Драстично намалиха присъдата на шофьор, помел семейство на "Тракия"

Близки на загиналото семейство настояват за справедливост
Обновена: 9 сеп 2020 10:00 | 9 сеп 2020 09:58, Ния Христова
28
Драстично намалиха присъдата на шофьор, помел семейство на "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Близки на убити на пътя търсят справедливост. Преди 2 години украински шофьор на ТИР мина през мантинела на автомагистрала "Тракия", влезе в насрещното и премаза колата на бременна млада жена и приятеля й. Младото семейство пътувало от Бургас към София за преглед при лекар.

Сестрата на загиналия Ивайло – Доротеа Минчева, написа и призив в социалните мрежи, след като се оказа, че присъдата на шофьора е намалена, предаде Нова ТВ.
 
"Това е третият път, в който намаляват присъдата. Тя в момента е намалена на 4 години и 8 месеца. Това е последното решение, което получихме, но все още не ни е ясно защо е намалена. Първоначалната присъда беше 12 години, след това беше намалена на 9 години поради признаване на вина", обясни тя.
 
Близките на загиналите все още не знаят как точно е причинена катастрофата. Те имат данни, че преди да се удари в мантинелата, камионът се е блъснал в пътни знаци, обозначаващи предстоящ ремонт.
 
"Химическа експертиза доказва, че шофьорът има химически вещества в кръвта. Не мога да кажа дали не е заспал", добави Доротеа Минчева.
 
В едно от решенията на съда се казва, че украинският шофьор не е нарушил правилата за движение. Близките на загиналите не могат да си обяснят този довод, при положение, че камионът е влязъл в насрещното. Случаят вече не се води и особено тежък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е български съд, каква справедливост очакват. Ако се даваха тежки ефективни присъди за ПТП-та, нямаше пътищата да са пълни с джигити дето не спазват елементарни неща като предимства и светофар и да не се изпреварва без видимост. Всеки си бичи с колкото му е кеф, кара в която лента му харесва и е безсмъртен. А ако се случи катастрофа - условна и айде пак. За съжаление. Пожелавам сила на семейството, да се преборят за поне минимална ефективна присъда. Все пак е убил двама души и едно бебе.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото помня, двете платна на магистралата са били вкарани в едно и той не е успял да намали и дасе престрои. Тая пролет на два пъти ми се случва да попадна на ремонтни групи, които работят в лявата лента, а знаците са поставили буквално на 5 м преди ремонта. Едните бяха на Околовръстното при Царско село - изскачаш изпод моста с 90-100 и пред тебе куп коли отчаяно мигар с аварийките, да не ги натресе някой. Други едни на Цариградско мият с цистерна лявата лента - да ти се изправи косата
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намерете си тв интервю на Боко, в което се хвалеше, че нарочно не ремонтира един участък от магистралата, строен от БСП. За да гледали хората лишото качество и да сравняват. Две седмици след това тир мина през изгнилата мантинела и уби семейство от трима души.
21
0
 
5
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Отново български съдии изведнъж забогатяха с много!
20
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Не вярвам на съда да е повлияно с украински знаци. Най-вероятно е било в ЕВРО.
19
1
 
9
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Жалко за младото семейство, наркоман украинец убил ги, а какво става със тоя мишок на Карнобат Винпром,отличник и бъдещето на България? убийца,наркоман,***, убил Милен Цветков, май няма да има Нищо, ах да, Гербаво семейство, под чадъра на Мутрите.
18
0
 
5
 
! Отговори
Az преди 3 години
Те още малко и ще го оправдаят. *** келявия съд имаме в БГ
17
7
 
2
 
! Отговори
По непредпазливост преди 3 години
Колко да бъде присъдата за убийство при не предпазливост? Нещастни случаи има и няма да изчезнат. Не може да разчекнем човек, защото е допуснал веднъж в живота си грешка.Загубих баща си при подобен инцидент и не сме съдили виновника. Лошото понякога просто се случва. Жаждата за мъст не променя нищо.
16
0
 
9
 
! Отговори
Юриста Пенчо глиста преди 3 години
Платил е където трябва и когато трябва.
15
0
 
6
 
! Отговори
Правосмърдие преди 3 години
Ако не беше украинец, дори и златен талон щяха да му дадат.
14
1
 
10
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Има ли още някой който да се съмнява, че в България управлява мафия!!!???
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е на скапаната ни магистрала Тракия, която се строи от 60те години на миналия век да се сложат бетонни блокове в средатат между платната за да се предотвратят такива инциденти с навлизане в насрещното, но нали се окрадоха всички пари, та от къде?!
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги роби спете още - присъда от 12г, после става 9г, после 4г и сега 8 месеца. Смях ама не е за смях. Такава ни е системата. Те ги хващат онив ги пускат. И така сме вече на ниво Сомалия.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо никой не роптае срещу мафиотите които откраднаха парите за мантинела и сложиха бутафорна такава? Мда, защот осме овце. Нормално. Хайде всички агънца към кошарите и под строй да гласувате за тиквата.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По Закон ВСЕКИ шофьор е длъжен да се движи със съобразена с пътните условия скорост!!!Убиец на семейства не може и не трябва да бъде оправдаван с обозначения!Управлявайки многотонно превозно средство , носиш отговорност за живота на хората около теб!!!А съдиите са за съд!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В грузински съд съдят Вано.Съдията: Вано, вашата последна дума?Вано: Петдесет хиляди.Съдията: Съдът се оттегля на съвещание.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взели са едни пари пак!!!И децата си продават за пари такива!
7
1
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
В Щатите ще му дадът 150г -ако живее 200г може и да излезе на Свобода!! Все пак Му дават "Шанс"
6
0
 
28
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Влизаш с камион в насрещното на магистрала, през мантинелите и.... не си нарушил правилата за движение. А кои правила са нарушени? За летене ли?Всички съдии, издали подобни заключения и присъди над тях, трябва незабавно да бъдат уволнявани, без право да упражняват професията си доживот. Да отиват да копаят компири, не да решават човешки съдби.
5
0
 
9
 
! Отговори
бай брадър преди 3 години
Ами тогава техническия ръководител на ремонта да покрие разликата от 7-8 години и да си знае за друг път как се обозначава ремонт.