Обстановката в страна сваля кредитния й рейтинг

Ще се вдигнат цените на кредитите
7 сеп 2020 22:48, Нели Христова
67

БНБ очаква спад от 8,5% на брутния вътрешен продукт догодина, като най-ниски нива се очакват през второто тримесечие.

"Хората спряха да консумират, потреблението падна драстично. Проблемът е в целия свят", заяви зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев в "Денят ON AIR".

По думите му бизнесът се нуждае от предвидимост и прозрачност и не иска нова Конституция.

"Всичко, което има елемент на неизвестност, е опасно за бизнеса. Трябва да знаем къде отиваме. Не може да казваш на някого "ти, слез", след това ще видим", коментира Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че няма значение кой ще я предложи, но в такава обстановка ще падне кредитният ни рейтинг и ще се вдигнат цените на кредитите.

Красимир Дачев коментира и пожара в химическия комбинат "Свилоза".

"Трябва още дълго време да се работи, защото са купища дървесина, които са запалени. Човешка грешка няма. Това е стар проблем за всички предприятия, които работят с дървесина. Като обелим кората и я сложим на купчини, тя почва да гние и се самозапалва", заяви зам.-председателят на БТТП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Стига с тия червени олигарси бе, на запад трябва столетие да станеш милионер, тук трябва да си ДС Доносник и крадлив комунист, да станеш милионер за дни...
49
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
При това положение Бокаса е пълен психопат, за да се инати. Държавата е счупена и то от него - както вътрешнополитически, така и във външнополитически план, щом е бе партньорите си с 200.
48
1
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Караянчева може ли да спечели мажоритарно срещу който и да било? Риторичен въпрос.... Как тогава Парламентът е легитимен, щом тази му е председател?
47
7
 
5
 
! Отговори
! преди 3 години
Кредитният рейтинг пада, защото западният бизнес гледа като неблагонадеждна за бизнес на страна, в която има силни про-руски интереси, агресивни протести в техен интерес и президент който ги подклажда. Никой не иска да прави бизнес с непредвидим партньор, който всеки момент може да направи завой на североизток и да смени правилата на играта!
46
5
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... Моите деца са алтернатива,вашите деца са алтернатива.... Голям наивник си, че Мая Манолова, Радев, Румен Петков, Корнелия и всички стари олигавени от жажда за власт муцуни веднага ще се съгласят да дойдат млади и образовани. Но щом преекспонираш полицейското насилие си Бабикянски ***.
45
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Чрез пожар Дачев си разчисти сметището безплатно за него но не и за държавата.Корите на дърветата могат да станат на *** . Явно бизнесмена е решил че не е необходимо да се занимава заради малката печалба.Корите на дърветата отделят енергия колкото сърцевината. Имам камина и никога не изхвърлям отделената ***, а се отоплявам и с нея.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ризка с джобче на раенца в розово .............майко мила..........WTF !?!?
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният куфарен бизнесмен беше активиран от ДС-мафията да се изкаже в полза на Бойко Бибитков.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Супер:Да спрат еврофондовете на Бойко, но за повече от 10 години не са ги спирали нито един път. Вие *** имате изберателна памет, но колкото пъти комунистите са се докопвали до властта след 2007 г. толкова пъти фондовете са спирани заради далавери от рода батко-братко и заменки. Така че ако видната крушовишка "приватизаторка", руският резилдент и другите като тях вземат властта, няма никакво съмнение че ще бъдат спрени пак ( приказката за вълка и кожата му).
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало алтернатива на Тиквата!?Моите деца са алтернатива,вашите деца са алтернатива,образовани,интелигентни ,млади.Но хунтата ги бие с палки зад колоните!За да търпим Цвета,Цвъки,Барни и тнт шматароци.
40
3
 
8
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Един интелигентен човек каза много истини, но за съжаление няма кой да го чуе.Ходете си на протестите и си затъвайте в л*йната още повече.Как не разбрахте, че 30 години едно и също се повтаря и така нестава...Ще "пометете" властта и ще дойдат пак старите лица или нови със стари маски и от това помитане масата пак ще Ви е празна...И само ще викате искам искам, ама от 30 години няма кой да ви слуша глупостите вече...
39
1
 
4
 
! Отговори
Уведомявам ви преди 3 години
Всички пишещи на шльокавица са докладвани.Не ми дреме кой какво е написал.Не ви чета.
38
7
 
6
 
! Отговори
Супер преди 3 години
Надявам се да спрат всички еврофондове.Тогава ще видите космическият провал на лойко.
37
8
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До гостКакто има импийчмънт за Радев, така може да има и за Йотова ако продължи партизанската линия на фигуранта.
36
5
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До Чебурашка..... искате обединение с вас?...... Никой не иска обединение с превратаджии бе приятелю. Но нормална държава с ненормалници политици като изброените от мен не може да се прави. Особено с държавен преврат. Ще изчакате до март и щом сте народът ще имате мнозинство, какъв ви е проблема? Или проблем иматединствено Радев с манията си да отмъсти за нараненото си его и олигарсите, които плащат на тълпата да прави размирици.
35
8
 
0
 
! Отговори
гост преди 3 години
До Анонимен 41Импиичмънт или оставка на Радев означава, че президента И.Йотова ще трябва да довърши мандата. Вие да не сте някой твърд фен на БКП-клан социалисти, защото Герб са БКП-клан ченгета и генерали.
34
9
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Кажи го на мутрите и гербераслите. Тия не можаха да разберат предупрежденията за недалновидни действия относно презастрояването на черно море и строенето на магистрали за да свържат две точки с път. Мутри и калинки сър, какво да ги правиш.
33
7
 
4
 
! Отговори
Несъвместимост преди 3 години
България и рейтинг!?!?От край време ни се смеят по границите ...като на ***. Какъв рейтинг какво самочувствие?!? България, какво?...?
32
2
 
17
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Стига с тия червени олигарси бе, на запад трябва столетие да станеш милионер, тук трябва да си ДС Доносник и крадлив комунист, да станеш милионер за дни...
31
15
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен.... искат нормална европейска държава..... Нормална държава се прави от нормални хора и нормални политици бе приятелю. Нито тълпата превратаджии могат да бъдат наречени нормални хора, нито Радев, Отровното трио, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Гошо т*пото, Христо Иванов - Пинокио, Славчо Трифонов, Румен Петков, Костя Копейкин и всички други озверели за власт провалени политици могат да бъдат наречени нормални.