Антон Златанов защити полицаите и отсече: Други трябва да се срамуват!

Зам.-шефът на СДВР с емоционален пост за 2 септември
405
Антон Златанов защити полицаите и отсече: Други трябва да се срамуват!
Снимка: БГНЕС

Зам.-директорът на СДВР Антон Златанов използва социалните мрежи за да защити своите колеги след протестите на 2 септември навръх Съединението.

Той поздравява колегите си от МВР, защото били истинските герои от "отминалия грозен и срамен ден" и е категоричен, че други трябва да се срамуват.

Залатанов направи заключението, че "манипулацията успя, защото разедини народа още повече".

Ето целият коментар на Антон Златанов:

Днес, когато честваме Съединението, ние отново сме разединени. За пореден път.
Днес аз се питам какъв е смисълът от истината! Но от онази, Истинската Истина! Онази, която се ражда в спора. А днес даже и спор няма. Всеки има своя истина! И не признава, не зачита и не вярва на никой, който не споделя точно същата истина!

Време на разделение! Време на крайности! Време, в което омразата взема връх над нормалността!

Когато всеки вижда треската в окото на другия, но не и гредата в своето! Тежко време!
Имало е и ще има такива моменти. И когато настъпят, все някой трябва да застане по средата и да въдвори ред. Днес тази роля се пада на полицията! Но кой обича полицаите? Те винаги са виновни, нали?

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Само че и ние, полицаите имаме да кажем нещо за истината! Ние, които сме там, когато ни удрят, замерят с павета и бомби, удрят ни със стъклени бутилки и камъни! За 23-те ми години като полицай участвах в почти всички безредици! Гледах да съм все някъде там, отпред! През това време партиите се сменяха, изредиха се всякак - на власт или в опозиция. И помня как винаги бяхме виновни!

А знаете ли какво е чувството, когато виждаш ударените и ранените си колеги да падат един по един! И още един... Десет, двайсет... Но те стоят и устояват! Дори окървавените се връщат след минути в строя! Защо ли?

СДВР: Запазихме мира, срещу нас бяха криминални и ултраси!

А отсреща? Хора! Много хора! Хиляди! Някои от тях - познати, дори приятели. От квартала, от училище или казармата! Други - непознати, млади и стари, нормални хора! Дошли да изразят мнението си! Но в този ден, точно в този специалнен ден, преди който отвсякъде звучаха призиви за ескалация и "въстания", се появиха едни други хора. Дали всички се разграничиха от тях? Бях там и видях, че НЕ. За съжаление негативизмът и агресията увличат. Много от хората се подвеждат. Добре, че все пак половината се отвратиха и отдръпнаха! Но доста други се включиха! Дайте да бъдем честни - не само хулиганите блъскаха, удряха и хвърляха! По агресията се подведоха и много обикновено изглеждащи хора!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Защо полицията изчака цялата тази канонада от бомби? А дали не е, защото искаше да даде време на наистина мирно протестиращите да се изтеглят? Повече от 30 минути от високоговорящото устройство течаха призиви хората да се разпръснат. Тези призиви бяха освирквани.

Всички вие, които подклаждате насилие и призовавате за ескалация, осъзнавате ли, че можеше това да коства човешки живот? На българин, независимо дали протестиращ, полицай или журналист! Осъзнавате ли, че основната заслуга това да не се случи беше на полицията?

Над 60 арестувани при снощните сблъсъци пред бившия Партиен дом

Но отново всеки вижда само своята истина! И се търси врагът! Като няма друг наоколо, е лесно униформените да са твоят враг. Че тях пък кой ги обича! Те навярно нямат майки и бащи, деца и близки! Тях можем да ги мразим на воля! Защото те, полицаите, проявяват "брутално насилие", заслужават омразата докрай!
Нека запалим сено под краката им, нека ги залеем с бензин, неща хвърляме бомби в главите им. Да ги убием с павета!

