Бомби, бомби... Снощните сблъсъци през погледа на ранени полицаи

Пострадах, когато бомбичка падна върху ръката ми, казва един от тях
Обновена: 3 сеп 2020 18:55 | 3 сеп 2020 13:55, Нели Христова
169
Бомби, бомби... Снощните сблъсъци през погледа на ранени полицаи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В началото протестът започна добронамерено. След 20 ч. вечерта обаче се появиха група младежи, които започнаха да ни замерят с яйца, което ни принуди да си сложим каски и щитове. После продължиха с хвърляне на пластмасови и стъклени бутилки, самоделни бомбички. После час и половина непрестанно бяхме подложени на обиди, които не сме провокирали. Лошото беше, че тези хора се бяха смесили с нормалните граждани, които бяха излезли да протестират мирно. Това заяви по време на брифинг Андон Христов, служител от сектор СПС на СДВР, който е бил на първа линия на протестите снощи.

Няма как да предприемем действия, когато провокаторите са смесени с нормалните протестиращи. Няма как един нормален човек да застане срещу вас и да ви пусне в краката бомба, допълни Христов.

По думите му в един момент нормалните протестиращи са се отдръпнали и са останали само провокаторите. Той допълни, че е нямало предварителна информация за появата на провокатори, но винаги се очаква, че може да се появят.

Друг полицай от снощния протест, Иван Манев, разказа, че е получил разкъсна рана на ръката от бомбичка.

"Охранявахме Народното събрание, бях на първи ред с щита. Срещу нас имаше канонада в продължение на близо час. Пострадах, когато бомбичка падна върху ръката ми. Опитах се да я махна, но тя гръмна и ми изгори ръката", каза Манев.

„Полицията беше крайно толерантна. Чудехме се какво се случва. Около час ни бомбардираха, а ние чакахме реакция от началниците, за да предприемем някакви действия. Това беше 1 час, около 60-70 бомби. Атаката беше брутална”, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааабе мека китко а десата на тиквата къде е
140
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там полиция изобщо не трябваше да има. Полицията създаде напрежението и насилието.
139
9
 
2
 
! Отговори
сталин преди 3 години
герб е фашистка партия,немедленно арестават б,б
138
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко *** надмина Василий Втори по бруталност. Анатема! Мисля, че заради него трябва да бъде отменено смъртното наказание.
137
4
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ГУМЕН ГАДЕВ , ЩЯЛ ДА ПРАВИ ИЗЯВЛЕНИЯ....ХА,ХА,ХААААААААА...."СРАМ МЕ Е , ЧЕ ТАКА СЕ "....ДОРИ ДЕСА МЕ НАПУСНА!
136
1
 
2
 
! Отговори
798099 преди 3 години
До 8Първо, ни се именуван Йордан Радичев. Не си добавил и никога няма да Доротея!Второ, вероятно си чел нещо друго, защото думата е ВЕРБЛЮД , не ГЕРБЛЮД. Допускам, че въпреки присъщата ти простотия си искал по някакъв начин да включиш ГЕРБ. Да, обаче не ти се е получило!
135
3
 
8
 
! Отговори
798099 преди 3 години
125!Кой президент? Отново комунистическо *** Радев ли? Че той ако не му напише Корнелия опорните точки не знае какво до каже.Този *** трябва да бъде съден за опит за преврат, при това с презумпция за тероризъм.
134
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекалено толерантна беше полицията и са им напълно оправдани всички действия. Това ако беше Западна Европа или Щатите щеше да има и жертви сред протестиращите. А тука на някой платен му счупили нокъта и веднага рев, че има полицейски произвол. Още в началото трябваше да пуснат водното оръдие, а не да седят като мишени на някви наркомани.
133
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзНе ви трябват провокатори. С инфантилното си поведение привлякохте бая свободен ***, ей ви и резултата. То беше ясно, че точно това и ще стане още преди няколко седмици. Нали бяхте ербап, щяхте да изолирате провокаторите? Хубаво ги изолирахте, първо ги оставихте да хвърлят бомбички над главите ви, а после и място отпред им направихте. Един поне хванахте ли, та да го питате какъв е? Не, но да си измисляте ви бива. Кой ми ср'а в гащите, това е въпроса? Никой, Хамлетче, сами ги о...
132
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МилаКаква касапница видя, моме? Хайде стига с тия хиперболи. Голяма касапница знаеш, а повечето - полицаи. И пак заплахи... Ще му накривите шапката на ББ. Тоя път номера с оставката заради две счупени хулигански глави няма да го направи. Загатна го преди два дни, ама вие улисани в истерични възгласи, май не разбрахте. Изпаднали в бяс тъмносини и тъмночервени и куп *** - русофили, футболни фенове, наркозависими Неуправляема, незнаеща какво иска и какво прави тълпа - това видях.
131
12
 
3
 
! Отговори
до 143 преди 3 години
Реве мъжа ти полицайчето ***, успокой го, прочети му книжка за мечо пух и вълшебната гора
130
2
 
8
 
! Отговори
умен преди 3 години
До Анонимен 141Самометни си една самоделка и се прасни сам с едно паве за просветление. И без да ривеш.
129
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не искат да са полицаи, да карат тролея. Точка.
128
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия големи ревльовци и женички били бе - полицаи??? Смех
127
5
 
11
 
! Отговори
бг преди 3 години
руската агентура е готова за няколко копейки да пролива българска кръв .затов НА ПЛОЩАДА БЕЗ ПОЩАДА!
126
1
 
3
 
! Отговори
до 138 преди 3 години
Не си мисли , че му пука
125
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеев, Радев! Бери си срама сега!
124
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МилаНе се хващам за Бойко или ГЕРБ,виждам,че не са идеални ,а за това,че след падането им от власт,ще страдат много хора,от цяла България и дори извън България,ще има и много убити,жал ми е за хората,а не дали ГЕРБ ще останат във властта,бесилката ,която изкараха на площада означва терор и бавна смърт,но дори глупаците,които я сложиха не разбират какво означва! Това е знак,така си говорят големите - с визуални знаци и цветове или комбинация от тях!
123
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МилаНе се хващам за Бойко или ГЕРБ,виждам,че не са идеални ,а за това,че след падането им от власт,ще страдат много хора,от цяла България и дори извън България,ще има и много убити,жал ми е захората,а не дали ГЕРБ ще останат във властта,бесилката ,която изкараха на площада означва терор и бавна смърт.
122
22
 
5
 
! Отговори
Мила преди 3 години
Единствен виновник за случващото се в държавата се нарича Бойко Методиев Борисов. Всеки миг престой във властта след снощната касапница ще му донесе толкова негативи, колкото и най-големия *** няма да може да понесе!