Юруков: Винаги има хора, които не харесват управляващите

"За случващото се на улицата не бива да се правят прибързани изводи"
Обновена: 11 сеп 2020 22:36 | 11 сеп 2020 22:29, Веселина Йорданова
16

Енергията на протеста и ходовете на властта - кой губи и кой печели от политическата криза?

"Винаги има хора, които не харесват тези, които управляват. Преди имаше хора, които не харесваха тези политици, които протестират. Говорим за 2013 г. Разликата между протестите и сега е, че Мая Манолова и другите от БСП не можеха да стъпят на площада. В момента е обратното, нормално е да има такъв брой хора", каза бившият лидер на СДС Пламен Юруков за "Денят ON AIR".

Според него не е трудно да се управляваш и да се готвиш за избори, когато има протести на улицата.

"Нямам информация дали има поток на пари в протеста. Дори нямам информация кого можем да наречем "мафия" и кой я представлява. Много общи думи, които, ако нямаме преценка и точен анализ - може да ни доведат до грешни решения. За това, което се случва на улицата, не бива да се правят прибързани изводи", допълни Юруков пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че в Европа се протестира много повече, отколкото у нас.

"Знаем какво се случваше във Франция с жълтите жилетки, а в Швейцария много често фермерите вадят тракторите по пътя, така че това е един елемент от демокрацията. Едва ли сериозен политик и сериозен анализатор би си направил извод само от протестите", категоричен е бившият лидер на СДС.

На въпрос дали Европа продължава да подкрепя премиера Борисов, той отговори, че тя не подкрепя никого.

"Некомпетентността е по-големият проблем в България, отколкото корупцията. Най-лесният начин да се пребори корупцията, е чрез системен подход. Тоест да няма достъп между бизнеса и чиновниците", допълни Пламен Юруков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 3 години
Що за идиотщина. Не може да се оправдаваш , че хората не те харесват и не те искат защото имало хора дето не те харесват и не те желаят. Ако повече от 30% изпитват неприязън да те гледат и не желаят да работят с теб, това е много сериозен проблем и обясненията трябва да се търсят във вас самите.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС пък дето разпродадоха държавата затриха селата здравеопазването въобще да не се показват
13
4
 
4
 
! Отговори
Юруков преди 3 години
Това е ясно, ако няма опозиция,няма развитие.Проблема ви е че сега тия които не ви харесват са над 70%.Което значи ,че нямате право да сте там.
12
2
 
0
 
! Отговори
тва баба знае тва ба преди 3 години
До 1Много си назад с материала!Отдавна никой не плаща така!
11
6
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ форевър преди 3 години
След като публично Борисов се подигра на Цветанов, ред е на последния да отвърне на удара. Разликата между Борисов и Цветанов е, че Цветанов като краде дава на другите, а Борисов краде само за себе си.
10
7
 
3
 
! Отговори
Комиците преди 3 години
Борисов спи до 10.00 ч в мазето после става и с джипа го карат да някой строеж тогава той сяда на шофьорското място прави едно кръгче всички снимат и айде обратно много смешно е като в Комиците
9
3
 
6
 
! Отговори
До ПлатениУправляващ преди 3 години
Като не ги харесваш направи си партия и спечели избори. После си назначи управляващи ,които харесваш.Елементарно е.
8
6
 
7
 
! Отговори
#ПлатениУправляващи преди 3 години
Управляващите са платени!За това не ги харесвам. Стоят там за да си разпределят държавни поръчки и еврофондове или рушвети за Газопроводи, Централи и Самолети.Те са крадци Платени от Дебелия и Ахмед.#ПлатениУправляващи #КОЙ
7
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 7Какви европейски данъци, като болшинството се водят на минимална заплата, а другото го вземат в плик! Други пък са нацяло в сивата икономика. А като дойде време за пенсия, реват, че е ниска! А и като погледнем, как повечето работят, май че им се отдава повече да мрънкат.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да получават европейски заплати, но не искат да плащат европейски данъци...е, няма откъде да дойдат тия пари за заплати...
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На българина винаги държавата му е виновна за всичко, винаги така е било.Търси външна причина за проблемите си и никога вината не е негова....народопсихология!
4
15
 
13
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Този и той един лидер беше,аман от "лидери"на няма и един файтон хора!!! Сега Файтонът се е закачил като кърлеж за гроб,мислейки да го използва като трамплин при следващи избори.Само че ще останат с пръст в уста,защото трамплинът се сгромолясва с тътен пред очите ни!
3
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен А какви изводи да си направим за пълните чекмеджета с евра ,злато и пистолета до главата ? За псувните ,за *** ,маргиналите ,мър -дите ,за размазването на неудобните ? За далаверите ,измамите ,лъжите на Червеното котило ГЕРБ
2
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въртим, сучем, лъжем, мажем, правим инсинуации, внушаваме неистини, сравняваме несравними неща, само и само за да убедим хората, че Тиквата не е дебел, алчен и *** мафиот от СИК, а си е съвсем нормален политик!Жалки сте, наистина!
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епа сега почти нема дето да ги харесват, освен роднини на крадци на европара!