СДВР ще следи за реда на "Народното въстание" с повече КПП-та

Няма да се допускат хора с маски и такива, употребили алкохол
Обновена: 9 сеп 2020 15:32 | 9 сеп 2020 15:32, Нели Христова
195
СДВР ще следи за реда на "Народното въстание" с повече КПП-та
Снимка: БГНЕС

От СДВР обявиха, че утре ще се проведат няколко протестни митинга, като два от тях са регламентирани, а един е нерегламентиран. Той е организиран в социалните мрежи. Всички мероприятия ще са на територията на Триъгълника на властта.

За да осигурят обществен ред, от СДВР ще увеличат броя на КПП-тата, които ще наблюдават и пропускат протестиращите до района. При преценка на органите на реда ще бъдат проверявани съмнителни лица и такива с обемен багаж. Забранено е носенето на пиротехника и опасни предмети. Няма да се допускат хора, които са употребили алкохол, както и такива с маски, като изключение правят медицинските маски против коронавирус.

Полицията ще пази входовете на обществените сгради за да се осигури тяхното нормално функциониране.

От СДВР призоваха протестиращите да не се поддават на провокации и да сигнализират за лица, които нарушават обществения ред и да не противодействат на полицията при тяхното извеждане.

"Категорично заявявам, че МВР не използва съдействието на охранителни фирми за обезпечаването на протестни действия", заяви Радослав Стойнев от СДВР, началник отдел "Охранителна полиция" в отговор на спекулациите, че полицаите, арестували протестиращи на 2-ри септември, не са били служители на СДВР. Той обяви, че органите на реда очакват всичко, тъй като има много публикации за провокации на протеста в социалните мрежи.

"Не сме оставили полицаите на обстрела на бомбите, действахме според обстановката", категоричен бе Радослав Стойнев за ескалацията на напрежение по време на протеста на втори септември.

Утре се очаква да пристигнат и автобуси с протестиращи от цялата страна.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
8
 
! Отговори
Монов преди 3 години
Знаете ли кои българи напуснаха България веднага след 1989 ? Тези свободните, които не понасяха диктатурата. Какво ще стане, ако тези червените пак вземат властта? Ще си тръгнат още два милиона души. Нима ще оставим държавата да я заграбят отново, за да я опустошат. Тъкмо бяхме заприличали на европейци. Да се явят на избори, да спечелят и тогава да заявяват претенции за управление. От улицата власт не се взима, това е преврат и се наказв от закона.
140
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той и Лукашенко така разправя: Кой ще поази беларусите ако си тръгна? Та и наш Боко така се мисли за незаменим закрилник на народа.
139
10
 
2
 
! Отговори
До156 преди 3 години
Прав си Илиянчо,за герберската крадлива върхушка милост няма да има,виж на клакьорите като теб ще им се размине,най много да огладнеят!
138
4
 
3
 
! Отговори
Шумкар преди 3 години
А пушката мое ли да си носим на протеста?
137
1
 
15
 
! Отговори
Илиян преди 3 години
Искат да предизвикат гражданска война, да се хванем за гушите и да си съсипем живота. А те през това време да крадат, да си разпределят, но ще започнат и да ни тровят и очистват. Не си мислете, хора, че се шегуват. Ще ни бесят, ще ни трошат костите, както са го правили след 1944 година. Тези хора не се колебаят, те са от желязо, не им пука. Не ги поддържайте, ако има млади около тях, те са малко и са идеалисти. Техният девиз е "власт се взима, не се дава". Не са се променили, крадци и убийци са
136
3
 
15
 
! Отговори
до 150 преди 3 години
Еничарите сте вие. Защото служите на Дубай.Те това чакат от ОАЕ - за това пращат кинти. Искат братска к.ръв да се пролее и то само заради бол.ните амбиции на 1 Череп, на неуспели нищоправещи политици, криминални изритани от службите за злоупотреби и затънали до шия. Употребиха ви. Нищо по-добро не ви чака. Еничари сте и ще си носите последствията - скоро!
135
0
 
8
 
! Отговори
анонимем преди 3 години
До АнонименМного си заблуден. Ако четеш повече ще видиш че новите лица са старите муцуни, а ти си крякай колко искаш.
134
3
 
