Финансистът и рапър по душа Михаел: Не можех ей така да се закълна в кралицата

Имам дълг към родината, към близките си..., признава той
4 сеп 2020 13:16, Анисия Иванова
103

Той е финансист по образование, а по душа - автор на текстове за песни, харесва и да рапира. След като завършва специалност финанси в Стопанската академия в Свищов, заминава за непознатата Америка, която е виждал само по филмите.

"Досега винаги моите действия са били подчинени да сбъдна детските си мечти," споделя Михаел Михайлов.

Бил на няколко бригади в САЩ, видял другия свят и сбъднал мечтите си, 30-годишният мъж се прибира в България и започва работа в офис. Скоро обаче разбира, че това не е за него.

"Зарязах офиса, тогава бях на 23 г. и абсолютно не си представях, че следващите 20 години ще седя в офиса. И съвсем авантюристично на следващата седмица летях за Англия с приятели," разказва още Михаел.

Така със свои състуденти той се озовава на Острова. Първите дни, казва, са най-тежки.

"Имах пари за 5 дни и трябваше за тези 5 дни да оправя всичко - работа, квартира, да си намеря работа", откровен е Михаел.

Последният пети ден се оказва решаващ. Михаел успява да си намери работа. Започва в магазин на международното летище "Станстед", а по-късно кандидатства за работа в италианска транспортна компания. Одобряват го и започва, като целта му е да има възможно най-много продажби. Макар и само на 25 г., за няколко месеца Михаел успява да стане най-добрият в това, което прави. Повишават го и започва истинската работа.

"При моите думи, че напускам, ми предложиха повече пари, предложиха ми дори работа в Италия... Аз отказах. Казах си, че не мога да взема английски паспорт и ей така да се закълна в кралицата", разказва той пред Петя Кертикова.

Идва момент, в който казва, че не остава време за социален живот, за друго извън работата.

"Чувствам дълг към себе си, към родината си, към родителите си", споделя още Михаел пред Bulgaria ON AIR.

Искам да създам семейство в България, не си представям детето ми да говори на английски с мен, допълва младият мъж.

Прибира се в родния град Монтана, където казва, че чува мислите си. Пише и публикация в социалната мрежа Facebook, в която описва причините, накарали го да поеме наобратно. Събира подкрепата на едни и неразбирането на други. Не се отказва. Твърдо решен е да се развива в България, където да създаде семейство и да остане.

И съветва всички, които се колебаят дали да се приберат: "Да не преследват пари, а мечти и цели, и да гледат близките си, защото те остават във времето.

Цялата история на Михаел Михайлов гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам дълг към родината.....Вервайте му балами!
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 89Ами то зависи до човека, някои си остават примирявайки се, други идват за седмица и се връщат :) Научиш ли езика на дадената страна, всичко става по лесно, разбира се пак си чужденец, но не винаги те гледат с лошо око, даже може и с респект да те гледат :) Ходил съм в Канада на гости, друг свят е там, е, не е интересно като в БГ, но хората са много уредени там, Балканите са АД направо...хахаха
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 87Има които се връщат от носталгия, но тази носталгия е свързана с хубави спомени от миналото, не с настоящето :)Никой не е в състояние да върне миналото а който му робува - загива! Всяка прекалена носталгия пречи и е предпоставка за психично разтройство!
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Както обикновено...Повечето българи са много по-добре на запад отколкото в опосканата България! Има гастербайтери, има и чистачи, има всякъкви.Щом са се престрашили да отидат значи са добре с главите! Който не знае език се връща при първата криза а който си е интегриран живее много добре. Здравеопазването е на високо ниво, безплатно е, хората са многократно по-спокойни, имат истинска държава зад гърба си и могат наистина да разчитат на нея!
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 88Мишо, евала братле! Крайно време беше да се завърнеш!Да видим колко ще издаяни! Аз лично - 4ри години! Повече фатални грешки не правя!
81
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Мишо, евала братле! Крайно време беше да се завърнеш!
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81Отначало по инстинкт щях да ти опонирам, но си прав в случая :) Дори и да знае български, едно дете което не живее в България, рано или късно ще го говори като чужденец, просто е няма средата :) Прекалено го плюете London Calling, нямате си и на представа колко разочаровани българи има в чужбина.Има които се връщат от носталгия, но тази носталгия е свързана с хубави спомени от миналото, не с настоящето :)
79
4
 
0
 
! Отговори
Както обикновено... преди 3 години
...под подобни текстове се изявяват множество индивиди, които се самоубеждават активно колко им е добре като гастарбайтери някъде по чужбина.Усмихваме се разбиращо на нуждите им ;)
78
0
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Като типичен българин е влязъл в някаква схема и са го изгонили като мръсно куче. Дълг имал...
77
0
 
5
 
! Отговори
Рали преди 3 години
Те понеже паспортите ги раздават. Особено при положение, че е бил там 2 години, пълни глупости.
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До London Calling 70А това за езика са пълни глупости. И двете ми деца са родени тук но говорят перфектно български и английски.Това че не говорят български или го говорят е абсолютно без значение щом живеят извън България! Ако те влече обратно към канализацията означава че имаш някакъв ментален проблем заради който бягаш от себе си или както казват черните, можеш да извадиш черния от гетото но не можеш да извадиш гетото от самия него.
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79Ако приеме че 90% тъгуват за БГ то по-скоро тъгата е по младостта отколкото държавата! Една почивка от около седмица в България ги отрезвява напълно!
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До London CallingСтатията си е за промивка на мозъчетата в БГ, видиш ли какъв патриотизъм го е налегнало момчето :) Почти 90% от българите работещи и живеещи в Чужбина, тъгуват за БГ, но пък и познавам такива които напълно са отписали родината, което е тъжно разбира се :)
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Fake story
72
0
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Той е финансист по образование, а по душа - автор на текстове за песни, харесва и да рапира. След като завършва специалност финанси в Стопанската академия в Свищов, заминава за непознатата Америка, която е виждал само по филмите. С една дума бyдaлa
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
спокойно може да се закълне в доган бей пеевски великий тиквунций приятелите мутри и връзкари чалгаджии български, и да продължава напред
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До London Calling 70Хубавото е че двустранното поданство е признато между UK и България.Скоро след брексита май няма да бъде! Лично аз ще избера Кралицата, защото обикнах това което е истинско!
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До London Calling 70Хубавото е че двустранното поданство е признато между UK и България.Скоро след брексита май няма да бъде! Лично аз ще избера Кралицата, защото обикнах това което е истинско!
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БГ 71Ще останат всички от БКП-то хванати за гушите, като в момента! :))))))))))Кокълът преоглозган ама като няма повече безстопансвени евро поръчки БКП-то почват да се ядат взаимно! Всяка червена кълка е глигански/биволски бут! :)))))))))))Добермани ръфат овчаврки и обратното! БКП-то стана прекалено тясно за страната и джобовете на някои! :))))))))))))))))) Природата/Бог си знаят работата!
67
0
 
5
 
! Отговори
Генади преди 3 години
Аз също съм се заклел в кралицата, но имах избор библията или кралицата.