Ще има Държавна агенция за научни изследвания

Новото звено е към Министерския съвет
18
Ще има Държавна агенция за научни изследвания
Снимка: БГНЕС, архив

Държавна агенция за научни изследвания и иновации се създава с решение на правителството.

Тя ще бъде специализиран орган към Министерския съвет за разработване и изпълнение на политиката по научни изследвания, иновации и трансфер на технологии.

Същевременно в срок от два месеца правителството трябва да приеме и Устройствен правилник на новата структура.

Очаква се Държавната агенция да обедини и концентрира усилията на българските институции в области като приложни научни изследвания, подкрепа на иновации и иновационната инфраструктура, взаимодействие между наука и реален сектор, съобщиха от МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята е много добра. Остава да се напълни с смисъл. А за неуки те ще кажа, че подобно звено е нужно, защото науката в БАН, е чиста наука, която има нужда да се отсее, и конкретни неща да имат шанс да стигнат до реалното производство. Този преход има нужда от финансиране и подкрепа, която не е в интерес на бизнеса, който предпочита отиграни решения.
10
1
 
4
 
! Отговори
бахуро преди 3 години
Първата задача ще е да открият има ли по-съвършен вакуум от тоя в главата на сеемплата къърджалиййска...
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какъв *** е БАН тогава ? Или те са в условията на заварено положение ?
8
1
 
10
 
! Отговори
хахахахах преди 3 години
Калинки завършили измислени колежи ще координират истинските учени. Още навъсени чиновници и тонове ненужни документации.
7
1
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
3 пъти прочетох тази така или иначе кратка статия и абсолютно не ми стана ясно какво ще правят тези хора на тази новооткрита длъжност, освен че ще взимат държавна заплата. Абсолютна алабалистика. Подкрепа на иновации....КАкви са тези иновации, откъде ще дойдат? И те ще ги подкрепят. Ама как, и те явно не знаят. Това ново звено е чиста пунта Мара, целящо на едни наши хора да им намерим там някаква си работа, където нищо да не правят по цял ден.
6
1
 
13
 
! Отговори
96237 преди 3 години
Чудесна възможтост да бъдат уредени калинките от новия сезон. Имаме БАН, защо ни е ржавна агенция? Какво ще координират, като дори на имунолозите не отпснаха средства през пролетта.
5
1
 
17
 
! Отговори
О,боже преди 3 години
Пари за наука няма,но за агенция има. Парите за милиционери са хилядократно повече отколкото тези за наука. Радой Ралин...Сит търбух , за науката глух. Имали поне един човек,който да вярва,че високообразованият и интелигентен Боко ще даде пари за наука,а не за милиционери,калинки и да -лавери.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още една излишна структура.........................................на Запад науката се прави в университетите, там няма такива агенции, няма и БАН!!!!
3
1
 
15
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Очевидно се прави за наритани гербери, които стават все повече
2
1
 
18
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Държавната хранилка и калинките на нея нямат свършване!
1
1
 
17
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Нова хранилка за верни калинки. Поредната нищонеправеща, високо платена и некадърна дружинка, която ще издържаме с данъците си.