Борисов предлага медицински щит срещу пандемията

Всяка държава членка да осигурява зелен коридор за транспорта
103
Борисов предлага медицински щит срещу пандемията
Снимка: Правителствена пресслужба

Да бъде създаден спешно медицински щит за действие срещу COVID-19 в Европа. Това предложи министър-председателят Бойко Борисов в изказването си пред лидерите на Стратегическия форум в Блед.

Още по темата
Според българския премиер съгласно този медицински щит всички държави членки следва да реагират по различен начин при червен, жълт или зелен код.

Борисов добави, че единният медицински протокол трябва да посочи как да функционират училищата и детските градини, дали се разрешават, или се забраняват спортните прояви в ЕС и по какъв начин.

"Всяка държава членка е длъжна да осигури зелен коридор и трафик за тировете, за транспорта", избори още премиерът Борисов. Той добави, че е необходимо да се подходи глобално и по отношение на защитните облекла, ваксините и медикаментите за справяне с новото заболяване, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
"Освен хилядите човешки животи, които загубихме, парите, които загубихме, работните места, които загубихме, ние загубихме най-важната битка - за психическото здраве на хората", заяви министър-председателят. Борисов акцентира, че всеки човек се събужда с мисълта дали има сигурност.

"Ние какво им казваме всеки ден - идва втора вълна, която ще е по-лоша от първата. Протести и бунтове в цяла Европа - защо? Защото не знаят има или няма, ние още спорим има или няма COVID-19", заяви Борисов.
 
"Няма по-добро място от ЕС", отбеляза още пред своите колеги българският министър-председател. Той припомни и колко много работа е свършила Европейската комисия за справяне със социално-икономическите последици от пандемията.

"Но сме септември, идват зимните грипове. Има миграционна вълна. Има чудовищен спад на БВП в цял свят“, добави Борисов. Министър-председателят подчерта, че въпреки безпрецедентното предизвикателство, пред което е изправена и България, в страната ни продължава изграждането на всички ключови за региона и Европа проекти.

"А сме на най-трудното място - между Турция, Крим и Черно море", посочи министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ЕЙЙЙЙ, СПРИ СЕ С БЕЗУМИЕТО СИ ТИКВО !!!
58
5
 
10
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Както винаги правя едно и също - отвличам внимание от същинските проблеми ! Трябваше отдавна да съм в затвора ,а аз си играйкам на премиер. Но какво пък - познавам си стадото . Те са мирни и кротки. Не ме понасят. Псуват ме по кръчми и седенки ,но реално не правят нищо срещу мен с много малки изключения. Трайкат си ,гледат в земята и теглят робския си живот...Но съм сигурен в тях - ТЕ СА РОБИ - НЕ СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВА - СВАЛЯТ СИ РАДИАТОРИТЕ !
57
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпял си е песента, те го освиркват, той иска бис
56
4
 
8
 
! Отговори
И-д-иот скапан преди 3 години
Медицински щит - освен маска, да се носи и каска(каскет), щит и бухалка. Който види вирус - да се предпазва със щита и бой с бухалката. Никой учен, медицински специалист или европейски лидер, не би се сетил за това, освен може би Лукашенко, който така си ходи напоследък.
55
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, като популист, с реакцията на сърдито детенце махна почти всички ограничения, а сега обикаля и разправя как сме се провалили. Лицемерие, бате, лицемерие.
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж си по-добре главоболията с Венецианската комисия и испанската прокуратура, DEA и други.
53
4
 
15
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Типичен отговор на необразован и злобен човек. Този, който ви задава въпрос, не е виновен за вашето лично нещастие. Доколкото виждам не сте разбрал въпроса.Когато едно правителство падне, след него трябва да дойде друго. Пита се, кой е алтернативата? Или вие после ще му мислите за тия маловажни неща. Имате ли отговор бейййй, че ми писна вече да ви гледам навсякъде и да ми всявате смут в живота. Учете и работете, неудачници, ама честно не издържам вече
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коато си *** по рождение колкото по-малко "работиш" толкова по-малко щети ще нанесеш.
51
4
 
8
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Хъбове и щитове!?! Нали сме в ЕС е скапания ЕП трябва да се решават тези неща, не на микросрещи с зам главен сектетар на сащ. Май срещата е параван за краварския инструктаж на място...
50
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов работи а фигуранта се е скрил в мишa дynka
49
5
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
подаите си оставката и се явете на следващите избори няма нищо лошо власттада се сменя на 4 години както е по белия свят
48
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 2 септември София ще е блокирана от протести! От цяла България ще дойдат да ти поискат оставката веднага! ОСТАВКА!
47
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Боко!Долу *** на Радеф и комунистите!
46
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма по-добро място от ЕС", отбеляза още пред своите колеги българският министър-председател. Той припомни и колко много работа е свършила Европейската комисия за справяне със социално-икономическите последици от пандемията."А аз да припомня, че евродепутатите от мониторинговата комисия направиха тебе и Гешев на 5 стинки, докато се криеш в чужбина.
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 34Аз да не съм врачка за да ти кажа къде е алтернативата бе, зелена куха тиква пълна със семки????Ти нормален ли си????Добре - А за избори случайно да си чул нещо, а????В смисъл, истински имам предвид, не нагласени?????Май за пръв път от мене чуваш????Откъде да знам кой ще е олимпийски шампион по бягане на следващите игри????Луд човек....
44
11
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Кой народ, алоу? 25 човека от къмпинга ли са народ. Ама, моля ви се, не си избивайте комплексите за наша сметка.ВИЕ НЕ СТЕ НАРОДА. На избори се преброява демократичния вот на народа!!!!!! До тогава, успех в опитите за преврат.
43
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво става с Божковото лято?!Дойде септември, а хунтата си стои,а Черепа е в изгнание!
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицински .ит е в главата на тоя.
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА и избори!
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чул го е от някой от предните изказали се и го повтаря за да го впишат в протокола.