Калфин: Протестът е морален, по-добре да има избори

Според бившия вицепремиер европарите се харчат хаотично
46

За България е най-добре да има избори, за да се успокои управлението. До изборите ще имаме тази ситуация.

Това заяви пред Bulgaria ON AIR бившият вицепремиер, външен и социален министър - Ивайло Калфин, на фона на провеждащия се втори голям протест - Велико народно въстание.

Още по темата
Организацията на протеста започна доста лежерно и слава Богу, не стоят партии зад него. Това е протест против системата, която в момента съществува. Смешно ще бъде някой да се крие зад протестиращите. Надали има безспорен представител на този протест, смята той.

Според него управлението на ГЕРБ е дошло в повече на хората и до голяма степен протестът е постигнал целта си, тъй като щял да се запомни начинът, по който ще си отиде това управление.

"Има много натрупани напрежения в България, но до голяма степен протестът е морален. Той няма конкретни икономически искания, има морални искания. Масово е усещането, че държавата се управлява непрозрачно", обясни Калфин в студиото на "България сутрин".

Запитан за позицията на Европа по отношение на протестите у нас, той посочи, че може да очакваме ЕНП да подкрепя ГЕРБ и премиера Борисов, който обаче вече се превръщал в проблем за Европейската народна партия.

"За 10 години управление ГЕРБ е похарчила 500-600 млрд. лева публични пари. Около 10% от тях са европейски. Всички останали са български. Беше похарчен огромен публичен ресурс. Няма план, има хаотично раздаване на пари", подчерта бившият социален и външен министър.

Калфин е на мнение, че премиерът Борисов говори единствено на клиентелата на ГЕРБ. "Държавният глава е на страната на протеста. В Конституцията няма такова нарушение, той не я нарушава. Така е избрал президентът Радев - така го прави", каза още бившият вицепремиер.

Калфин изтъкна, че служебният кабинет е с вързани ръце и може единствено да подготви избори. Отговорното би било, смята той, ГЕРБ да създаде възможност евентуален служебен кабинет да работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за предсрочни избори. ДА,АМА ПРЕЗИДЕНТСКИ.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старо ко му не си ти.Въртиш,сучеш и пак зеления чорап е прав да вдига бунтове и да прави служебно правителство. Иска ти се ама друг път.А,за ролята на президента ,че трябва да обединява а не да разделя -нито дума.
32
1
 
6
 
! Отговори
да, ама не преди 3 години
Калфин, гладна кокшка, просо сънува. Как, виждаш се вече външен министър ли?
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ,избори ще има.През месец март. Спор за това няма. Но зеления чорап да състави служебно правителство, абсурд.
30
1
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 22. А бе, галошш, ами ти като като контактуваш само със себеподобни и четеш тенденциозни сайтове много ясно какво чуваш. Като я има тази омраза (уж) внарода към ГЕРБ защо постоянно са първи на избори бе, ***? Нещо ти куца логиката май.
29
2
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
И като има избори какво ще се промени, бе плондер? Ще дойдат БСП и ДПС и на власт и това е промяната, така ли?
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калфин беше вицепремиер и министър цели две години по времето когато ГЕРБ са разпределили непрозрочно куп пари. Защо тогава си траеше, а сега реве?
27
6
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Същества като Отровното трио и фигуранта Радев, които са водачите на превратаджиите има огромен морален дефицит. Следователно, каквото и да приказна тоя червен талибан преврата не може да бъде морален!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оффф..и тоя изпълзя от някъде да дава както винаги акъл,каквото и да го попиташ и той вечно всичко знае,а както е известно - човек който става за всичко,не става за нищо.
25
1
 
8
 
! Отговори
Като ще преди 3 години
Говорим за морал!Колко е морално,да шораш у шадравана а?Морал,морал ,ама за други ние сме умни и красиви,вие не!
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Беше похарчен огромен публичен ресурс. Няма план, има хаотично раздаване на пари"Хм, живеем в различна реалност с Калфин.А преди Борисов какво имаше ? Нищо и отгоре.Калфин най-вероятно е обиден, че за него не е имало от " хаотично раздаваните пари "Наглост !
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗБОРИ ЩЕ ИМА - РЕДОВНИ! КОЙТО ИСКА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ДА СИ НАПРАВИ ЕДНИ ПРЕЗИДЕНТСКИ
22
5
 
15
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
ИЗБЕРЕТЕ ЛИ БСП - ИЗБИРАТЕ ПУТИН. ЩЕ НИ ИЗВАДЯТ ОТ ЕС И НАТО КАТО ДВЕ И ДВЕ СЪС СЪЩИТЕ ИЗМАМНИ НАЧИНИ, С КОИТО НИ ПОДЛЪГАХА ДА ИЗБЕРЕМ РЕЗИДЕНТА!!!!
21
6
 
17
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
НЕ!!!. ПРОТЕСТЪТ НЕ Е МОРАЛЕН!!! ТОЧНО ОБРАТНОТО Е - НЯМА КАК ДА Е МОРАЛНО ЕДНО ДОКАЗАНО КРАДЛИВО БСП МАЛЦИНСТВО ДА ТОРМОЗИ БОЛШИНСТВОТО НОРМАЛНИ ХОРА!!!
20
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКой народ бе? Кой си ти дето говориш от името на НАРОДА! Велико народно въстание? 1200 човека на кръст! Това ли ви е НАРОДА!------Аз не съм народа,но виждам какво се говори и пише,разбери,че хората мразят масово герберите още от първото им управление,тази омраза е нарупана през годините ви на силово управление,затова и Цветанов напусна и се изсули,казвайки,че "ГЕРБ е изчерпана партия"
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Кой народ бе? Кой си ти дето говориш от името на НАРОДА! Велико народно въстание? 1200 човека на кръст! Това ли ви е НАРОДА!
18
5
 
20
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Ще има избори март,стига се напъвахте
17
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБорисов НЯМА да спечели,ГЕРБ е най-мразената партия,Бойко също не го понася народа, и хората са се отвратили,мразят ви масово и безплатно,няма как да ГЕРБ да победи,защото това означва нови протести и анархия и насилието на герберите няма да спре народа,който мрази ГЕРБ,само ще предизвикате още повече хаос в страната и още омраза!Хората не ви искат!Насила хубост не става!
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случва се чудо! ОТ Acoциaциятa нa индycтpиaлния ĸaпитaл в Бългapия /АИКБ/ огласиха позиция, с която дават да се разбере, че се изправят срещу премиера Бойко Борисов и застават на страната на протестиращите. Едрият бизнес за първи път говори за корупция, рекет и нагласени обществени поръчки. Това на практика е първата работодателска организация, която реагира негативно срещу управлението на страната.
15
3
 
8
 
! Отговори
Калфин е прав в едно преди 3 години
-че протестът е морален.Но не е прав,че трябва да се вземе становищетона морала на малцинството.И двете морални позиции имат някаквооснование.И двете страни са правили неморални действия и идва в повечеедната да твърди,че нейният морал е по-морален от чуждия и той трябвада бъде приет и водещ.Моралът на малцинството-протеста включва ли всебе си морала на бягащите от правосъдието,морала на тълпата търсещакървава разправа с органите на реда.Морално ли е да обвиняваш без съди присъда като РР?