Борисов предлага медицински щит срещу пандемията

Всяка държава членка да осигурява зелен коридор за транспорта
103
Борисов предлага медицински щит срещу пандемията
Снимка: Правителствена пресслужба

Да бъде създаден спешно медицински щит за действие срещу COVID-19 в Европа. Това предложи министър-председателят Бойко Борисов в изказването си пред лидерите на Стратегическия форум в Блед.

Още по темата
Според българския премиер съгласно този медицински щит всички държави членки следва да реагират по различен начин при червен, жълт или зелен код.

Борисов добави, че единният медицински протокол трябва да посочи как да функционират училищата и детските градини, дали се разрешават, или се забраняват спортните прояви в ЕС и по какъв начин.

"Всяка държава членка е длъжна да осигури зелен коридор и трафик за тировете, за транспорта", избори още премиерът Борисов. Той добави, че е необходимо да се подходи глобално и по отношение на защитните облекла, ваксините и медикаментите за справяне с новото заболяване, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
"Освен хилядите човешки животи, които загубихме, парите, които загубихме, работните места, които загубихме, ние загубихме най-важната битка - за психическото здраве на хората", заяви министър-председателят. Борисов акцентира, че всеки човек се събужда с мисълта дали има сигурност.

"Ние какво им казваме всеки ден - идва втора вълна, която ще е по-лоша от първата. Протести и бунтове в цяла Европа - защо? Защото не знаят има или няма, ние още спорим има или няма COVID-19", заяви Борисов.
 
"Няма по-добро място от ЕС", отбеляза още пред своите колеги българският министър-председател. Той припомни и колко много работа е свършила Европейската комисия за справяне със социално-икономическите последици от пандемията.

"Но сме септември, идват зимните грипове. Има миграционна вълна. Има чудовищен спад на БВП в цял свят“, добави Борисов. Министър-председателят подчерта, че въпреки безпрецедентното предизвикателство, пред което е изправена и България, в страната ни продължава изграждането на всички ключови за региона и Европа проекти.

"А сме на най-трудното място - между Турция, Крим и Черно море", посочи министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Господин Борисов, казвате, че не сме добре с психическото здраве. Ами малтретиране ни още малко със затворнически самоизолации, пък като откачим съвсем, ще се биете в гърдите колко много европейски пари сте докарали, за да построите лудници за всички.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко предлага, но аз ще предложа да му се сложи усмирителна риза и право в лудницата.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По- удобно е да оправдаваш мерки с европейски изисквания и наредби отколкото да носиш отговорност за тях, нали, тиква.
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е прав. Европейския съюз показа ,че не може да се справи в ситуация на криза.
75
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мястото на престъпника Боко Тиквата е в затвора.Задълго и конфискация на всички имоти и чекмеджета.
74
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, вижте кой командвал ЕС или по-точно неговия господар"Да бъде създаден спешно медицински щит за действие срещу COVID-19 в Европа.И забележете "Всяка държава членка е ДЛЪЖНА..... ".Борисов акцентира, че всеки човек се събужда с мисълта дали има сигурност. А той се събужда с мисълта как да умножи златото и пачките евро в чекмеджето. Ето така един банкянски суджук от бедна България се опитва да дава акъл или да командва богата Европа.
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много остаф-аф-афкаджии.
72
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа предлага оставка
71
5
 
4
 
! Отговори
*** преди 3 години
До Анонимен мой приятелю ти който даваш огромен принос за напредъка на България, не помниш как хамбара беше изметен до дъно, а какво мислиш за това че всички соцоилогически агенции дават превес На Герб или те всички са купени от ГЕРБ, еле и изборите не са честни - честни бяха само изборите на които твоите хора печелеха с 99.9%...иначе казано си най обикновен ***...
70
4
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ДПС НАПРАВИ УНИЩОЖИТЕЛЕН КОМЕНТАР И ОТКАЗ НА ДРУГАТА ИЗЛАГАЦИЯ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ .....КОНСТРУЦИЯ ГЕРБЕРСКА.ЩЕ ПОСМЕЯТ ЛИ ДА Я ВКАРАТ В ПАРЛАМЕНТА СЛЕД КАТО НЯМАТ 160 ДЕПУТКИ ЗА ВЕЛИКО ВЪСТАНИЕ ????
69
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Социолог То и не беше нужно Виденов да управлява повече. Червените окрадоха народа, взеха парите и се предадоха, защото знаеха, че няма да им направят нищо. Тогава протестите бяха от глад. Сега който има пари може да прави каквото си иска даже и протести да си поръча. Как един гладен не видях да протестира, както преди 23 години. Едни пияници по цяла нощ се лопкат в палатките а денем гледат като пребозали. И за какво протестира триото? Кой купува яйцата? Отврат.
68
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият Борисов, вече се досеща следствието, затвора, жените, колегите и накрая и Гешев ще си вдигнат акциите на неговата съдба. Толкова хора си отидоха от този свят заради Борисов така че съдбата ще го накаже много жестоко
67
9
 
15
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
БорисОФФ - ЧАО!
66
8
 
17
 
! Отговори
Социолог преди 3 години
Ало,# 66 " попръцкоо"!! По време на диктатурата на Боко Простака, емигрираха 2 милиона българи!! Колко управлява Жан Виденов?? Два петъка!! Ама се кефиш когато Тиквата те псува,а?? Ха ха ха ха!!
65
6
 
12
 
! Отговори
Some questions pleas преди 3 години
Г-н премиер, говорите за единен медицински щит на държавите от ЕС.1. Облекло, маски, шлемове - ОК.2. Серуми: в БГ какви серуми впръсквахте на болните от КВ до края на май, та умираха само по 2-3 болни на ден? И защо през юли-август сменихте серума, та дневно се гътаха по 8-12 човека? 3.Медикаменти: конкретно за кои основни става въпрос? Г-н премиер, разбрахте ли колко е неприятно, когато не знаете English, Francais or German language?Не е като да караш джипа и да подвикваш на работниците: Как е?
64
2
 
11
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
Да бе, то в политиката е така, един чужд език, висше и си там. Не ми се коментира.Политиката, винаги и навсякъде по света е *** работа, идеалисти такива. И най-чистият, мръсен излиза от там.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-тъжното което виждам напоследък, е че българският народ е толкова лесен за манипулиране. Къде са умните и образовани хора, къде е емоционалната интелигентност, изобщо къде по дяволите са хората. Злоба страшна, ужас
62
6
 
13
 
! Отговори
аууу преди 3 години
Д-р Боко умника! Акъл тулупски дава!
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Алоо попръцко. Ти може да не знаеш какво има Виденов, ама аз знам как хората загубиха спестяванията си. Цените се вдигаха два пъти дневно. Да дневно. Дали ще си хепи да работиш за 8$ месечно? Така че мамин сладък пурек не ми обяснявай какво знаеш и какво не. Никога повече червени във властта. Никога. Виж статистиката тогава колко човека напуснаха България.
60
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 48Алтернативата ще бъде определена според закона чрез избори. Дали италианците са мислели за алтернативата, като са провесили Мусолини надолу с главата? Реално погледнато, всеки що годе адекватен човек с висше образование, някакво чувство за честност и достойнство и знаещ поне един западен език ще е по-добър от вожда, на който сервилничиш. Не ми е ясно как вие, гърбавите ***, сте способни да гледате децата си в очите, като давате такъв сериозен принос за упадъка на България.