Остри реакции след уволнение на физиотерапевт в "Пирогов"

Бойка Анастасова е отстранена заради ненаправен тест за Ковид-19
74

Дисциплинарно уволнение на физиотерапевт от "Пирогов" предизвика остри реакции в социалните мрежи.

Бойка Анастасова работи в болницата, но връщайки се от отпуска, тя е дисциплинарно уволнена.

Причината е неспазена вътрешна заповед, която задължава работещите в спешния институт да си правят PCR-тест за COVID-19 при завръщане от отпуск. Тестът се поема от работодателя. Бойка обаче казва, че вътрешна заповед така и не е стигнала до нея официално.

Във вътрешната заповед пише, че всеки един служител, който е бил повече от 7 дни в отпуск, е длъжен да представи направен PCR тест, с който да удостовери, че не е заразоносител. Бойка обаче смята, че заповедта има пороци.

От Синдиката на медицинските специалисти към КТ "Подкрепа" смятат, че няма нарушения при дисциплинарното уволнение, защото всяко лечебно заведение има вътрешни правила за работа.

Тя смята обаче, че е уволнена заради изявената си гражданска позиция - всички я познават като медицинската сестра от перваза на сградата на бившия Партиен дом през март по време на протеста на здравните работници.

От "Пирогов" заявиха за Bulgaria ON AIR, че причината за прекратяването на трудовите отношения е ненаправеният тест, но отказаха коментар на живо.

Вижте още в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
13
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Изглежда по-читава и по-хубава от която и да е кукумявка от ГЕРБ.
21
13
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Убеден съм, че нощаджиите не си правят никакви тестове. Бокаса също не си прави. Шефа на Пирогов 100% му подпечатват всичко, без да му бъркат фносъ. На всички е ясно, че коронавируса е само повод за тормоз на обикновените хора.
20
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политиката е недопустима за определени професии, медицинската е една от тях!-------- Знаеш ли колко директори на болници трябва да се изволнят тогава? Или за тебе провинение е само ако е против Бойко?
19
6
 
19
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Малко са хората, които могат да мислят, а се поддават на емоции.Ако наистина няма неин подпис на заповедта, счита се, че госпожата не е запозната.Съдът отменя уволнението, връщат я на работа и й плащат заплатите за времето, през което не е била на работа, но за не повече от 6м.Така вместо да извадят очи, изписват вежди.Ако се е подписала на заповедта, последствията са за нейна сметка.Дали ви харесва, или не, това е положението.Не вземам страна, само обяснявамГневът е лош съветник - проверено
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е медицински терор
17
13
 
10
 
! Отговори
Пандиз преди 3 години
Нормално е, че са я изхвърлили от работа, но още по-нормално ще бъде и Гешетатурата да си свърши работата и да я опече с обвинения!
16
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИ ДОСВИЖДАНЕ!ВСЕГИ ГЕРБАВ АНТИБЪЛГАРИН ЩЕ СИ ПЛАТИ!
15
16
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ ЕРР преди 3 години
Махай този радевистко-черепишки отпaдък! Вън!
14
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите не прощават.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Laje.
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще вземе голямата заплата на Запад. Много добре са и помогнали да взема повече пари.
11
20
 
23
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Последно, медсестра ли е, или протестерка? Ако е второто - и аз бих я уволнил на секундата! Политиката е недопустима за определени професии, медицинската е една от тях!
10
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали казваха, че работят на 3 места. Сега ще работи само на 2 места.
9
10
 
22
 
! Отговори
Илиян преди 3 години
Тая от перваза нали щеше да заминава за чужбина?Сега вече може да заминава ,и да не се връща!Браво за уволнението!
8
8
 
14
 
! Отговори
Малко за размисъл преди 3 години
Елементарно, но не е за калинки- има ли подпис или не, че се е запознала с заповедта и с последиците, ако не бъде спазена? Ако няма какво дисциплинарно уволнение?
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докараха служителите до унижения,каквито не е е имало и през tursko.Ако са имали полови намерения,илида забелят dupenca пред упраеляващитеТака уволниха Калинкова,щото забременя и измислиха малоumno оправдание.Стана нарицателна ,без да евиновна.Докторите,като упраленцитотално изnerkaha.Докторията е маскатана недон,осени компл,ексари.А имаше. ДОКТОРИ.
6
17
 
20
 
! Отговори
Наглата женица смята преди 3 години
че след като веднъж направи цирк и вече е припозната като виден народенборец, има имунитет,който я пази от отговорност каквато и дивотия данаправи.Едно такова добиче може да изведе от строя цели отделения отздравно заведение.Такова действие граничи с тероризъм(по нанасяне навреди)въпреки че е откровена глупост и провокаторско отношение.Пак"злобната власт желае да репресира невинната" провокаторка,вместо да яостави да си вее байрака както си иска.Пак иска да я гледаме по ТВ.
5
8
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Още някой ще захлеби, заради некадърни калинки! Нищо да е жива и здрава и да си харчи парите с кеф! Такива дела адвокатите много ги обичат :) А позицията на синдикатите, дето уж бранят работника, показва кога в действителност обслужват.
4
1
 
24
 
! Отговори
Теодора преди 3 години
Физиотерапевт и мед.сестра са две коренно различни неща.
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герба е в атака