Остри реакции след уволнение на физиотерапевт в "Пирогов"

Бойка Анастасова е отстранена заради ненаправен тест за Ковид-19
74

Дисциплинарно уволнение на физиотерапевт от "Пирогов" предизвика остри реакции в социалните мрежи.

Бойка Анастасова работи в болницата, но връщайки се от отпуска, тя е дисциплинарно уволнена.

Причината е неспазена вътрешна заповед, която задължава работещите в спешния институт да си правят PCR-тест за COVID-19 при завръщане от отпуск. Тестът се поема от работодателя. Бойка обаче казва, че вътрешна заповед така и не е стигнала до нея официално.

Във вътрешната заповед пише, че всеки един служител, който е бил повече от 7 дни в отпуск, е длъжен да представи направен PCR тест, с който да удостовери, че не е заразоносител. Бойка обаче смята, че заповедта има пороци.

От Синдиката на медицинските специалисти към КТ "Подкрепа" смятат, че няма нарушения при дисциплинарното уволнение, защото всяко лечебно заведение има вътрешни правила за работа.

Тя смята обаче, че е уволнена заради изявената си гражданска позиция - всички я познават като медицинската сестра от перваза на сградата на бившия Партиен дом през март по време на протеста на здравните работници.

От "Пирогов" заявиха за Bulgaria ON AIR, че причината за прекратяването на трудовите отношения е ненаправеният тест, но отказаха коментар на живо.

Вижте още в репортажа на Александра Иванова.


74
Още от Общество
Заради COVID-19: Спад на задължителните ваксинации при децата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако реакцията е срещу безхаберирто на жената, е рязбираемо. Ако е срещу уволнението е странно. Да не спазваш елементарни изисквания, особено когато си е лечебно заведение не е особено умно, да не кажа по-дилна дума!
65
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бойка познава много добре заповедта, щом смята, че в нея има пороци. Но мисли, че като прави бойкот и не си прави тест ще стане интересна. Нищо подобно! И в Гърция не пускат без тест, но никой не бойкотира заповдта!
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дано от Пирогов имат доказателства, че заповедта е била предадена и прочетена от сестрата, защото иначе лошо... после реват, че лекари нямало, шебеци!
63
3
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 седмица
До Ай сиктир бе!
Стига си се правил на умник бабикянче. Явно, че никога не си работил и не знаеш какво да това вътрешни правила.
62
4
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 седмица
Оня ден пловдивски артист от Габровския театър търсеше по хотелите с шайка превратаджии Цвета Кораянчева по хотелите да я пита защо бил уволнен. Причината е прозаична, не ходел на работа а по протести. Но с цялата си наглост смята, че са го уволнили по политически причини. Тая кифла по същият начин иска да представи, че в Пирогов има политически репресии. А форумните бабикянчета яростно я защитават. А иначе реват, че искат законност и правова държава. Явно искат законите да не важат за тях.
61
8
 
5
 
! Отговори
Ай сиктир бе! преди 1 седмица
Освен това, дори и да е нарушила някакви вътрешни правила, несведени до колектива по надлежния ред (това става срещу подпис под заповедта), наказанието е прекалено. Можеше просто да й направят тест, резултата излиза след 2-3 ч, а после да й удържат времето за теста от заплатата.

А синдикатите са безполезни льольовци.
60
6
 
9
 
! Отговори
Ай сиктир бе! преди 1 седмица
Заповедта не е законна. Никой не може да те задължи да си правиш тест и да го предоставяш на работодателя си. Те в Пирогов утре могат да те карат и тест за бременност да си правиш, когато се връщаш от отпуск. Ай сиктир!
59
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Правилата са за да се спазват. Като не ги спазва, няма място в организирания трудов колектив.
Да си прави частна практика.
58
3
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 седмица
До Анонимен 60 Като не може да те задължи чантата и у Вас там наистина никой не може да те задължи.Не може заради разни откачалки като оня доцент Чорбанов дето имал КОНСТИТУЦИОННОТО право да се разболее и никой не можел да му каже какво да прави на опасност да се заразят да са изложени десетки хора.Между впрочем той говореше че няма вирус,а сега го чувам че работел над някаква ваксина.
57
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма какво да недоволства тази госпожа, има заповед. Като не искаш да спазваш си взимаш куфарите и напускаш. Толкова. Своеволия извън правилника не се допускат. Изобщо няма какво да се коментира. В нейна защита са само суеците, които говорят глупости от началато на пандемията.
56
5
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 седмица
До Протестиращ
Само гнусен БСПдираст, или психо десен пелераст може да не оценява живота на човек, и да постави минус под тоя коментар.
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Протестиращ

Тя жената е здрава.
Писиар теста е една голяма измама точен е само на 70%.
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никой не може да те задалъжава да си правиш писиар тест.
53
6
 
5
 
! Отговори
Електра преди 1 седмица
До Протестиращ

То и вие сте за затвор, защото освен екстременти и отрова, ръсете и вируса из София. С какъв акъл Импексовата кукумявка *** докара баби и дядовци в центъра на София, за да ги заразяват умишлено...
52
8
 
5
 
! Отговори
Протестиращ преди 1 седмица
Време е, за неспазващите на вътрешните разпоредби и затвор, защото застрашават живота на пациентите.
51
3
 
8
 
! Отговори
Freeman преди 1 седмица
Когато синдикатът за пореден път взема страната на работодателя - безценно! После се чудят - що никой не ги бръснe за 5 стинки...
50
6
 
9
 
! Отговори
Шаля преди 1 седмица
Как пък ,само тя не е разбрала за тази заповед! Че ние всички останали се редим на опашка за PCR тестове ?! Иначе заповед нямало? Ами има ,но който не иска да се изследва "не я вижда"!!!
Това,че върви срещу правилата и иска да не се подчинява ,сега я доведе до уволнение. Аз пък преди 7,8 месеца се разсипасх с моите колежки, ЧЕ ОТКАЗВАМ ТЯ ДА НИ ПРЕДСТАВЛЯВА СЪСЛОВИЕТО НА ПРОТЕСТИТЕ. Тя висеше по первазите!?!?!? Цирк!
49
6
 
9
 
! Отговори
хах преди 1 седмица
Това няма нищо общо с протестите, някой хора винаги си мислят, че правилата не важат за тях. Съшо като онзи габровски театрал.
48
4
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 1 седмица
Могли са да я отстранят временно за ден-два, докато станат резултатите. Иначе да - неспазването на вътр. правила дава основание за всякакви дисциплинарни наказания. Редно е заради колегите и пациентите да има отрицателен тест. Иначе не ми се мисли какво може да стане, физиотерапевтите работят в близък контакт с болни.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен
Бойке напред? Колко бодро. На Т2, Т1, и гарата премитат за нас. Стига папагалщини.