничение.Когато е населено място, да карай с 50, ама на всяка колиба, землянка, навес и тем подобни змиярници, със скришно ограничение тип хранилка 60, са те сурвакали със сигурност.
1
1
 
16
 
! Отговори
Джо преди 3 години
А парите от актовете събират ли се? За да са такива цифрите, явно на джигитите не им пука...