Обстановката в страна сваля кредитния й рейтинг

Ще се вдигнат цените на кредитите
7 сеп 2020 22:48, Нели Христова
67

БНБ очаква спад от 8,5% на брутния вътрешен продукт догодина, като най-ниски нива се очакват през второто тримесечие.

"Хората спряха да консумират, потреблението падна драстично. Проблемът е в целия свят", заяви зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев в "Денят ON AIR".

По думите му бизнесът се нуждае от предвидимост и прозрачност и не иска нова Конституция.

"Всичко, което има елемент на неизвестност, е опасно за бизнеса. Трябва да знаем къде отиваме. Не може да казваш на някого "ти, слез", след това ще видим", коментира Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че няма значение кой ще я предложи, но в такава обстановка ще падне кредитният ни рейтинг и ще се вдигнат цените на кредитите.

Красимир Дачев коментира и пожара в химическия комбинат "Свилоза".

"Трябва още дълго време да се работи, защото са купища дървесина, които са запалени. Човешка грешка няма. Това е стар проблем за всички предприятия, които работят с дървесина. Като обелим кората и я сложим на купчини, тя почва да гние и се самозапалва", заяви зам.-председателят на БТТП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, хайде да метнем още кал върху протестиращите че искат нормална европейска държава !!!
29
16
 
10
 
! Отговори
кгб преди 3 години
Другарите комунисти вече не са в състояние да аргументират нито доводите си, нито позициите с които влизат в диспут! Единствената им "платформа" се състои от грубо и вулгарно отношение към всеки който има различно от тяхното мнение!Звучат като нескопосана стереотипна статийка от "Работническо дело" - официоза на БКП преди 9 ноемри 1989 г.Както си бяха, така си и останаха дребни и необразовани партийни секретари от нише ниво!И вие искате да управлявате с този интелект???Смехурковци!
28
7
 
14
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До кгбПросто е като фасул... Тежко си болен. И заявяваш "Не трябва да се лекувам, защото ако се излекувам може пак да се разболея"Ей това е главното мото на гробарските ***.
27
14
 
11
 
! Отговори
кгб преди 3 години
Веднага ти повярвахме на гербавите лъжи!------------Живея у бедна Швейцария от 2001г.Отогава та д ден днешен не съм и гласувал, но този път ще го направя, в посолството, за да не допусна поредния Комунистически грабеж на който ще бъде подложена Бг. другарю!
26
10
 
16
 
! Отговори
До кгб преди 3 години
Веднага ти повярвахме на гербавите лъжи!Хайде поне се пробвайте да измислите нещо по-оригинално! По цял ден едно и също: "никога не съм гласувал за Герб, но сега..."Жалки сте вече!
25
20
 
14
 
! Отговори
кгб преди 3 години
Кой дестабилизара Бг и с каква цел???Добре, утре бат Бойко подава оставка и насрочва предсрочни избори!И кво?Какво ще се промени?Знаете ли какво ще се случи?Ами, след тези грозни сцени хората ще гласуват за Герб!А, Радко Фърчилото и "Мадам" *** ще гледат тъпо като .... м-да!Никога не съм предполагал, че ще гласувам за Герб, но след това "режисирано шоу" за пръв път ще гласувам за тях!
24
14
 
8
 
! Отговори
uio преди 3 години
Е, ТО Е ЯСНО, ЧЕ БЕЗ ИМПИЙЧМЪНТ НЯМА ДА СЕ РАЗМИНЕ. ДПС ДА СИ ГО ПРИБЕРАТ, ЧЕ РЕЗИДЕНТЪТ Е СТРАШНО ВРЕДЕН ЗА БИЗНЕСА ИМ.
23
10
 
8
 
! Отговори
rbl преди 3 години
ЧенГеРадев: рублата е конвертируема но само за йуоани
22
12
 
18
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
България има един-единствен проблем-МУТРАТА от Банкя !!!
21
12
 
16
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Колко манипулативно заглавие... Човека ясно казва, че промяната на конституцията и свикването на ВНС са проблема. Но да, на Боко Харам му е време да си ходи в африка, тиквата му с тиква недна.
20
8
 
15
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Тоя *** и мисирките, що не казаха защо не работи Свилоза, вече месеци...Оня ден и пожар ги изпепели... Къде е инспекцията по труда... Ей това е да си мазен гербисто мутраген...
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дедо много обича да дърдори в ефир. Истината е, че е куфарен бизнесмен (с начален капитал връчен му в червено куфарче) с протекции и субсидийки от властта. Отделно има деменция. Ако трябваше да се докаже с реални умения на бизнесмен нямаше и година да издържи.
18
5
 
21
 
! Отговори
ами преди 3 години
прав е колегата форумджия - каква страна каква икономика дори тока предстои да си купуваме лепим изолацийки от стириопор по соц . панелките и слагаме китайски климатици да се постоплиме малко от малко жалка история България е била по-силна държава през времето на соца. ясно че няма да се върне никой и не иска ама дайте да не се лъжеме че има някаква икономика то емигрантите пращат пари накъм родителите си в Бг и на това казваме икономика и на усвоените еврофондове срамно е ! жалка работа.
17
12
 
2
 
! Отговори
епа преди 3 години
епа то рублата си е конвертируема ама простите момчета как да знаят тъй или инак за долари и евро им ламтят дупетата ама пусто им подхвърлят само дребни центове не стигат за хубав мерцедес и ново жилище и затуй стягат жигулките на бащите си мажат изолацийки по панелките от соца
16
2
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Незначителни бoклyци за кредити говорят, па и рейтинг имали лихварите!!А човеците длъжници, питат - Е що ще има рестарт на държавата, като сме добре! Е честно, аз съм озадъчен. От лихвари ли да ги спасяваш, или да ги зaeбeш да гинат??!!
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма се пуашите, БРИКС ще отпусне рубли.
14
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква икономика, каква страна, какъв рейтинг??!! СТРАНА бяхме преди 1989 г, когато бяхме на 26-то място в света и даже космонавти имахме! Сега...........сигурно сме пак 26-ти, но ОТЗАД-НАПРЕД!!!! Не се бъхтайте..............надежда няма..........последния да изключи електричеството!
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващите които трябва да изгоним са банкерите, Исландия да речем няма проблем с кредитите откак изгони банкерите.
12
1
 
7
 
! Отговори
Отец Ставри преди 3 години
Няма лошо. Тъкмо ще намалят борчовете оИ от там икраденето им.Амин.
11
3
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Разделете сумата на получените фондове и кредити на сумата на постъпленията от износ на продукция и ще научите истината за Българската икономика. Всичко друго е прах в очите. Няма шанс тези кредити и фондове да имат възвращаемост, защото са разграбени, а сметката ще се предостави на следващите поколения. Срещу тях има едни гигантски разходи за луксозни придобивки на крадльовците