Да се завърнеш след кариера в чужбина - нужно е предизвикателство

На 17 септември ще се проведе второто издание на "Kариерен кошер"
11 сеп 2020 14:42, Красимир Ангелов
33

След натрупаните знания и престижни дипломи от световни университети, наши сънародници намират стимул и смисъл да се завърнат в България. А той идва със заразителните примери и лидерите, които щедро ще дават съвети на 17 септември като част от второто издание на "Kариерен кошер".

Практически организираме две събития, всичко се стриймва онлайн. Ние вярваме, че независимо къде е един човек, той може да е част от българската общност. Искаме да вярваме, че едно професионално израстване е много повече от това да намериш работа, каза за "България сутрин" основателят на сдружение "Тук-там“ Христо Бояджиев, което организира събитието.

По думите му хората имат нужда от нови контакти и от вдъхновение.

"Ние не опитваме да убедим някого, че трябва да се върне в България, а да направи информиран избор, да реши за себе си", допълни той.

"Има сектори в България, които предоставят адекватно, много над средното заплащане. Опитваме да покрием широк спектър, имаме много лектори. Платформата предполага свързване на хората, където и да се намират по света", обясни Христо Бояджиев.

Явор Николов - член и съмишленик на  "Тук-Там", ще бъде един от лекторите на форума. "Бях 15 години извън България и ще споделя моя опит", посочи той.

"Винаги има рискове и трябва да е добре обмислено връщането. За да е доволен човек след кариера в чужбина, той трябва да има предизвикателство или силни лични причини. Няма нищо лошо човек да е в чужбина, стига да подкрепя българската общност", допълни Явор за Bulgaria ON AIR.

По думите му точно калибърът на България е голямото ѝ предимство, защото е управляем.

"Аз се занимавам с производство и средата е доста добра. Има и доста проблеми, но пречките пред един бизнес в България са по-малко, отколкото биха били в друга държава", обясни Николов.

Събитието е на 17 септември в Интер Експо Център в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
До maldivesssПо-вероятно си в Хасково. Заработваш по 5лв на ден като ***.
30
0
 
0
 
! Отговори
Koн преди 3 години
Даже теб да те няма на белия бряг.Любовта ни ще свети на другия свят.И прости ми.За тебе бях беден.
29
0
 
2
 
! Отговори
maldivesss преди 3 години
На Малдивите съм. Вземам 15000 доларес месечно. Готва4 съм. Готвя вкусно. Как е в Булгария ?
28
2
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
За 50лв да пишеш такива глупости то бива то може ама!!!Добре си си там във Африка господ да ти даде годинки живот във бг за да се помъчиш!!!
27
2
 
10
 
! Отговори
мигрант преди 3 години
Аз да си призная съм много зле в Белгия. Случва се да не ям с дни и да спя по подлези и паркове. Кога намеря работа, кога не, но ме е срам да се върна на село. Те знаят че съм в чужбина и ми завиждат. Не съм се връщал в БГ от 7 години. Нямам пари и за билет.
26
0
 
8
 
! Отговори
търтей преди 3 години
Те като започнат сега да се връщат едни, от тия дето спеха по 10 човека в стая, като ще настане едно благоденствие...Абе, важното е кошера да бръмчи, да се симулира дейност и едни пари да потекат като мед.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато всички гласоподаватели на Радев и Нинова умрат от старост и когато всички роми заминат да се интегрират в Германия и Швеция има шанс тогава част от нормалните хора да се върнат.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е прекрасна държава. Проблемът са хората живеещи в нея. Мрънкачи на които държавата им е виновна, че не са един път излезли да си иметат пред входа си. Мрънкачи, които се оплакват от корупцията докато сами нарушават правилата и след това се молят с рушвет да минат метър. Мрънкачи които си мислят, че това да ходиш на работа е едно и също с това да си продуктивен и да изработваш добавена стойност. Мрънкачи които скачат на площада в полза на Корнелия Нинова ограбила държавната Техноимпекс
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Челинчия 8"Много ме кефат мен челинчите"Английският ти е като на Му...о Бареков, пробвай пак с челинджър (challinger) - очевидно много си прокопсал и там, стой си там и си избирай Бойкикев и Рада Дълбоката, очевидно не те бива за нищо друго освен да пречиш.
22
2
 
6
 
! Отговори
До Германия преди 3 години
Като се пенсионираш, не знам какво ще намериш тук. Особено след двадесетина години.
21
1
 
10
 
! Отговори
Предизвикателство преди 3 години
Премиер цар Кобургодски доведе куп юпита от чужбина и се оправиха за 800 дни с хотели и пари.
20
2
 
4
 
! Отговори
От Германия преди 3 години
Ще се върна. Като се пенсионирам.
19
0
 
5
 
! Отговори
? преди 3 години
До АнонименКолко са търтеите в тоя "кариерен кошер"?-----------------Бая са, само не схващам кой ще им носи меда? :))
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не е особенно подвижен и идеен, повечето прибрали се отвън са тотално безпомощни в родния условия. Прекалено тясно профилирани, на по широка позиция и дишат. Явно в големи колективи са прикривали определени дефицити в знанията си, а и не им се е налагало да трупат страничен опит.Но за организиране на консултантски и др. ала бала работи стават. Така че освен на държавна софра, търговия, банкерство, не ги виждам. Но имат претенции да са ниво генерален директор, и все обясняват как било навъ
17
1
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
За българската действителност си прав. Но едно беше западът преди 20 г., друго е сега, а за бъдещето не съм оптимист. Много *** нахлу и не знам какво може да ги озапти.
16
1
 
7
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
Еееех, най-после!!! Нещо се забавихте...От месеци нямаше любимата ви тема... ***!
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво да се връщам в България? Мутри и мизерия навсякъде. Бягайте от България, и си оправяйте живота.
14
3
 
28
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Който е бил в чужбина и се е устроил там,след 5 години вече неможе да вирее в България.няма как да го накараш да се върне,идват заради родители и близки за по някоя седмица в годината,но това с времвто ще се промени.Децата на тези българи не я чувстват родина България. За тях е добре в западните страни.Децата като влезнат в София и веднага започват да гледат като че са в зоопарк.Всичко разбито,коли навсякаде ,викове,клаксони и какво ли още не.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко са търтеите в тоя "кариерен кошер"?
12
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора не се лъжете. Върнах се заради нашите че са много възрастни. То добре ама тук няма нищо за специалисти и завършили в чужбина. Заплатат ми беше 3800$, в БГ само една фирма ми предложи 1000лв и то с големи уговорки. Други не се заинтересуваха от човек с 3 езика, 15г стаж в чужбина ...Не правете грешката ми! Никога!