Да, това е мисленето на хората, които мразят! Омразата е водещата сила в живота им. Не ми се говори за тях.
Чудя се на другите, нормалните. Как считате, защо полицаите не проявиха "бруталното си насилие" предния ден? Или по-предния? Или миналия месец? (Да, тогава някои прегоряха и си понесоха последствията). Нали са лоши.

Просто защото всеки човек, избрал да бъде полицай, иска също да се прибере у дома, след тежък ден. Не иска да бъде физически и психически унижаван. Не иска да се конфронтира с хората. Няма желание да утежнява и без това тежкия ден, като задържа невинни хора, което може да му донесе само проблеми на главата. Но когато границата се премине, трябват действия.

126 задържани, 80 ранени полицаи след сблъсъците снощи, открит е и коктейл "Молотов"

А за всички специалисти по "Полицейска тактика" и "Психология на тълпата" - лесно е там пред телевизора и пред компютъра, лесно е да критикуваш без на носиш отговорност. Научен съм да приемам критиката. От нея се уча. Но тя има смисъл само когато е обективна и градивна, а не заклеймяваща.

При масова безредица полицията има задачи и приоритети! Лесно е да критикуваш, да кажеш как е трябвало да стане! Но решенията, които се взимат в кризисна ситуация, са насочени към това да намалиш до минимум вредните последици, които могат да настъпят. Невъзможно е да ги предотвратиш напълно, просто защото отсрещната страна има други намерения!

И техните цели бяха постигнати!

Но не защото полицията не се справи, напротив - както прочетох в една статия вчера, справи се изненадващо добре. Няма тежко пострадали!

Не! Манипулацията успя, защото разедини народа още повече!

Приятели журналисти, ще адмирирам първия от вас, който събере поне три експертни мнения на чуждестранни и безпристрастни специалисти, които да оценят полицейските действия! Но моля ви, нека са чужденци, да видим и тяхната истина! Може пък да се окаже, че начинът, по който се справи българската полиция с тази ситуация, е наистина "почти" перфектен! Защото при масови безредици безболезен изход няма. Няма шанс да се размине без пострадали. Няма и победител! Страдат всички! Или може би с изключение на тези, които са целели да ги предизвикат!

Защо се стигна до Велико народно въстание?

И ако някой се наеме с тази задача обективно, нека част от въпросите ви да бъдат:

- Възможно ли е да се отстрани група от 700-800 или повече агресори от многохилядно множество? Защото това не е чиния с ориз, от която с пинсета да махнеш черните зрънца.
- Дали другите хора биха се разграничили и съдействали, или по-скоро ще припознаят полицията за враг и ще и противодействат?
- Възможно ли е да не бъдат допуснати тези лица на митинг, да бъдат спрени да отидат? Дали това няма да се счита за нарушаване на правото им на протест? Щеше ли тогава да се пита защо полицията нарушава това тяхно право?
- Използват ли чуждите полицейски сили спрей, водометни машини и други помощни средства?
- Как се задържат лица в такова множество? Нарушителите доброволно ли се подчиняват, или правилата налагат двама или трима полицаи да използват сила и специални захвати, за да ги задържат?
- Трябва ли да се изчака подходящият момент за действие, за да се даде време на мирно протестиращите да се изтеглят, дори да е с риск за здравето и живота на полицаите?
И още, и още...

Върху това обаче могат да разсъждават само тези, които не са с "широко затворени очи" за всичките гледни точки! За водените от омраза и за вечно критикуващите е безсмислено!

Възпитан съм да уважавам чуждото мнение. Но също и да отстоявам своето!

