КАТ с акция срещу джигити и дрогирани през почивните дни

На пътя са всички камери, засилено полицейско присъствие в курортите
5 сеп 2020 08:46, Елка Василева
32
КАТ с акция срещу джигити и дрогирани през почивните дни
Снимка: архив, БГНЕС

Пътна полиция предприема спецакция по пътищата в цялата страна заедно с жандармерията и охранителната полиция през трите почивни дни. Това заявиха на брифинг представители на охранителните органи.

Операцията ще бъде на два етапа. При първия ще се подпомага и регулира движението от и към курортите, а вторият етап е насочен срещу водачите, употребили алкохол и наркотици, предаде БТА. Екипите на жандармерията и пътната полиция ще се включат в трафика с автомобилите си с цел превенция. КАТ вади всички екипи и техника на терен по празниците.

Акцията на Пътна полиция ще се проведе в две основни направления. Първото е насочено към обезпечаване на трафика както на излизане от столицата, така по основните пътни направления, главните пътища, автомагистралите, а също така и прибирането към столицата и големите градове. Извадени са на терен всичките екипи на Пътна полиция, които ще бъдат подпомогнати от екипи на жандармерията и Охранителна полиция.

Вторият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в района на курортите населените места и увеселителните заведения.

В четвъртък пък главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП обобщи, че е приключила последната специализирана полицейска операция, която за отделните областни дирекции имаше различни акценти, пише „Монитор“. В рамките на полицейските действия са проверени 30 475 моторни превозни средства и 36 167 водачи и пътници. В резултат на това са съставени 12 156 фиша и 3664 акта за установени административни нарушения. Едни от основните са били неизползване на обезопасителни системи, за които са наказани 1073 водачи и пътници, установени са и 193 неправоспособни водачи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имах работа в КАТ и трябве да мина през сектор глоби и оная на кишето вика *** господине вие кара ли ли сте я тая кола викам да карам я редовни ми как така, вика от толкова години да нямате и една глоба викам че трябва ли да имам а тя ми защото малко са такива като вас правете си изводите авно са решили човек без глоба да не оставят
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Какво е ''джигити''?"Това е малкото име на г-н Папазов, но не знам защо го пишат с малка буква.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специално срещо Джигити Папазов ли, браво! Хванете тоя ***!
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А зашо има проверени и пътници, някой ще ми обясни ли?
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Ами такива лоши шофьори, де изпреварват, карат пили, карат бързо ... Ето, вече знаеш.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичкият зор, ама катастрофите от 10 години не са мръднали, като брой на годишна база, а населението намаля постоянно. Откакто вкараха ABS-и еърбеци, от тогава ни намаляха катасрофите. Не от друго ...
2
1
 
7
 
! Отговори
джингиби преди 3 години
Какво е ''джигити''?
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 30 000 проверки - 22 хил фиша, няма празно .