Николова в Москва: Готови сме за гости от Русия!

Работи се за възстановяване на туристическите посещения
Обновена: 8 сеп 2020 15:11 | 8 сеп 2020 15:11, Веселина Йорданова
97
Николова в Москва: Готови сме за гости от Русия!
Снимка: Министерство на туризма

България е готова да приеме гости от Русия като една сигурна дестинация в контекста на продължаващата коронавирус криза. Това заяви вицепремиерът Марияна Николова при откриването на Международното туристическо изложение Отдих 2020 в Москва.

По думите й Министерството на туризма усилено работи за възстановяване на туристическите посещения с Русия, което е цел и за двете страни.

България участва ежегодно в панаира през последните 26 години, като тази година за първи път сме страна партньор. Това от своя страна свидетелства както за важността на изложението, така и за важността на Русия като туристически пазар и партньор за страната ни, каза още тя.

По думите й всяка година стотици хиляди руски граждани избират България за своята почивка, разпознавайки традицията, качеството и разнообразието на българския туристически продукт.

Гостите ни от Русия предпочитат нашите златни черноморски плажове, спа и уелнес центрове, гурме, културни и исторически маршрути. Страната ни има много възможности за масов и специализиран висококачествен туризъм, което прави България атрактивна и конкурентна дестинация на четири сезона, заяви вицепремиерът.

Тя обърна внимание и на факта, че пандемията от COVID-19 е оказала изключително негативно влияние върху туризма, който близо 3 месеца не функционира, поради затворени граници и наложените противоепидемични мерки, с които се ограничаваха всякакъв вид пътувания.

Вицепремиерът и министър на туризма откри изложението заедно със Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
19
 
9
 
! Отговори
X преди 3 години
Чумавите руснаци НЕ желаем в България!!!
21
17
 
9
 
! Отговори
преди 3 години
Такива "туристи" не ни трябват
20
5
 
15
 
! Отговори
Пародията е пълна преди 3 години
На тая Марияна Николова баща й се отказа от нея като влезе в МС, а вие сте взели да я публикувате вероятно защото е мутресата на Винкела. Това е нивото на властта, сиреч шайката, нарекла себе си ГРОБ за България. Но се чудя на руснаците защо я приемат, демонтсрирайки подкрепа за мутрите и показвайки така пълно пренебрежение към протестиращия български народ.
19
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре демократична безработица в туризма, отколкото тоталитарни руски туристи.
18
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От руснаци във Варна гъмжиНалитат отвред като степни оси.Шумни, кресливи,подпийнали даже."Нали сме "Гейропа", ги питам. Що дирите тук?Кокорят се диво, залитат, но отвръщат в хор:"Потому что здесь для нас почивка, одмор!""И здесь хорошо! И солнце нас сгрява!Слънце ли? Няма тук за вас "хорошо"Нали сме "Гейропа" и вам здесь не дано.Тук няма почивка за вас, натрапници същинеканени гости в нашите европейски къщи.Във Варна няма място за вас след "Кримнаш",а още по-малко на чудния варненски плаж.Я чиба оттук, "дорогые друзья"Для вас только чемодан, вокзал и Москва!
17
4
 
19
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
"ААаааааа тия не ги искаме!"Те, щото другите ще си счупят краката от бързане да дойдат, че взехте и да ги избирате :))))
16
0
 
0
 
! Отговори
Чака преди 3 години
о АнонименДа ама твоето маме ги иска/кой бяга от кефа/
15
6
 
22
 
! Отговори
Даааааа преди 3 години
До 13/16 Ако беше да чакаш USA още ще да си купуваш хляб на турски безроден несретнико!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, тия ще ни заразят.Ваксинирани са. Кантарджиев и Генерала,затваряйте държавата.
13
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ААаааааа тия не ги искаме!
12
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тролчетата, я вземете си прочетете опорките, че нещо не сте в час. Българският туризъм е в нулева година. Всеки платежоспособен гост ще бъде в помощ. Още повече, че руснаците ще се ваксинират и няма да се страхуват да пътуват.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ СМЕ ГОТОВИ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕМ!
10
3
 
2
 
! Отговори
Чавушоглу преди 3 години
Здрасти комшу!
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има заповед на министъра на здравеопазването, я тя кани туристи.........Какви ги вършат тея гербери, нищо не мога да разбера ???????
8
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските танкисти да си седят в руския Гулаг !
7
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо се отървахме от тия дето се къпят веднъж в месеца и пият препарати за баня.От чий зор си ги натрисаме пак??Малко ли ни беше 45 години руски ботуш. Изостанахме от цивилизования свят със десетилетия.Алоооооооооооо, БОРИСОВ, осъзнайте се бе!
6
16
 
13
 
! Отговори
Фром булгериа уит ло преди 3 години
Вечна признателност от българския народ !!!
5
6
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Е не искате, ама вдигате палатки, така че искате.
4
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно съм против!100 кВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА ОКОЛО КАМЧИЯ са вече руска територия! Която повече никога няма да е българска. Луди ли са какво са? Не разбраха ли, че това което докопа Русия гж държи като октопод??Да си я прибира Бороисов тая мисирка и да не ни натриса повече тук руска воня.
3
10
 
10
 
! Отговори
WinX преди 3 години
Те завалийките дали ще могат да си пАзвалят теста и билетите. За здравната им застраховка няма да коментирам. Общо взето ремаркета ...