Хапче-чудо срещу COVID-19 създадоха двама български лекари

Добавката е комбинация от 19 билки, витамини и минерали, стимулира имунната система
5 сеп 2020 07:40, Елка Василева
188
Хапче-чудо срещу COVID-19 създадоха двама български лекари
Проф. Иво Петров. Снимка: архив, БГНЕС

Хапче, което помага при COVID-19 и при други респираторни и вирусни инфекции, регистрираха двама български лекари в патентното ведомство. Медикаментът Corviral съдържа 19 натурални съставки, които стимулират имунната система, съобщи за “Труд” проф. Иво Петров.

 Той заедно с д-р Камен Стойчев са създателите на добавката. Помогнал им е технолог-химик, който дълги години е работил във “Фармахим”.

Идеята дошла от публикации на китайски учени, които доказват, че билки успешно блокират развитието на тежка симптоматика при заразени с коронавирус.

“Проучихме възможните комбинации, важно беше да използваме такива билки и натурални съставки, които да въздействат върху различните сфери, които поразява вируса”, обясни д-р Камен Стойчев.

Още по темата

Формулата представлява комбинация от специално подбрани растителни екстракти, витамини и минерали. Комбинацията включва: екстракт от листата на хининово дърво и сладък пелин, в който се съдържа артемизинин. Тези две съставки имат противовъзпалителен и имуномодулиращ ефект и действат срещу проникването на външни за организма патогени във вътрешността на клетката.

Екстрактът от глог предпазва сърдечносъдовата система, а наличието на ябълков пектин влияе благоприятно на стомашно-чревния тракт и на сърдечно-съдовата система, като помага за намаляването на нивата на лошия холестерол и на триглицеридите в плазмата.

Имуностимулиращо действие имат екстрактите от джинджифил, горчив портокал и глухарче, както и витамин C и минералите цинк и селен.

Във формулата е включено и веществото амониев глициризинат, съдържащ се в билката женско биле. Женското биле има дълга история на приложение при лечение на кашлица, простуда, както и за регулиране на нарушеното храносмилане. Амониевият глициризинат има и противовъзпалително действие.

Създателите на хапчето проф. Иво Петров и д-р Камен Стойчев обясниха, че откакто е произведено, те и семействата им профилактично пият Corviral. Д-р Стойчев обясни, че двайсетина лекари и медицински сестри също пият профилактично от добавката и досега нито един от тях не се е заразил.

“Corviral действа много добре, ако приемът на таблетки започне още при първи симптоми. При това положение те отзвучават за 3-5 дни. Пробвахме медикамента и при 28 човека, диагностицирани с COVID-19, които се повлияха много добре”, коментира д-р Стойчев.

Той обясни, че вече имат заявка от Австрия, където добавката била тествана в няколко центъра за алтернативна медицина. “Водим преговори с няколко държави, с които също предстои да сключим договор за доставка на Corviral”, каза д-р Стойчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
12
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
А какво стана с оня пияндурник, професора Фратев, на който правителството му насипа два чувала пари и му даде лаборатория уж да разработва някаква молекула срещу коронката? Май няма да стане нищо с молекулката, но във фейса качва видеа от Тайланд. Пияницата, пада по масите и се забавлява яко. Найс, а? Коронката бори човека, пари взе. Направо е за затвора.
85
1
 
16
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Прекалено много станаха магьосниците и лечителите,вече си пречат.
84
5
 
13
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Опаковка: 20 капсулиДозировка: приемайте 3 пъти дневно по 1-2 капс.Цена: 39.90 лв.Браво професоре!
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, че предприемчиви, дори името на хапчето е добре избрано. Браво, така се правят пари.
82
3
 
20
 
! Отговори
Хе-хе преди 3 години
Нова титла: професор-билкар.
81
11
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПЪЛНА ГЛУПОСТ!!!БИЛКОВИ ХАПЧЕТА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА И СЕГА ИМА И СА С ДАЛЕЧ ПО ДОРИ КОМБИНАЦИИ ОТ ТОЗИ ИЗМИШЛЬОТИНА)))КОРОНА ВИРУСА НЕ Е ШЕГА ЗА ДА СЕ ЛЕКУВА С ХИНИНЧЕ!!!
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 97 Истукан - не ставай наивен, уважаеми, нали се установи, че хининовите препарати са неефективни при ковид (хлоркинин и др.), той и Тръмп взимаше хининови препарати в началото, но ги спря. Някой просто иска да направи бързи пари на гърба на шараните, които кълват на всичко написано в медиите
79
5
 
5
 
! Отговори
DEKOVID OO преди 3 години
Вместо хабчета-чоду преспокойно можете да си хрупате трева. Новите хапчета лекуват ишияс, главобол, ниско кръвно, високо кръвно, бъбреци, щитовидна, обриви, брадавици, двойна гуша, пърхот, газове, шум в ушите, късогледство, разногледство, далекогледство, хващане на очи, уплах, нощно напикаване, черна магия, бяла магия, суро-синкява магия...
78
14
 
12
 
! Отговори
U2 преди 3 години
До Анонимен 91Ако някой си сложи руската ваксина наистина няма как да се разболее от ковида...Тая ваксина е на базата на НОВИЧОК и пациента дава фира преди да го е барнал вируса...Хитро,нали?
77
17
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
С такива хапчета на билкова основа се лекува коронавирус и се създава имунитет, а не с ваксините, които ги рекламират.
76
1
 
10
 
! Отговори
До 76 преди 3 години
Витамин Ц е витамин, демек коензим, за да прояви свойства, като бързо съсирването на кръвта, трябва да е в доза на 1000мг за човек към 70кг и пак ще е доста лек този ефект. Другите му свойства, които са доста полезни обаче се повлияват и при много по-малки дози. Така, че не приемайте автоматично, че витамин Ц не може да е полезен в борбата с Ковид, важна е дозата. Но не е хубаво човек да се блъска с него.
75
5
 
23
 
! Отговори
Чардояд преди 3 години
Българинът е много мнителен, когато става въпрос за лекрства и "химия", но предложиш ли ми билки и природни екстракти, ведната клъва кукичката.
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента в полето плодчетата черен бъз са на идеална зрялост. Безплатно. 2-3 топчета 2 пъти седмично и сте готови.
73
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някаква фирма си прави скрита реклама на тъппия продукт и използва имената на двама медици,единият от които професор, без те да знаят. Това е подсъдна и гнусна шарлатания. Къде е гешев да се самосезира?
72
4
 
14
 
! Отговори
Ганьо създателя преди 3 години
Идеята дошла от публикации на китайски учени
71
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България много по-често професор означава не академична длъжност, а диагноза.И тоя Иво Петров се е сдобил с диагноза! Другата му диагноза е свързана с обищинския съвет на София!
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
толкова много лъжи в една толкова невзрачна дописка. Биете рекорда по дебилиада
69
3
 
23
 
! Отговори
Фейк новина ?! преди 3 години
Какво хапче са регистрирали в патентното ведомство, защото хранителна добавка, каквато е хапчето-чудо не подлежи на патентоване !!!
68
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми то, като русската вакцина - первая вакцина против ковид-а
67
2
 
8
 
! Отговори
1-3 преди 3 години
идете да пишете про-правителствени лозунги, кухавели. и без това не вярвате, че има вирус.