Лекар: Коронавирусът се предава най-лесно в семейството

Някои преболедували имат сериозни поражения върху белите дробове
5 сеп 2020 11:48, Елка Василева
37
Лекар: Коронавирусът се предава най-лесно в семейството
Кадър: Нова тв

„Коронавирусът най-лесно се предава в семейството. Някои пациенти имат сериозни поражения по белите дробове, други - значително по-малки. Факт е, че все още не можем да кажем какво точно ще се случи с тези хора след 6 месеца или година”. Това коментира д-р Марин Пенков, началник Образна диагностика в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, пред Нова тв.

„Конкретно върху белия дроб виждаме различна степен на фиброза. Белодробната тъкан, с която човек диша, става нефункционална. Не сме наясно доколко тя ще се възстанови във времето. Ще остане ли така до живот? Братовчедите на този вирус - SARS и МERS, водеха до поразяване на белите дробове до гроб", каза още д-р Пенков.

Още по темата

Според него в България не се спазват никакви мерки, защото хората не вярват в тях.

„Ако човек се разходи в града в петък или събота вечер, ще види, че баровете и градинките са пълни, не се спазва дистанция, не се носят маски... За тази половин година ясно се разбраха елементарните действия - маски, социална дистанция, миене на ръце. Те могат да потушат пандемията", заяви д-р Пенков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не казвам, че го няма, просто не познавам ниой, който да го е карал или кара в момента. А вие познавате ли? Лично, не само да сте чували от някого. Или случайно да сте го карали? Дайте да преброим реалните случаи и нещата ще се поизяснят.
20
0
 
0
 
! Отговори
NJI преди 3 години
Кой Коронавирус?
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на този всеки ден ли ще му пускате какво си мисли. Всичко което казва го чухме още първите два месеца от заразата още от китайските лекари. Хайде запълвайте си страниците с нещо актуално. То вярно че всяко ново е добре забравено старо ама чак толкова бързо да забравяме......
18
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
...и в пленарната зала може би.Но най-добре се предава на политиците от народната любов.
17
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 години
Що триеш, бе ***?
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще се сети и дете. Не е нужно да си лекар.
15
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марине, лекар си пък си направил едни двойни гуши. Мини на диетка малко, знам че точиш касата и имаш порше и вила на морето, ама яденето ще те погуби.И това което го казваш са празни приказки .. "Водата е мокра", "небето е синьо" ... без коментар
14
8
 
20
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Правите се на ковидиoт, не носите маска и не спазвате никакви правила. Заразявате се, после заразявате и семейството. Разбирате калво е, но е късно. След 15-20 дни или месец-два, ако не сте хвърлили топа, вече сте уж ок и си мислите, че животът си продължава, но разбирате, че цял живот ще доматен трудно..Алтернативата е да се спазват елементарните правила, за които говори лекаря, още известно време, да сте живи и да си дишате свободно.
13
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което казва лекаря, всеки с малко здрав разум отдавна го е схванал, само ковидиoтите продължават да твърдят, че това е измама и разнасят вируса.
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще подсигурим достатъчно обекти за изследвания следващата седмица, като набутат децата по класните стаи и градският транспорт.Цял свят се мъчи да ги опази именно, защото не са известни пораженията в дългосрочен план.Имам усещането, че някоя фармацевтична компания е корумпирала управляващите ни именно с жел провеждане на експеримент.
11
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразявате си се в семейството. Най-вероятно няма и да разберете. И след 15-20 дни вече сте ок и животът си продължава.Алтернативата е да се криете зад маски с години.
10
3
 
17
 
! Отговори
до минувач преди 3 години
Ми ти и въздуха не можеш да го видиш, ама го дишаш нали? Що не вземеш да спреш да дишаш, а? Тва е някаква измама да знаеш!!!! Така сте затъпяли от бира и телевизия, че не е истина...
9
3
 
12
 
! Отговори
е как преди 3 години
малко тестове Санчо, и то на определени групи само. Реално колко да го преболедували и колко са се гътнали от него никой не може да ти каже
8
29
 
9
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Не познавам болен от ковид и с всеки изминал ден все повече се убеждавам че не съществува. На медии не вярвам особенно. Повече вярвам на очите си.
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е, че все още не можем да кажем какво точно ще се случи с тези хора след 6 месеца или година-------Това е малкият проблем.Лошото е, че знаем какво ще се случи с тях след 3-5-10 години... А откъде се пръкнаха толкова доктори-идьоти?
6
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекар: Коронавирусът се предава най-лесно в семейството11:4805.09.20Лекар?!?!?!ХА-ХАКъв лекар е тоя веее?!?!Да му се даде Нобелова награда тип Златен скункс че е открил топлата вода през 21ви век.Егати нефелите публикувате.Ама то каквито джжурналистите такива и интервюираните.Лумпеняци.
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е толкова страшен вируса,колкото кашерния "ЧАЙ" в задължителните ампули с ID certificates
4
3
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
да добре и най вече в глобалната икономика
3
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как хем у нас не се спазват никакви мерки, хем по брой заразени сме в десетки пъти под показателите за епидемия, камо ли за пандемия. Как става тая работа с тоя " свиреп" и "апокалиптичен" вирус, не ми го побира главата...
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sushtata bolnica deto izporaziha sumati hora li e? Za edin prEatel piram