13
 
! Отговори
143 преди 3 години
С мирни протести и фанфари не се свалят комунисти! Отиваш, чупиш им главите на милиционери и политици и си тръгваш. ########*** ,много си смел зад компютъра.Имаме законно избрано правителство. Малко е спорно, коя глава ще е счупена.
133
2
 
10
 
! Отговори
До 120 преди 3 години
Ние искаме Герб да си отиде,ще изберем нови извън партиите управлявали досега,но ако те отново се провалят ние ще бъдем там на площада с българското знаме в ръка.#######Иаз искам ГЕРБ да се махне. Но също така искам да знам, КОИ са тези НОВИТЕ.Кажи ми поне две три имена .Също така програма ,която ще изпълняват и как точно ще направят българите богати.
132
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** милиционери, еничари на Мутрата!
131
14
 
10
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Тия дето създадоха безредиците , с подбрани провокатори , с предварително натрупани бомбички, които самите полицаи взривяваха на едно и също място , в краката си / а може ли хвърлени бомбички 30 пъти да паднат на едно и също място?А Мильовци ?/Та тия значи ще опазват реда?Пази Баоже !!!А Борисов щял да бори мафията ?Ха сега де!
130
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля си че в качеството си на премиер Борисов е незаменим,притежава осанка на победител,достолепен,мъдър,когато се налага справедлив.Истински джентълмен винаги казва какво мисли за хората,не спестява нищо на никой,дори на хора от собствената партия.Ценител на женската красота,не знам то качествата му са неизброими от ден на ден става все по съвършен.
129
7
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
То си е чисто "народно блеене" от офчиците и бaндитите на Румбата и Божков. Ше поблеят за някой лев отново и като се застуди айде по къщята. Боко не подава вече оставка. Номера на китайката се изтърка вече.
128
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че Герб с Дпс са идеалните хора които ще изведат България до светло бъдеще има добри специалисти,Ахмет Доган може да бъде министър на околната среда и водите,Делян Пеевски е добър финансист,Герб има добри специалисти,мисля че една тяхна коалиция би била успешна.
127
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя и предния път ги следеше, а като се хвърляха бомбички на 200-300 метра от там десетки полицай стояха и не правеха нищо.
126
2
 
13
 
! Отговори
до 144 преди 3 години
Ей.. тарикат-много си смел от дивана!Те и онези подстрекателите от Щаба на Радев го раздават много смело и надъхват, но нито един от тях не беше б.ит и подгонен. Даже и лютив спрей не опитаха.Само МаяМа се нагълта малко-ама нея си я знаем-на всяка манджа мирудия.Та недей нашишквай хората-щото твоята глава ще е здрава-техните ще спукат.Полицията-жандармерията-всички въоръжени до зъби и мачкайте ени.чарите! Няма 1 Чепер да ви прави на май.муни! Спукайт.е им *** *** и да се приключи цирка!
125
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мирни протести и фанфари не се свалят комунисти! Отиваш, чупиш им главите на милиционери и политици и си тръгваш. Да знае следващия там, който застане, че ако краде и се гаври ще му се случи същото. Точка.
124
6
 
18
 
! Отговори
Организаторите преди 3 години
обявяват "народно въстание".В него щели да участват хиляди мирни граждани.Триото и другите организатори,със съдействието на лицето Радев,когато направиха хулиганските битки преди седмица,се разграничиха от щурмоваците и казаха,че са за мирни протести.Умни и красиви,пак се объркаха.Обявяват "въстание"(според българския тълковен речник това е -масов ВЪОРЪЖЕН БУНТ-)което щяло да е мирно.Мирен масов въоръжен бунт?Нещо като дървено желязо,като лишавам ви от права за да имате права?Помпозна глупост.
123
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 136Медиите на властта и на Пеевски неслучайно атакуват постоянно Христо Иванов, който дори не е в парламента. Защото другите "опозиционери" са фиктивни и напълно овладяни от мафията.
122
10
 
15
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Толково голям сърбеж имат протестиращите а полицията не ще и не ще да ги почеса здраво с палките и водното оръдие да ги охлади малко ! Баце вземи се стегни щото тия са решили да те бесят !