По проблемите, които протестът повдига, няма разговор!

Политолог: Колкото повече се отлага, умерените ще намаляват
Обновена: 3 сеп 2020 16:30 | 3 сеп 2020 16:30, Веселина Йорданова
350
По проблемите, които протестът повдига, няма разговор!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проблемите, които протестът повдигна, все още нямат отговор и по тях все още не е започнал разговор.

Колкото повече се отлага разговорът, а властта се окопава, толкова повече ще намалява броят на умерените и ще се радикализира това, което наблюдаваме. Това прогнозира пред БНР политологът Христо Панчугов.

По думите му първостепенният разговор е, че българското общество подкрепя този протест и причините за него независимо от това колко е многоброен.

Още по темата
Според него протестът иска отговор на въпросите какво влияние има върху премиера и държавата станала ли е частно дружество на няколко големи олигарси в България.

"Вместо това ни занимават с образователен ценз за гласуване. Поради което и протестите няма да отминат, без значение колко красиви фрази различни депутати от ГЕРБ ще намерят, за да си намерят извинение да продължат това правителство", коментира Панчугов пред БНР.

По думите му без значение колко са хората по улиците, "ние виждаме властта да произвежда безумие след безумие".

"Това Бойко Борисов, който управлява в последните 10 години, да каже, че държавата има нужда от рестарт и да тръгне в посока Велико народно събрание, означава, че той си признава, че е счупил държавата в тези десет години", коментира политологът.

В момента управлението се държи по логика, която не е политическа и не е логика на представителството, това неизменно ще се саморазпадне, смята Панчугов.

"Просто защото няма как да се управляват криза след криза, които са резултат от разпада на държавността. Дори протестът да приемем, че ще намалее. Дори да приемем, че гражданите ще се откажат. Няма как да се удържи вече този разпад“, изтъкна политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ще бъде преизбран, не защото той е много добър, а защото българският избирател благодари и за малкото, което им дава властта. А и си казват след толкова години управление на Герб " стой зло, че без теб по зло"
227
3
 
3
 
! Отговори
Народе!!! преди 3 години
Не им вярвайте! Всичко е под контрола на БКП-предателите.
226
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коктейли ли сега са новите опорки на гербетските ***,още малко ще кажат че протестиращите са били полицаите.Смешни сте.
225
2
 
4
 
! Отговори
БКП преименована!!!! преди 3 години
Всичко е нагласена работа!При провал се децентрализират в нови малки партийки с агентура и касата на БКП-КПСС
224
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пред следващия парламент ще има огромна тълпа искаща реформа в МВР. Ушеви внимавайте на кой се репчите да не цъфнете в Бюрата по труда.
223
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости говорите герберастчетата, пиратки ве, пиратки :)Вие още малко и тротил ще го изкарате, до там още не се е стигнало :))) Тро лче се цензурира, защото в Днес има 2-*** тро лове, предполагам по възрастен и "дама", мен не могат да ме излъжат :)))
222
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицай излиза тежко екипиран,брониран, срещу хора излезли с голи ръце да протестират за по-добро бъдеще.Снощи протеста беше окървавен по заповед на едно лице Бойко Борисов!
221
6
 
5
 
! Отговори
какъв диалог ?!? преди 3 години
Те нали протестиращите не искали диалог а само оставки и то много скромни - на Премиера на Гл. Прокурор на Народното събрание на Директора на БНТ ........Трябвало да остане само Фигурантът Радев !
220
6
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
НАЛИ "ГАДНОТО ТРИО" ЧАКАШЕ И ПАЗЕШЕ СИЛИ ЗА 2.09.2020.....ХА,ХА,ХААААЕ ...ДОЧАКАХА ГО...!ДА ИМ Е ЗДРАВЕ И ПАК ДА ОПИТАТ!!!!ДОКАЗАНО Е , ЧЕ БОЯ ПО ***---ОПРЕСНЯВА МОЗЪКА!ОЩЕ ОТ СУЛТАНСКО ВРЕМЕ ...ПИТАЙТЕ АРМЕНЕЦО...ХА,ХА,ХААААААААААА
219
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
221Те, направиха грешка, когато взеха участие в метежа на червените мутри. Могат да участва в промените с новото правителство.Освен, ако не се надявали, като падне правителството, да си уредят с "връзки" апетитна работи места.
218
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй както върви изборите ще ги спечели тоя който обещае да уволни повече ушеви.
217
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук се цензурира името на взривното вещество, ама тролът счита,че да го ползваш срещу живи хора е позволено. Нещо повече - хвърляш този коктейл и се мислиш за невъоръжен.Прав е Каракачанов.Липсва ви казармата.
216
5
 
5
 
! Отговори
Е КАК ДА НЕ ИСКАТ ? преди 3 години
*** И ПОЗИТАНСКАТА КОМПАНИЯ , НАДУШИХА ГОЛЕМИТЕ ПАРИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ЗА КОВИД-19 .....И СЕГА СА ГОТАВИ ДА ЗАПАЛЯТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ГИ ГУШНАТ!Г-жа ИМПЕКСОВА , ЗНАЕ КАК ДА "ПРИВАТИЗИРА" И "ЕКСПРОПРИИРА".....САМО И ДАЙТЕ НИШАН , КЪДЕ Е ПАРАТА...ХА,ХА,ХААААААААИМАТ НЮХ КОМУНИСТИТЕ КЪМ ПАРИТЕ ---НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ОТРЕЧЕ!
215
2
 
6
 
! Отговори
До 222 преди 3 години
То понеже коктейл ,, ***,,хич не е оръжие.Какво е коктейл *** ,бе страхопъзльо? Не е ли оръжие?
214
4
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз миналата седмица Петъка преди да тръгна на Море казах ли ви,че още първата седмица на Септември катуните в центъра ше бъдат изринати?:):):)Даже и бас исках да хвана с Просото:):):)
213
6
 
5
 
! Отговори
До 216 преди 3 години
И аз се питам защо гадното трио са на свобода.
212
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като падне тиквата да уволнят всички полицаи,били български граждани,лесно се бият невъоражени хора нали еничари,само озлобявате още повече срещу вас,заради ония престъпници вие ще ядете бахура.
211
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тези които не искат нито ГЕРБ, нито БСП, нито Радев какво правят? Терминала?
210
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигурантът днес пак нямал публика
209
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Днес са допуснали такава "нечовешка" статия в сайта им, значи има напредак :)) *** четата веднага наскачаха от Малдивите или някой екзотичен остров, явно дори на високоплатена почивка, не оставят форума в Днес :) Хахахаха