Полицията пусна сълзотворен газ, закани се да ползва сила

Има над 20 пострадали униформени
Обновена: 2 сеп 2020 10:28 | 2 сеп 2020 10:20, Нели Христова
135

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Нова сериозна ескалация на напрежението в Триътълника на властта. Протестиращите хвърлят бомбички срещу полицаите. От МВР обявиха, че има над 20 пострадали служители на органите на реда, които са обгазени с неясно вещество.

Още по темата

За да се предпази полицията пусна сълзотворен газ срещу протестиращите. Пострадаха и много журналисти.

До ескалацията се е стигнало след като огромната група протестиращи се опита да тръгне към "Орлов мост", но не бе допусната. Те се опитаха да щурмуват полицейския кордон и да преобърнат полицейските коли.

Един от протестиращите нанесе юмрук на един от жандармеристите, но до арест не се стигна, а само до разправия. Хора отнемат и пособията на полицаите. Някои взеха от тях палки, щитове.

Двама са задържаните - единият Росен Миленов, бивш служитек на ДАНС, който се качи на полицейски автомобил. Той участва в спонтанна акция на протестиращите да клатят колите на силите на реда, но бе задържан, затова, че се качи върху една колите.

Втори човек е задържан в района на пл. "Независимост", след като при проверка у него са открити забранени предмети.

Полицията даде извънреден брифинг, в който съобщи, че има още задържани, чийто брой по-късно ще бъде съобщен.

От МВР заявиха, че ако положението ескалира допълнително, полицията ще използва физическа сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
7
 
8
 
! Отговори
до 97 от славянин преди 3 години
''Как е възможно Топката Лой да изправи българи срещу българи и да гледа скрит в дупката си тази война?''Има един духовен закон той гласи: ''близките са по Дух, не по кръв'', това означава, че всички свободолюбиви хора по цял свят независимо от раса, етнос, религия, борещи се срещу тиранията на всяка власт са братя, различията им по кръв нищо не значат!
90
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До конституционния съдОпитът за преврат държавна измяна ли е?
89
11
 
13
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Ехххх колко е сладък кокала на властта - гризе ГРОБ живо месо, млади хора емигрират, други се палят, трети умират по нескопосани пътища с некачествен асфалт с пари "усвоени" в чекмеджето на Тулупа!!! По некадърна пасмина обединена не за народа а от това да са на власт със всякакви мерки не съм виждал! Гьон сурати от ВМРО и оня продажник Симеонов. Некадърни злобни калинки на ГЕРБ пазещи си бизнеса да крадат за сметка на все по-беден, болен и изчезващ народ!
88
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това ако не нарушение на конституцията какво е? Докарваш си катилите пред парламента и влизаш вътре да искаш оставката на законно избраното правителство.
87
9
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Смешници ганйовци и един протест не могат да направят! *** днес са дигнали ставката на 60 лв измекярите!! Много агресивни наркоманите!! То и децата ги знаят тия на предната линия! Смях и трагедия !!
86
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е възможно Топката Лой да изправи българи срещу българи и да гледа скрит в дупката си тази война?На всички е ясно, че на протеста има провокатори и точно те работят в посока покачване на напрежението.Всичките 55 дни до сега показаха че протестиращите отбягват всякакви насилствени действия, избягват провокациите.И сега изведнъж - намерили газ, праз и "оръжие " срещу полицаите???!! Не дарги ни управляващи-вие създавате напрежението за да оправдаете следващата ви агресия, отработвана като стратегия в службите ви!Търсите оправдание за арестите, побоите и употребата на сила, които вече сте подг
85
8
 
7
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Та същото e и с бясното куче ГРОБ, без да му счупиш кратуната то кокала/властта няма да пусне!
84
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев открито оглави опит за преврат в една демократична европейска държава.
83
8
 
8
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Когато бясно куче захапе кокал то не иска да го пуснe, единствения начин да го извадиш от устата му е да му счупиш главата, така е и със всяка власт, особено с властта в определени региони на планетата!
82
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е най некадърния и злобен президент който сме имали.
81
12
 
15
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
И така го пуснаха тоя газ, че се обгазиха не протестиращите , а над 20 полицаи! Ама то е така в мутреландия, само тук полицаии могат да се самообгазят! Жалка пародия на полиция, на държава и държавност! ОСТАВКА БЕ БОРИСОВ, МАХАЙ СЕ! ТВОЕТО ВРЕМЕ СВЪРШИ!
80
5
 
0
 
! Отговори
до 84 от славянин преди 3 години
''Славянин, в Москва не съм видяла да горят полицейски управления! Но пък в черното гето на САЩ да! Та ти славянин ли каза, че си или?''Ами спомни си какво стана в Русия през 1917-та и не ми говори за днешна Москва, защото в утрешна, както вървят нещата в Русия може да горят не само полицейски управления, а и много други неща! Свобода не се печели с развяване на седембагреници, а с огън и кръв, така е било винаги, така и ще бъде занапред!
79
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък искам оставката на Румен Радев! Като се прави на политик да влиза в парламента! Речта на Карадаиъ ми хареса, въпреки че не си падам по ДПС! Но пък се радвам, че мюсюлманите в България показаха, че са българи, защото имах сериозни притеснения в последните дни!
78
10
 
17
 
! Отговори
11 преди 3 години
Ще има бой по кратуните на протестърите. Събрали се няколко клошаря да пречат на нормалните хора.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС казаха, че предлагат оставка на правителството, оставка на президента и експертно правителство. Експертно правителство означава, че мутрите ще продължат да управляват, чрез подставени лица. Може би това е резервния вариант на мутрите, да запазят властта си и подкрепата на ДПС.
76
9
 
13
 
! Отговори
Алоууу полицията преди 3 години
СтреляйтеГи.теяТерористи бе. МършиХулигански
75
4
 
10
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Помните ли как преди месеци зад океана горяха полицейски управления!? Опичайте си акъла, който го нямате, и тук да не стане същото - коктейлите ''***'' се приготвят много лесно и бързо!
74
15
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
А ве вие как си я мислите че се сменя власт бе???? Искате да си остане бойко ***? Искате да ви крадат и изнасилват ***? Искате да ви се смеят като отивате в полицията за жалба? Искате свръхдебилна администрация? Искате във всеки град и село кмет на герб и никакви улици осветление полиция а само строежи от наши фирми? Искате рекет, липса на лекари и учители? Искате 1000 лв заплата и никаква перспектива??? Как може да плюете протест срещу гнусен диктатор мутра ве? Гадни продажници сте
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славянин, в Москва не съм видяла да горят полицейски управления! Но пък в черното гето на САЩ да! Та ти славянин ли каза, че си или?
72
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията на мутрите провокира напрежение при протеста. За какво беше нужно 15-20 хиляди полицаи събрани от цяла България да ги струпат в центъра на София да пазят властта на мутрите?