Д-р Бранимир Кирилов: Методът "Зъби за един ден" връща усмивката

Кога, защо и за кого са подходящи имплантите?
Препоръчан материал | Обновена: 11 сеп 2020 15:38 | 10 сеп 2020 15:40,
Д-р Бранимир Кирилов: Методът "Зъби за един ден" връща усмивката
Д-р Бранимир Кирилов, MEDICAL DENT

Д-р Бранимир Кирилов е един от водещите имплантолози и орални хирурзи в България. Притежава множество международни квалификационни курсове в областта на денталната имплантология при водещи световни специалисти и изнася доклади и лекции като участник в международни конгреси по дентална имплантология в САЩ и Европа. Автор е на редица статии и публикации в областта на имплантологията и естетичната стоматология. Името му се свързва с изграждането и развитието на българската школа по дентална имплантология и пластика. С повече от 9000 успешно поставени импланти зад гърба си, днес той е един от лидерите с доказан опит и задаващ стандартите за качество в областта.

Д-р Кирилов, какво представлява методът TееthXpress или концепцията “Зъби за един ден”?

Тази концепция позволява на хора, които са загубили всичките си зъби и носят протези или на хора, които им предстои да загубят последните си зъби да получат лечение с неподвижни зъби и да възстановят социалния си живот максимално бързо.

Защо да изберем импланти пред протеза?

При използването на подвижни протези има някои особености, които нарушават комфорта на човек. Най-голямо отражение има при хранене и при комуникация. Движението в устата на протезата при хранене нарушава удоволствието от приемане на храната. Качеството на обработка на храната при дъвчене с подвижни протези също не е толкова добро и това може да доведе до проблеми със стомаха. Неудобството от подвижните зъби затруднява комуникацията и пълноценното общуване с други хора. Всички тези проблеми се решават с фиксиране на протезите с импланти.

За кого е подходяща процедурата “Зъби за един ден”?

Процедурата “Зъби за един ден” е подходяща за хора, които са загубили зъбите си поради пародонтит или някаква друга причина. При случаи, когато предстои изваждане на зъбите възстановяването става веднага, което дава възможност за много бързо завръщане обратно към нормалния начин на живот.

През какви етапи преминава пациентът по време на лечението?

След първоначалния преглед и запознаване с индивидуалните изисквания на всеки пациент пристъпваме към всички необходими изследвания, за да планираме заедно лечебните стъпки. Отделяме много време за анализ на всеки отделен случай. Използваме най-модерната апаратура за планиране и навигиране на операцията, така че да постигнем максимална естетика и здравословен резултат. Завършваме операцията с поставяне на фиксиран мост, така че човекът, на когото е извършена манипулацията веднага да има зъби, с което да помогнем за бързото му възстановяване. За да можем да отговорим на изискванията на нашите пациенти, сме създали собствена зъботехническа лаборатория, което ни позволява да контролираме качеството и да съкратим времето за лечение.

Безопасно ли е поставянето на импланти и за какво трябва да е подготвен пациентът преди манипулацията?

При добро планиране и добър хирургичен опит поставянето на импланти е напълно безопасно. В нашата клиника използваме модерен апарат за 3Д изследване на костта на пациентите ни. Разполагаме с апаратура за правене на хирургични водачи, което прави поставянето на импланти напълно безопасно. Към това трябва да добавя и най-важното - големия опит, който имаме с такова лечение. Първите ни пациенти, лекувани със “Зъби за един ден” са от 2002 година. Оттогава имаме стотици успешни операции и възстановени усмивки.

Необходими ли са профилактични прегледи след манипулацията и на какви периоди?

Винаги след провеждане на лечение трябва да се обърне сериозно внимание на профилактиката. Когато завършим едно такова лечение, ние правим обучение за поддръжка на нашите пациенти. Грижим се за техните контролни прегледи, като ги подсещаме при наближаване на времето за профилактика.

Може ли пациенти с пародонтоза да се подложат на това лечение?

Лечението е напълно подходящо за пациенти с пародонтоза. Необходимо е да се планира правилно лечебният подход. Важно е при тези пациенти да се определи правилната периодика на контролните прегледи след приключване на лечението.

Скъпа ли е манипулацията и каква е гаранцията за дългосрочност на резултата след нея?

Цената на манипулацията се определя от качеството на имплантите, които ще се използват. Голяма роля играе и квалификацията на екипа, който ще оперира и след това ще възстановява зъбите върху имплантите. Това е най-сложното и съответно е и най-скъпото лечение. В клиника MEDICAL DENT даваме 10-годишна гаранция на поставените импланти. Неслучайно вече повече от 15 години сме лидери в сферата. Резултатите, които гарантираме са дългосрочни и дават едно от най-ценните неща – възможността да се усмихвате отново на света около вас!

Заповядайте от 5 до 10 октомври в MEDICAL DENT през ДНИТЕ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ, посветени на концепцията TееthXpress или “Зъби за един ден”.

Може да запишете своя час на тел.: 02/ 473 87 98

Повече за д-р Бранимир Кирилов може да откриете тук.

Имиджова публикация

Още от