В кризата: Българите се ориентирали към "направи си сам"

Най-голям бил ръстът на продажби при стоки за градината
Обновена: 3 сеп 2020 13:48 | 3 сеп 2020 13:45, Анисия Иванова
11
В кризата: Българите се ориентирали към "направи си сам"
Снимка: Pixabay

Пандемията доведе до бум на продажбите в стоките за ремонт и градината в световен мащаб. България не се изключва от тази тенденция. Това заяви Андрей Евтимов, изпълнителен директор на "Доверие Брико" (Mr. Bricolage), в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"През март и април хората бяха притеснени заради несигурността. През първите няколко седмици имаше срив в продажбите и броя клиенти от около 40%", каза Андрей Евтимов относно дейността на Mr. Bricolage по време на пандемия.

Гостът отчете също, че клиентите са започнали да пазаруват по-бързо.

"Най-голям ръст в продажбите отбелязват стоките за градината. Другата група продукти, към които има интерес, са свързани с козметичните ремонти, както и търсене на осветителни тела", обясни той.

Спадовете залежават продуктите за по-сериозни ремонти – плочки, ламинат, паркет. Евтимов отдава това на притеснение за сигурността на доходите от страна на клиентите.

"Стремим се към привлекателни промоции. Има леко ориенитране към ниската ценова гама. Но българинът знае, че евтиното невинаги е добро и от друга страна, има покачване на продажбите и в средната ценове гама", допълни гостът.

4-5% от продажбите в сегмента "направи си сам" са онлайн, стана ясно от думите на му. Той отдава това на желанието на клиентите да пипнат и пробват стоката, както и да бъдат консултирани.

Според него от тенденцията за закупуване на стоки, които изискват майстори и специалисти за полагането им, сега се връщаме обратно към истинското "направи си сам".

Целият разговор - във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
9
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Праснах(-) на всички дето обиждат на "майстор", защото тази дума се ползва за всякакви полячовци, които не са майстори, а облечени в гащеризон работници с винтоверт или зеге. Майстор е с латински корен и се ползва във всички европ.езици за експерт в областта си. Т.е. българското "майсторът си остави ръцете" е вид подигравка, че този не е майстор. Аз съм общувал с истински строителен майстор-енциклопедия направо. Първо обяснява, че може да се направи точно от собственика, и кога е хубаво да се тъ
9
2
 
2
 
! Отговори
179 преди 3 години
Е Българина е майстор по всичкология открай време :D
8
1
 
9
 
! Отговори
1122 преди 3 години
Остави ремонта, налага се сами да оправяме собствените си жени....
7
1
 
3
 
! Отговори
Баш майстора преди 3 години
Пари на свършена работа.
6
1
 
1
 
! Отговори
Баш майстора преди 3 години
До КазанлъкЕ това сам да си платиш на себе си на черно ще е върховен номер, за който не съм се сетил. Винаги има какво да се учи по тия територии.
5
1
 
14
 
! Отговори
Направи си спам преди 3 години
Повечето "майстори" са с ръце заврени в з***ка или са минали курс "ръцете ми пречат", но иначе са си алчни и мързеливи.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Крал АртурАми по лошото е че и да имаш пари, майсторите (викам им майстори щото не им знам имената ;)) на 90% са некадърни. Виках, както казва човека по долу и аз да ми правят ремонт и ги търпях 3 седмици. Изгоних ги и след това виках други та да оправят на първите къде си бяха оставили ръцете. И първите бяха фирма не някои от улицата!
3
6
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Имам изтънчени и познати майстори от години - ВиК, Ел, шпакловки, монтажни работи..Работят ми на символични цени. Да не съм луд да хвана валяк или мистрия.
2
3
 
12
 
! Отговори
Крал Артур преди 3 години
И да не е криза,българинът е свикнал сам да си строи,изгражда,просто животът в България е такъв че не ти остават пари друг да го направи
1
0
 
13
 
! Отговори
Казанлък преди 3 години
Купих са апартамент ново строителство и имах нужда от различни майстори но е много трудно да се работи с такива хора.Бавно работят,протакат времето и те влачат само.А относно заплащането взимат повече от София и работят некачествено.По добре сам да си го прави всеки.И най важното плащането става на черно.