Helpbook: Скрити пътни знаци, блокирани контейнери, куче в беда

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата
8 сеп 2020 20:00, Нели Христова
10
Helpbook: Скрити пътни знаци, блокирани контейнери, куче в беда

Разнообразни са сигналите, които получихме в платформата на Helpbook.info в последните дни. В един от тях подробно ни разказват за ужасното положение, в което се намира уж домашен любимец, а молбата е компетентните органи да извършат проверка и да помогнат на животното. В двор пред барака са струпани огромно количество боклуци, а сред тях е вързано голямо куче сред гъста растителност. Лайът му често преминава в плач, според нашия потребител и тормози живущите в района. Забелязан е човек, който периодично идва да го храни, но освен това за животното не се полагат никакви грижи, а състоянието му става все по-притеснително. Жалостиви съседи са правили неколкократни опити да окажат помощ, но за съжаление достъпът до двора е невъзможен.

Друг наш потребител е изпаднал в неприятна ситуация, заради незабелязан знак за забрана на паркиране. Ето какво съдържа казусът: „На 25.08.20 г. бях санкционирана за неправилно паркиране от служители на ОП,,Транспорт""-Бургас, позовавайки се на чл.98, ал.1 от ЗДвП. На 22.08.20 г. извърших паркиране на място от участъка на бул. ,,Демокрация“, непосредствено след зоната, определена за таксита и за учебни автомобили, в близост до строеж и до ,,ОУ,,Васил Априлов“, тъй като не забелязах табела с пътен знак, указващ забрана за това. На 25.08.20 г. възразих по административен път с аргумент, че няма доказателства, че съм нарушила чл.98, ал.1 от ЗДвП-не съм създала предпоствки за ПТП или паркирала в разрез с правилата, сигнализирани чрез пътни знаци. На 27-ми в разговор с директора на ОП ,,Транспорт“-Бургас научих, че има наличие на знак, забраняващ паркирането в конкретния участък, която информация е установена от негов подчинен, след негово разпореждане за проверка по случая. Оспорих, че на това място присъства такава сигнализация и проверих лично информацията. Тъй като бях сигурна, че в момента преди паркиране не открих такъв знак, реших да сваля записите, направени чрез видеорегистриращото устройство, монтирано на личния ми автомобил, от деня на последното паркиране 22.08.20 г. Забелязах табела, ориентирана противоположно на платното за движение-без никаква видимост от страната на водачите към лицевата част на предполагаемия знак. Достатъчно обосновано ли е исканеето ми за анулиране на глобата, ако моето нарушение е в резултат от лошо качество на дейностите по контрол и поддръжка на пътната сигнализация в Бургас от агенцията, която отговаря за това“?

С недомислици или просто своеволия са се сблъскали други наши потребители. Пред заведение за бързо хранене в район „Студентски“ съдовете за разделно събиране на отпадъци са блокирани от обикновените контейнери. Авторът на сигнала апелира за извършване на проверка и последващи действия за правилно разпределение на сметосъбиращите съдове.

Друг наш потребител недоумява защо персоналният му съд за отпадъци е бил отнет от служители на фирмата, която ги извозва, без да има причина за това. Без да бъде възстановен, домакинството е принудено да изхвърля ненужното директно на тротоара си.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Безотговорно поставяне на пътни знаци, не слагане на знаци там където трябва, "легнали полицай" на всякъде без знак, осветление, боя! Пълен хаус! Важно е да има държавни поръчки! Ура народе!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
Ако бух на мястото им щях да го спася веднага а не първо да напиша тази новина в интернет!!Такали ще оставим България?!?!#Да спасим света!!!🌍🌎🌏
4
3
 
0
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Във Велико Търново имаш платени зони за паркиране, нарисувани с бяла боя, което е напълно законно, но е начин да гърбят хора дошли от други градове и чужбина, където платените зони са с определен цвят , а безплатните с бял. И така всеки ден капят едни пари към "паркинги и гаражи" АД и си правим и реклама.
3
5
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
А мен ме е срам като чета какво си написал !!! Изселвай се на Луната !!!
2
3
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Алоооо Хелбууук бесилки нещо има ли?:):):):)
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мрсна, прокажена държава, как само ме е срам, че съм българин.