От БСП: Единственият изход е оставка!

Иван Иванов: Точката на кипене е достигната
Обновена: 2 сеп 2020 23:20 | 2 сеп 2020 23:15, Веселина Йорданова
103

От БСП категорично обявиха, че няма да дадат нито един подпис за проектите на ГЕРБ за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание. От левицата виждат тежка политическа, икономическа и социална криза.

"Ясно и категорично заявихме, че единственият изход е да подадат оставка. Всичко друго е безсмислено протакане и губене на ценно време за държавата. Това е дневният ред на обществото. Нашата задача е да осигурим честно гласуване на следващите избори, които ще бъдат предсрочни. Да гарантираме, че то ще бъде с машини, които няма как да бъдат манипулирани", заяви депутатът от БСП Иван Иванов.

По думите му в предаването "Денят ON AIR", връщайки хартиеното гласуване, отново ще може да се правят манипулации и да се подменят протоколи.

Социалистът посочи, че приетата преди 30 години Конституция работи към днешна дата с няколко изменения, които според него отразяват актуалния дневен ред на обществото. А ГЕРБ опитвали "да се спасят от потъващия кораб със смехотворен проект" на нова Конституция.

"Това Народно събрание е изчерпано, загубило е доверието на българските граждани. Българският народ е дал червен картон на това управление. Това е мимикрия на един умиращ модел на управление", настоя депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Той защити позицията на президента Румен Радев да не даде на този парламент своя проект за нова Конституция. Според народния представител, ако има здрав разум, то управляващите и ДПС не биха предизвикали импийчмън на държавния глава.

"Подобни опити ще бъдат обречени на неуспех. Няма да срещнат обществена подкрепа", отбеляза Иван Иванов и не отрече, че симпатизанти на БСП присъстват на протестите срещу управляващите.

Запитан за радикализирането на самите протести, депутатът от левицата обясни: Точката на кипене е достигната. Българските граждани не могат да търпят и ден повече това, което се упражнява на техния гръб. Не подкрепям никаква форма на насилие, но запушването на ушите на управляващите с памук е твърде вероятно да провокира такива действия в някои от тези на улицата.

Според него промените в Изборния кодекс целят опорочаване на предстоящите избори. А човешкият фактор трябвало да бъде избегнат и да заложим на машинно гласуване, което щяло да гарантира истински вот.

"БСП винаги има план за излизане от кризата. БСП е права в своите виждания, защото това, което говорят българските граждани, е това, което говори БСП години наред. Когато Борисов хвърли оставка, ние ще представим нашия план за спасение на държавата", заяви още Иван Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
3
 
! Отговори
данъкоплатец преди 3 години
Социалистите няма какво да увъртат. Сега очакванията на обществото са за импийчмънт.После като му дойде времето ще има и редовни избори.
78
1
 
4
 
! Отговори
А преди 3 години
Аз и на предсрочни и на редовни избори ще гласувам за ГЕРБ.
77
0
 
3
 
! Отговори
анон преди 3 години
СЪД и ЗАТВОР!!!
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иване,не ви искаме плановете. От плановете на БСП сме на това дередже. И не бъди, толкова сигурен ,че ще има предсрочни избори. Но,дори и са има вие ко му ня ги те ,пак няма да управлявате.
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя червен каскет много си е повярвал...Нямат никакъв шанс да спечелят избори и искат през задния вход да се докопат до властта.
74
2
 
9
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Честни предсрочни избори с машинно гласуване не могат да бъдат организирани!Това е най-безобразната лъжа!
73
2
 
9
 
! Отговори
ре преди 3 години
Импийчмънт за наглия фигурант!
72
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата партия ГЕРБ е за затвора, заедно с пуделите им от ВМРО и НФСБ.
71
1
 
15
 
! Отговори
Цв. преди 3 години
Ама вашата наглост е без граници. Знаете, че избори никога няма да спечелите и използвате всякакви начини да се докопате. Това е мокрия сън на ***. А Парламента пак вие го изчерпахте, защото въобще не се появихте и ходихте по гори и паланки. Еее, няма що, много сте отговорни, обаче за кокала. Прибирайте си плешо Румчо и се измитайте от хоризонта.
70
1
 
14
 
! Отговори
малък Шошо преди 3 години
Този е малък Шошо. да си спомни баща му какви золуми извърши в Шумен. И той седнал акъл да дава. Безсрамник! Повдигаме се от такива.
69
1
 
17
 
! Отговори
Шофьор До 62 преди 3 години
Това, че можеш да управляваш самолет, не означава непременно, че можеш да управляваш държава.Все едно аз като мога да управлявам камион, да означава автоматично, че мога да управлявам оркестър/тоест да съм диригент/. Отстрани на незапознатите ще им изглеждам на добър диригент - добре ще ръкомахам с палката, ще се клатя, но оркестърът ще свири фалшиво и грозно.
68
2
 
12
 
! Отговори
Референдума до 73 преди 3 години
Аз съм гласувал на Референдума на Слави, но не ме брой за негов глас и на изборите.Референдумът и партията му са две различни неща.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иска ви се ама нямааааа
66
0
 
18
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Е ако дадът оставка,вие искате да се наместите на тяхно място/Та вие сте най-жалката партия в България.
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партия на Румен Радев? Надали ще има нормални хора които да членуват в нея.
64
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С лидери като Нинова и Радев , БСП ще гледат власта през крив макарон.
63
1
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Оставка, но на Радев!
62
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие и Радев вън стига саботаж
61
18
 
3
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
И сега какво? Оказа се, че единствените български партии са БСП и ДПС! Останалите протурски и антибългарски партии - ГЕРБ, ВМРО, НФСБ, ВОЛЯ, са национални предатели, с лидери криминално проявени лица, което ги прави зависими и гласуват за интересите на Ердоган, щом неговия васал Бойко Борисов ги заплаши, че подчинения му Гешев ще ги арестува. Не гласувайте за зависими хора, без значение дали са зависими от наркотици, полови особености, престъпно минало и заплашващи ги присъди, когато не слушат
60
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка ама на Радев!!!