Колеги, вие сте положителните герои на отминалия грозен и срамен ден! Много други трябва да се срамуват! А ние сме част от народа! Съединението прави силата!
Честит празник на всички!
Един от вас!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
14
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Отровното трио действа така, както е действал поп Гапон през януари 1905. Тогава той подмамва стотици граждани на Санкт Петербург да протестират, като предварително е имал информация, че полицията ще стреля. Убеждавал хората, че видите ли, царят е добър и ще ги чуе. В т. нар. Кървава неделя, загиват повече от 200 човека, защото са му повярвали.Ето това хората трябва да проумеят. Не вярвайте и дума на отровното трио!
278
12
 
12
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Браво Златанов
277
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията да не забравя, кой им плаща заплатите, ще им подскажа, не е Бойко Борисов. Гледах снимко на арестувани, всичките интелегентни хора с хубави професий без криминално минало. Внимавайте, защото ако и те напуснат скапаната България, ще трябва тия дето Бойко си ги отглежда в махалите за гласоподаватели, да ви плащат заплатите.
276
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите са кучетата на мафията. Българският полицай,никога не е бил на страната на народа. Напротив! Ченгетата умират от кеф да бият обикновенния човек. Умират от кеф и да те мачкат по всякакви други измислени начини. Никога не съм виждал некорумпиран полицай.
275
7
 
12
 
! Отговори
блестящ малоум преди 3 години
Организираха "контрапротест".Интересно,дали на него ще пратят толкова полицаи,колкото на п ротеста.Бройката показва намеренията.
274
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога полицайте ще носят персонална отговорност за действията си пред закона?
273
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам в България, колко струва полицията на всички нива в ерархията. Въобще да не ми говори Антон Златев. Знаеме ги и политическите назначения на ръководните позиции.
272
16
 
14
 
! Отговори
Браво, момчета! преди 3 години
Златанов, поздравления за думите Ви!Бъдете живи и здрави всички!Честит празник!
271
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да отбележим и ръководната роля на партията баща и майка Герб .
270
6
 
3
 
! Отговори
Заповядвам преди 3 години
Да не се допускат до протеста лица и индивиди .Може да се свирисъссвирка но без топче. Заради драстичния авук. Тромбите да са с тапаСкандираниятА да са съгласувани с МВР и общината и тихичко ,в къщи или в мазата.Агент Цонев
269
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кремълската марионетка Фигуранта води война с всички институции !
268
9
 
3
 
! Отговори
Из кадри от лайф преди 3 години
На въпроса . Кой ви дава нарежданията . Якият брадат татуиран с шлем и палка промълви .вие много добре знаете.
267
9
 
10
 
! Отговори
hvj преди 3 години
До АнонименИ най-тъпите полицаи са по-умни от пРезидента Радеф.
266
8
 
21
 
! Отговори
Браво Златанов преди 3 години
Браво Златанов, даже много дълго търпяхте тия ***, лигльовци, вие какво искате да разкъсват ръцете и главите на полицаите и те да ви се усмихват ли, дадоха ви време да се махнете от площада, вие продължавате да седите там, сега що ревете че са ви одраскали носа женчовци долни
265
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "Златният",хвърли простите милиционери срещу младата прослойка от българите,дръзнали да защитят родината си за себе си и за своите деца.Милиционерската простотия,взе връх в "преговорите" между тях, младежите и девойките,които за разлика от други митинги,днес са по-вече.Тези сатрапи,обгазяваха,биха,унижаваха българите които работейки, осигуряват тлъстите им заплати.Утре Борисов и каскета като си тръгнат,къде ще се заврете кучета!?
264
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се срамува този който изпрати футболните агитки.Само че кой е този. Полицията би трябвало да знае.
263
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да комантирате.Няма смисъл.Грабителите ще го хвалят,ограбените ще го плюят.Аз съм до тук.Чао,бели!
262
21
 
7
 
! Отговори
Я па ти преди 3 години
До АнонименМъж?!!!Я му виж физиономията.Кариеристче послушно.
261
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 282... и говори човекът от тази трибуна чвоного по красноречиво и елегантно ит сричащия Радев. Браво, г-н полицай, отлично казано! Опровергахте мита, че полицаите са ***. Едни от малкото, които работят и си вършат съвестно работата в момента.
260
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на тоя мъж!Всяка дума му е обективна и истинска.