Д-р Георгиева: Да подходим с по-малко страх към учебната година

Децата с хронични заболявания трябва да бъдат ваксинирани
2 сеп 2020 17:00, Нели Христова
7
Д-р Георгиева: Да подходим с по-малко страх към учебната година
Снимка: БГНЕС

Трябва да подходим към началото на тази учебна година с възможно по-малко страхове, това заяви пред БНТ детският пулмолог доц. д-р Елена Георгиева, началник на детското отделение в УМБАЛ "Софиямед". Струпването на много хора винаги крие рискове в сегашната обстановка. Общопрактикуващите лекари обаче са предвидили тези обстоятелства и потокът на децата ще бъде организиран така, че да няма прекалени струпвания по повод на набавянето на необходимите документи преди началото на учебната година.

Доц. Георгиева препоръча родителите да наблюдават децата си и когато се появят респираторни симптоми да се обърнат към лекарите, тъй като самолечението в сегашната ситуация е крайно неподходящо.

"Знае се, че през есенно-зимния сезон е времето на ваксините - това е единият вариант за защита. Другият е грижата за имунитета, който трябва да съпътства децата през целия им живот, а не само наесен, когато дойде сезонът и те трябва да тръгнат на детска градина или на училище", посочи тя.

Доц. Георгиева отбеляза, че грижата за имунитета включва правилно хранене, спортуване, а също и медикаментите, които подсилват имунитета. В световен мащаб се наблюдава недостиг на витамин Д. Приемът на витамини е полезен в това време на годината, но не бива да се прекалява с него. Той трябва да се осъществява под контрола на личния лекар, който наблюдава детето.

Акцентът се поставя върху храненето в неговото разнообразие, подчерта още тя.

Доц. Георгиева препоръча към ваксиниране да се насочват децата с хронични заболявания и след това тези, за които личният лекар прецени, че това е подходящо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
10
 
! Отговори
Няма ли да спрете преди 3 години
с тези внушения? Това не е фейк-новина, а по-лошо - манипулация. Тази доц. д-р не знае ли, че част от децата с хронични заболявания НЕ ТРЯБВА да бъдат ваксинирани поради медицински противопоказания? Т.е. не е избор на родителите, а лекарска ЗАБРАНА! Лекарите отказват да ваксинират в тези случаи, защото организмът на дете с хронично заболяване не реагира по обичайния начин! Докога ще пропагандирате идеи, които пораждат напрежение между хората? Или за това ви плащат?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата с хронични заболявания може да не искат да бъдат ваксинирани.
3
2
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До славянинТочно така! Препоръчвам ти уринотерапия - хем безплатно, хем ефикасно!
2
1
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Наглеците в бели манти се изживяват като собственици на нашите тела, над които самите ние нямаме права! Ами нека някой такъв да дойде и да ми каже, че от еди-какво си трябва да се ваксинирам да види след това колко време ще бъде на ''почивка'' в реанимация!
1
5
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Ваксините са вредни, а сега вече са и с наночипове, за да ни контролират!Само хомеопатия и шуслерови соли, за да сме здрави!!!