Хуманитарна помощ от София за българите в Западните покрайнини

Тя съдържа основно храни и антибактериални сапуни
4 сеп 2020 08:26, Елка Василева
13
Хуманитарна помощ от София за българите в Западните покрайнини
Снимка: архив, БГНЕС

Хуманитарна помощ - основно храни, осигурени от Правителството на България, ще получат сънародниците ни от Западните покрайнини в Сърбия, съобщиха от посолството ни в Белград и от Червения кръст на Сърбия.

Предаването на помощта, която се отпуска в знак на солидарност със сръбската държава в нейните усилия за преодоляване на социалните последици от COVID-19, ще стане на 4 септември 2020 г., петък, от 9.00 часа в митническия склад в Цариброд, предаде БНР.

Българската помощ съдържа 3 336 пакета с храни /брашно, захар, ориз, макарони и бисквити/ и 16 690 бр. антибактериални сапуни и е предназначена за населението в общините Цариброд, Бабушница и Босилеград.

Получател на хуманитарната помощ ще бъде Червеният кръст на Сърбия, който ще организира дистрибуцията на пакетите.

На церемонията при предаването ще присъстват посланикът на Република България в Сърбия Радко Влайков, генералният консул на България в Ниш Димитър Цанев, председателят на Червения кръст на Сърбия проф. д-р Драган Раданович, представители на общинските ръководства на трите града.

Още в началото на COVID кризата българското посолство в Белград осигури маски и защитно облекло за медицинските екипи в трите града, припомни първият секретар на посолството ни в Белград Сергей Андреев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А северозападна България, да умира ли или вече там няма хора?Оставка и мутри вън!
9
5
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ЕДИН ВРАГ- РУСИЯ И СЪРБИЯ.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно от най-жестоките зверства на турците е потушаването на Нишкото възстание, вдигнато от българите в Ниш,Пиротско,Лесковашко!И тази наша история се опитват да манипулират и изтрият западняците в полза на бивша Югославия.Ниш никога не е бил част от сръбското кралство или княжество,винаги е бил български град до неотдавна.
7
0
 
8
 
! Отговори
Убре преди 3 години
Сърбия до ден днешен извършва геноцид на Българите там, както в Западните покрайнини, така и в Поморавието, Нишко и Пиротско.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме излишна храна - вижте какво хвърляне на продукти става на протеста!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Получател на хуманитарната помощ ще бъде Червеният кръст на Сърбия, който ще организира дистрибуцията на пакетите."Много ли са ви далеч западните покрайнини,че не можете да ги извозите с транспорт до общините и лично да ги раздавате на жителите? Хем да им подарите и по някоя българска книга. Ще ви се изтрият подметките ли?
4
0
 
15
 
! Отговори
Ниш е България преди 3 години
1840 година Миш е изцяло български град, без нито един дърбин в него. Сега е посърбено населението там.
3
3
 
7
 
! Отговори
Баи преди 3 години
За нас бьлгарите хуманитарна помощ кога ???
2
4
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
С "политици" като радеф е пак добре че и толкова има
1
0
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
За съжаление от 120 000 българи през 1920-та година в Сърбия, днес са под 20 000. Скоро няма да има на кого да се пращат помощи там. Ако бяха 120 000 албанци или роми след 100 000 г. щяха да са поне 300 000.