Адвокат: Най-агресивните полицаи на 2 септември – от провинцията

Затягане на белезниците е сред най-честите нарушения
11 сеп 2020 09:38, Петя Славова
140

Някои от задържаните на големия протест на 2 септември вече бяха освободени - някои с "подписка", други - с малка гаранция, а трети - без никаква мярка.

Адвокат Людмил Рангелов заяви в "България сутрин", че съдът правилно е преценил ситуацията, в която са извършени по-агресивни действия от страна на протестиращите. Това не е действие, извършено без основание, повод и мотив. Протестът е зареден с емоция и с неочаквани ситуации, обясни той.

Адв. Рангелов не очаква вълна от дела и разследвания срещу служители на реда заради полицейско насилие. По думите му много трудно може да се установи кой точно полицай е извършил действията.

"Персонализацията е трудна и в обратния смисъл, но не толкова. Полицаите, които задържат дадено лице, се разпитват в съответното районно. Обратното е доста трудно. Най-вероятно жалбите ще потънат в административната въртележка", коментира юристът пред Bulgaria ON AIR.

"На 2 септември най-агресивни от полицаите са били тези, които са дошли от провинцията. Не са достатъчно обучени и не се съобразяват с категорично записаното в закона за МВР, че сила се прилага абсолютно пропорционално на отсрещното действие", обяви адв. Рангелов.

Още по темата

И изтъкна, че най-честите закононарушения са прекаленото затягане на белезници и поставянето на задържаните лица за дълго време по корем и очи върху терена или пода на буса. Той допусна, че в някои случаи това се дължи на неопитност, но в други прилича на изтезание.

Мнението му за замърсяването на сгради с яйца и домати не се различава от отношението му към графитите.

"Хвърлянето на яйца и домати никъде нищо не е решило в политически и обществен план", отбеляза адв. Рангелов.

На 23 септември Европейската комисия ще представи доклада за това докъде е стигнала България в борбата с корупцията и спазването на върховенството на закона.

"Този доклад ще бъде особено важен. Такива доклади ще бъдат изготвени за всички страни по определени пунктове за върховенството на закона. Ще можем обективно да видим къде се намира България в тази скала", заяви юристът.

За финал адвокат Рангелов посочи, че не вижда кардинални промени в проекта за нова Конституция. Според него целта на проекта е да вкара обществото в процедура и да се спечели политическо време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 33Не се оставяй на психологичната скрита атака за настройване между провинциалисти и софиянци.Имам доста приятели от София.Повечето-кореняци.Всичките са свестни и никога не съм изпитвал завист,или омраза към софиянци.....били кореняци,или не.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във връзка с незаконни действия от едър земевладелец по наша наследствена земя изпратих сигнал до ГДНП с подробно описание на незаконните действия с молба той да не бъде разглеждан от РПУ-Червен бряг и от РДМВР-Плевен поради съмнения за закрила на тези действия.Обаче ГДНП изпрати сигнала до РДМВР-Плевен, а оттам го препратиха до РУ на МВР- Червен бряг. В икономическото звено на Главната дирекция сигнала беше разследван от лице било такова по време на Т.Живков,3-а година пенсионер.
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Воден пистолет пълен с бензин си е чиста огнехвъргачка, която може да запали десетки полицаи.
52
5
 
7
 
! Отговори
Ъхъ... преди 3 години
Не, просто полицаите от "провинцията" са истински полицаи, а не плюн.човци и ***.ки като софийските!То не, че и т.нар. софийски полицаи не са от "провинцията", де!
51
7
 
7
 
! Отговори
СТАДИОН преди 3 години
протестърите, които се събират са по-малко отколкото на футболен мач, но се опитват да трошат и цапат повече от ултрасите
50
3
 
1
 
! Отговори
до Смехурко преди 3 години
Вземи се научи да пишеш първо, после почвай да изразяваш мнение!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички софийски глави на мафията са от провинцията.
48
0
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Щото в софето,минцифайките не са от провинцията
47
3
 
