Да се завърнеш след кариера в чужбина - нужно е предизвикателство

На 17 септември ще се проведе второто издание на "Kариерен кошер"
11 сеп 2020 14:42, Красимир Ангелов
33

След натрупаните знания и престижни дипломи от световни университети, наши сънародници намират стимул и смисъл да се завърнат в България. А той идва със заразителните примери и лидерите, които щедро ще дават съвети на 17 септември като част от второто издание на "Kариерен кошер".

Практически организираме две събития, всичко се стриймва онлайн. Ние вярваме, че независимо къде е един човек, той може да е част от българската общност. Искаме да вярваме, че едно професионално израстване е много повече от това да намериш работа, каза за "България сутрин" основателят на сдружение "Тук-там“ Христо Бояджиев, което организира събитието.

По думите му хората имат нужда от нови контакти и от вдъхновение.

"Ние не опитваме да убедим някого, че трябва да се върне в България, а да направи информиран избор, да реши за себе си", допълни той.

"Има сектори в България, които предоставят адекватно, много над средното заплащане. Опитваме да покрием широк спектър, имаме много лектори. Платформата предполага свързване на хората, където и да се намират по света", обясни Христо Бояджиев.

Явор Николов - член и съмишленик на  "Тук-Там", ще бъде един от лекторите на форума. "Бях 15 години извън България и ще споделя моя опит", посочи той.

"Винаги има рискове и трябва да е добре обмислено връщането. За да е доволен човек след кариера в чужбина, той трябва да има предизвикателство или силни лични причини. Няма нищо лошо човек да е в чужбина, стига да подкрепя българската общност", допълни Явор за Bulgaria ON AIR.

По думите му точно калибърът на България е голямото ѝ предимство, защото е управляем.

"Аз се занимавам с производство и средата е доста добра. Има и доста проблеми, но пречките пред един бизнес в България са по-малко, отколкото биха били в друга държава", обясни Николов.

Събитието е на 17 септември в Интер Експо Център в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
6
 
! Отговори
Хамбург преди 3 години
6750 еврака след удръжки.
10
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Виена взимам след отдръжки чисти 3000 евра, водопроводчик съм. Жената взема 2000, бачка в хипермаркет. Наема ни е 1000 евро с консумативите. Всичко за детето е безплатно. Да ви кажа с чисти 4000 евра добре си живуркаме, има за всичко, почивки, че и за спестяване. В България дали ще ни дадат н а двамата общо повече от 2000 лв????
9
10
 
17
 
! Отговори
Пачо долара преди 3 години
Връщат се луузърите, мили чинии, работили по автомивка, кланници, брали ягоди, копали канали. Който е със нормално работа и професия отдавна си е купил къща на запад и децата му са забравили майчиния език. В България си идваме за седмица в годината да видим бабите, на територията вече и за почивка не става. Мръсно, застроено, нагли хора и кафяви навсякъде около теб. Мерси. И всички тези екстри за заплата от 1000 евро.
8
3
 
8
 
! Отговори
Васил преди 3 години
До АнонименНа тоя русофилите му пречели. Избръмчал наивник.
7
4
 
2
 
! Отговори
Челинчия преди 3 години
Много ме кефат мен челинчите, значи ходил съм много по чужбина и съм успял българин в чужбина, но в България има много челинч, за това ме кефи България.
6
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се завърнеш в България след като си имал добър живот в чужбина има няколко причини.1. Семейни, възрастни родители и т.н.2. Голям наивник си3. Изобщо не си бил толкова успешен в чужбина, ами направо си се провалил.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нужно е корумпирано правителство, което да ти обещае усвояване на евросредства и печелене на държавни поръчки. Гледали сме го този филм много пъти вече.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава гавра млади наивници да искат оставка и да протестират заедно с БСП, партията която беше забранила други партии и пращаше всеки критик на властта в концлагери
3
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е нужно предизевкателство ами адекватна оценка на ситуацията. Сега за хора с образование и опит в България е много по добре от където и да било. Ако успеем да се справим с фигуранта и избръмчалите му русофили, в България ще е рай за всички.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Нинова сина кога ще се завърне от САЩ че да построи социализма тука?
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видим колко са се завърнали от Русия и Беларус.