Полицията пусна сълзотворен газ, закани се да ползва сила

Има над 20 пострадали униформени
Обновена: 2 сеп 2020 10:28 | 2 сеп 2020 10:20, Нели Христова
135

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Нова сериозна ескалация на напрежението в Триътълника на властта. Протестиращите хвърлят бомбички срещу полицаите. От МВР обявиха, че има над 20 пострадали служители на органите на реда, които са обгазени с неясно вещество.

Още по темата

За да се предпази полицията пусна сълзотворен газ срещу протестиращите. Пострадаха и много журналисти.

До ескалацията се е стигнало след като огромната група протестиращи се опита да тръгне към "Орлов мост", но не бе допусната. Те се опитаха да щурмуват полицейския кордон и да преобърнат полицейските коли.

Един от протестиращите нанесе юмрук на един от жандармеристите, но до арест не се стигна, а само до разправия. Хора отнемат и пособията на полицаите. Някои взеха от тях палки, щитове.

Двама са задържаните - единият Росен Миленов, бивш служитек на ДАНС, който се качи на полицейски автомобил. Той участва в спонтанна акция на протестиращите да клатят колите на силите на реда, но бе задържан, затова, че се качи върху една колите.

Втори човек е задържан в района на пл. "Независимост", след като при проверка у него са открити забранени предмети.

Полицията даде извънреден брифинг, в който съобщи, че има още задържани, чийто брой по-късно ще бъде съобщен.

От МВР заявиха, че ако положението ескалира допълнително, полицията ще използва физическа сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
5
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
БОЙ ,БОЙ И ВИНКЕЛА ПО ГЛАВАТА ,
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има един Тихомир от Майчето-този човек постянно се вре сред медиите и заплашва с какво ли не-незабавно трябва да го арестуват заедно с тн отровно трио
109
2
 
9
 
! Отговори
Очевидно преди 3 години
Очевидно е кой стои зад протестиращите , но май само на тях това не им е ясно. Ще ги използват както се ползва тоалетна хартия и след това се хвърля. Пак разни стари партии си правят схемите на гърба на не особено умните протестиращи. А и имайки предвид че голяма част биха гласували за чалгаджията дето няма политически екип- трагедията е пълна!
108
5
 
8
 
! Отговори
Селяци преди 3 години
Полицията трябва са измете по най-бързия начин тези народни въстанници които са тотални селяци и престъпници. Да целиш полицията с каквото намериш вкл.и с жълти павета надминава всякакви норми. Ами ако полицията биеше както в Берлин преди няколко дни?? Щяхте да оревете целия свят. Каква алтернатива ще предложите вие-само тотална разруха. И не протестирайте само срещу една партия, ако защитавате народния интерес трябва да протестирате срещу ВСИЧКИ управлявали последните 40год!
107
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотията изби на площада- хвърлят бали със сено по полицията, бомбичките ги нямат за нищо! Ние софиянци виждаме добре каква селяния и простотия ни предлагате! На изборите както за парламент, така и за президент ще ви покажем по законов начин какво мислим за лай%ната и сламата в центъра на столицата ни!
106
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът е с Полицията.Браво момчета !Освободете столичани от червената окупация !
105
9
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Странно защо феновете на мафиотската власт не считат за нейно задължение да се грижи за поданиците си и да им осигури нормален живот и условия и възможности за нормален живот, и странно защо най-важното за тях е тя да е ''демократично избрана'', а всичко останало за тях е без значение!? Всъщност въобще не е странно, а съвсем разбираемо за хора със неизлечим синдром на РОБИ и МАЗОХИСТИ!
104
9
 
9
 
! Отговори
хахахах преди 3 години
Не се научиха "елитните" ни жандармеристи да ползват сълзотворен газ. Дават повече жертви и от елитен отряд пратен в Лясковец... *** братче... :D
103
12
 
10
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Нямаме Дължава, имаме султанат. Султан, който обижда Председател на НС а тя точно като "*** К Утка" мълчи и не смее да обели дума! Самозабравил се гамен и ***, който още си живее в 90-те години като момче за поръчки на Пашата! Народни представители, които са кукли на конци и са безгласни букви а той се изживява като Диктатор! Нямаме Парламент, нямаме Съд нямаме Прокуратура. Султана решава и разбира от всичко! От сектор здраве до сектор сигурност и образование! Това ли ви е Демокрацията?!!!!!!
102
9
 
11
 
! Отговори
до 111 от славянин преди 3 години
''И всяко законно избрано правителство има задължението да опази държавата от опит за преврат.''Всяко законно правителство има законното задължение да работи за народа си, не за себе си, пробвай се да ни манипулираш малко по-интелигентно защото глупавите опити за манипулации не вървят!
101
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите хвърлят димки по полицията! Срам! Така не се постига законност! На избори решава народа, на площада решенията ги правят платените! Ако решенията ще зависят от това, кой бие повече то май лозунга ще е мутри вътре!
100
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинИ всяко законно избрано правителство има задължението да опази държавата от опит за преврат.
99
16
 
15
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Как се нарича човек, който му харесва да се гавриш с него!? Нарича се МАЗОХИСТ, такива са всички обичащи мафията ГРОБ да се гаври с тях!
98
19
 
16
 
! Отговори
аман от крадливи гер преди 3 години
Значи ако Радев подкрепи протест за да свали долнага продажна крадлива шайка е опит за преврат хахахах Алооо *** с опорките спуснати от *** рептили като Дариткова ставате смешни. Никакъв капацитет вече няма в ГЕРБ и опорките и изпълнителите им смешни и жалки!
97
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия що не са на работа?
96
15
 
19
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Всеки народ има правото да свали всяка власт, която стане антинародна! Когато една власт упражнява геноцид върху собствените си поданици, това означава ли че поданиците и трябва да я търпят да го прави, защото тя била ''демократично избрана''!?
95
18
 
15
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Троловете та ГЕРБ са се акнивизирали, ясно е че падне ли Тиквата им спират социалните помощи на брой пост! Мутрите вън, Пъпеша от Банкя в затвора заедно с цялата пасмина от ОП (дупедавци и родоостъпници). Докараха народ от националисти и патриоти да желае ДПС във властта с продажната си политика! Борисов се е заобоколил от продажни политически к!!у!!ви с единствена цел да краде повече и да прави избори!
94
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МеПравилно! Превратаджията в затвора.
93
11
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
И в най-цивилизованите държави, анархистите, наркоманите, клошарите, палаткаджиите и катунарите ги дезинфекцират със сълзотворен газ и им пускат гумени куршуми ... после идват фирмите за чистота да изринат отпадъците ... !!!
92
12
 
13
 
! Отговори
Ме преди 3 години
Долу шайката продажна! Поробиха България, сега е време за разплата!