Полицията пусна сълзотворен газ, закани се да ползва сила

Има над 20 пострадали униформени
Обновена: 2 сеп 2020 10:28 | 2 сеп 2020 10:20, Нели Христова
135

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Нова сериозна ескалация на напрежението в Триътълника на властта. Протестиращите хвърлят бомбички срещу полицаите. От МВР обявиха, че има над 20 пострадали служители на органите на реда, които са обгазени с неясно вещество.

Още по темата

За да се предпази полицията пусна сълзотворен газ срещу протестиращите. Пострадаха и много журналисти.

До ескалацията се е стигнало след като огромната група протестиращи се опита да тръгне към "Орлов мост", но не бе допусната. Те се опитаха да щурмуват полицейския кордон и да преобърнат полицейските коли.

Един от протестиращите нанесе юмрук на един от жандармеристите, но до арест не се стигна, а само до разправия. Хора отнемат и пособията на полицаите. Някои взеха от тях палки, щитове.

Двама са задържаните - единият Росен Миленов, бивш служитек на ДАНС, който се качи на полицейски автомобил. Той участва в спонтанна акция на протестиращите да клатят колите на силите на реда, но бе задържан, затова, че се качи върху една колите.

Втори човек е задържан в района на пл. "Независимост", след като при проверка у него са открити забранени предмети.

Полицията даде извънреден брифинг, в който съобщи, че има още задържани, чийто брой по-късно ще бъде съобщен.

От МВР заявиха, че ако положението ескалира допълнително, полицията ще използва физическа сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си подадат оставките, да върнат откраднатите милиарди в хазната и тогава няма протестират хората.
70
17
 
4
 
! Отговори
до 15 от славянин преди 3 години
''"Тълпата" от 100 човека ще прекара ноща в ареста!''Виждал ли си как гори полицейско управление!? Ако не си, искаш ли да видиш!?
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе що не започнахте с това, че е обгазен екипа на БТВ?! Ясно! Обзалагам се, че някой приятел на Кането е метнал газчицата!
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 72Сега е време BTV да се свържат с чуждестранните канали щом оператора им е в болница и по цял свят да обвинят полицията за това че защитава диктатор
67
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорът на СДВР призна, че полицията е използвала газ срещу протестиращите, след като стана ясно, че са снимали полицаите как пускат газ срещу народа. Преди това полицаите го отричаха.
66
6
 
9
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
Е, като викате мутри вън - днес излязоха всичките и се събраха пред парламента, а даже в него влезе най-простата да изнася реч с вдигнат юмрук. Сега за какво ревете?
65
9
 
18
 
! Отговори
#KOЙ купи яйцата? преди 3 години
#KOЙ снабди мирните интелигентни протестиращи със сълзотворен газ???? Нормално ли е цивилен човек да се изтъпани в центъра на столицата и да пуска сълзотворен газ по хората и по полицията? В такава държава ли искаме да живеем?
64
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев може да се отчете пред Москва, че успя да дестабилизира държавата. Вече можем да поемем курс назад, обратно на изток към комунизма.Поздравления, товарищи!
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вятър има пак и пак ще има: "Олеле, майкооо, не виждааам...":) Преди да обгазят протестиращите тестват върху себе си...:)
62
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Операторът на bTV е в болница обгазен от полицията на мутрите. Може би защото е снимал и действията на полицията.
61
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията? Сълзотворен газ? Не вярвам! Ивоникодимовци не са казали нищо такова по телевизията, чийто директор е известен в обществото като Средния Пръст.
60
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие хора ли наричате онези, които обръщат полицейски коли и трошат държавно имущество? Знаете ли колко пари струва един такъв автомобил? После държавата ще трябва да поправя и купува отново, а тия пари няма да отидат при мамитата. Или може би вие да трошите, а после полицаите да охраняват обикаляйки с каруци! Не можеш да твърдиш, че защитаваш държавата когато трошиш държавно имущество!
59
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък бивало полицията да седи и да гледа как някакви шимпанзета им се катерят по автомобилите и им дърпат шитовете и палките. За такова нещо в САЩ ще те застрелят на място.
58
5
 
20
 
! Отговори
Не лъжете преди 3 години
Там е работата, че не полицията пусна сълзотворен газ, а провокаторите, които освен полицията обгазиха и нас. Аз повече на *** протести няма да стъпя.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи Нормален ли си?
56
7
 
16
 
! Отговори
KZL преди 3 години
До АнонименКой народ бе? Шепа платени агитки, Мая, Ренета и тримата *** ли?Народа иска оставката на фигуранта и махането на блокадите, които пречат.
55
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука както винаги спестяват истината. Полицията е обгазила не само протестиращи и журналисти, но и полицаи това последното може да се случи само у нас още повече, че не е за пръв път.
54
5
 
11
 
! Отговори
паметта е къса преди 3 години
Преди няколко години го гледахме същия филм - оставка на Герб, протести... дадоха оставка, после на изборите пак спечелиха... Няма кой друг да спечели изборите - разберете го това.
53
15
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
*** ченгета. Кой ви плаща заплатите бе *** - ББ от шкафито ли?
52
1
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До Анонимен''Паднахме с още 10-20 места по спазването на човешките права.'' Ха,ха,ха,то тогава Германия трябва да е на последно място!