10
 
! Отговори
Смехурко преди 3 години
До 36А ти от къде знаеш тези, които стават полицаи те, за какво стават и за какво не стават? Стават да пазят такива ревливи джендь0вци като теб, защото като видите дебелия и първи тичате в полицията да ревете, *** иначе гоУем го вадите. Ти си най обикновен комплексиран хейтър, който дори за *** за каца не става и понеже го осъзнаваш и не можеш сам да се понасяш и поради това мразиш всички останали като се започне от полицаи, тези от енергото, от ВиК-то докторите изобщо всички. ***.
46
7
 
8
 
! Отговори
ПЛАТЕН преди 3 години
никой не е казал, че всички са платени и това е минавката, защото дори и да подаде оставка Баце какво ще спечелите вие които го правите без пари, все трябва да има правителство и премиер, вие нямате предложение КОЙ да бъде, ще ви го посочи Фигуранта, след съгласуване с Москва
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми ей го на аз като ви казвам ,че у провинцията сме готини вий не ни вервате.
44
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплаха с оръжие, пък било то и бутафорно, се третира като заплаха с истинско. Няма как да го знаеш детски ли е, газов ли е, или е боен, докато го разбереш, може да е късно.Да вадиш дори и играчка пистолет на полицай е безумие.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дискриминация и по мислене. Защо ми изтрихте менинето за разделението на хората по местоживеене?По свобода на словото не 111 място, а 333 място! Очаквайте скоро!Той Радев за това пусна вето на закона за фалшивите новини. Дейрзайте! Загробвате държаната с изкривяване на истината.
42
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя менте-"адвокат" май не е чувал за Закон за МВР и за вменени задължения и правомощия по охрана на обществения ред. Полицайчетата не са ги докарали от 400 км за да ги плюят и препикават разни софийски наркомани и платени провокатори, заработващи хонорара си при Божков и Маджо с умишлени провокации и агресия към органите на реда.Момчетата са там, понеже са на работа, а не понеже им е кеф, или обичат Баце.То само с добро не става, особено с платената, поръчкова ***, отишла да прави золуми!
41
4
 
6
 
! Отговори
Дзивко преди 3 години
В цял свят на такива протести се бие, само дето тука изчакаха платените да си тръгнат и биха тия дето бяха кротки, а на Калеко да кажа, че ако Божков можеше да активира агитките, щеше да го е направил още докато му дърпаха Левски, точно агитките се знят поименно от полицията, почти преди всеки мач определени хора се привикват..., цялата ти теория издиша, и друга случайност, как единия ден бяха с щитове, на следващия без, нагласена работа...
40
1
 
13
 
! Отговори
Даааа преди 3 години
Аз например, живея в София от 50 години, но не защото съм искал. Родителите ми са били принудени за да работят. ОБАЧЕ - работиш 10 години, за да получиш жителство !!! Сори, но ако зависеше от мен никога не бих живял в тази клоака, особено сега. Преди 50 години София беше много по-красива и различна. Ж.к. Борово беше края на града. Та да ви кажа - не се срамувам, че съм от село. Селския манталитет го имат и много "софиянци"
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София вече е провинция.Вие не сте нормални-честно. За това нямам роднини ивече в България.Малко им беше боят на тези ултраси нищо превещи през целият си живот. Те и майка си ще продадат за 1 пакетче. не само да ги бият-трябваше да са осъдени вече.адв. Рангелов и той е в играта на Черепа. Готви се да защитава скоро и Фигуранта. Нищо чудно, че след 15 нарушения на Конституцията -още не епод импийчмънт. Слаба е всяка държава без уважение къв органите на реда.После Гешев им виновен, че няма съд
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може много минуси да цъкате, когато пиша, че в дълбоката провинция методите на въздействие са същите както преди '90 год., че човек няма никакви права, но минусите ви няма да променят действителността. В прованса нещата са застинали години назад във времето. 1984 год.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33Правилно го каза-ШОПИ,а не Софиянци!Шопите са кофти материал,но истинските софиянци са нещо съвсем различно!
36
5
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Милиционерите от провансът са истински селяци и то от класа, на които не имс е работи вече в родното село, не им се пасат кози и маа с мотиката по нивите, вервайте ми. От лични впечатления ви го казвам. основната цел да са в МВР е държавната служба, която им дава определени благини. Те не са задължително да са финансови, но са такива, че след увото, милиционерът, може да започне малък бизнес в градът, което за него е достатъчно;))) Затова ще бъдете бити и тепани, вие им пречите с протестите си