Защо и къде се разминават политици и протестиращи?

Вчерашният протест премина без ескалация на напрежението
Обновена: 11 сеп 2020 10:14 | 11 сеп 2020 10:13, Петя Славова
32

Великото народно въстание 2 премина без ескалация на напрежението. По-спокойни ли са протестиращи и политици?

В никакъв случай не може да се даде еднозначна оценка. Полицията успя да ограничи групите, които наричаме провокатори. Това каза за "България сутрин" политологът Румяна Коларова и допълни: "В момента всеки си говори на своите избиратели. Премиерът - на своите, президентът - на своите потенциални избиратели. Парламентарната кампания ще предопредели резултата от президентските избори".

По думите ѝ Румен Радев е направил радикална крачка. Борисов пък обикалял с "джипката" и показвал нещата, които върши властта.

"Никой не коментира думите на университетската преподавателка, според която демокрацията живее на основата на диалог и взаимни компромиси", посочи Румяна Коларова. Според нея в момента тези, които взимат решенията, са парламентарните групи.

"Там виждате, че едната страна категорично отказва да потърси решение. Ако погледнем протестиращите - те се разделиха ясно", допълни политологът за Bulgaria ON AIR.

Според главния редактор на в. "Труд" - Петьо Блъсков, цялата тази неориентираност води до огромни трудности за живота, свързан с блокади. Имало и елементи на терор.

"Има нужда от конструктивни приказки, а засега сме свидетели на лавина от деструктивни. Разпространяваме тъпи клишета, а когато се говори публично, трябва да се ползва ясна реч. Конструктивното говорене започва с конкретни управленски действия", заяви той.

Политическата конкуренция била налице и оставало да видим кой ще победи в мача. Това обаче не бивало да е за сметка на качеството ни на живот, отбеляза той.

"Политическата каша, в която България затъва, е тъй като нямаме опозиция. Тази, която имаме, изпада по рейтинг. Но те не са опозиция. Няма конкуренция и това е трагедията", подчерта Блъсков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои много обичат да гледат в чуждото канче. Не са 800 човека и те си знаят как се издържат, а ние може само да предполагаме, че примерно някои си имат собствен бизнес, който управляват временно по телефона, други си работят дистанционно, както много други сега в България и т н.
24
1
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 27Не съм ти другар, но може да ти спретна нещо, значи...Тези 800 души се изхранват така: 500 са на помощи, 100 са спонсорирани и 200 мама и тате ги хранят...Сега, трябва да уточня, значи, че това са приблизителни окрупнени данни. Тук не се включват, например командированите или случайно минаващите, но се поспрели за малко там, значи...Те тва е!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари, обяснете на т.н. народ от вас как 800 души цял ден са на площадите и пиянстват без да работят. Все пак от нещо трябва да се издържат Кажете от какво.
22
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 25Още нищо не се знае за англичаните - те са скрита кутийка, значи...Трябва да почакаме и ще видим накрая какво ще се получи от цялата тази бъркотия...Иначе не мисля, че те ще прокарват някаква чужда линия - това са много балансирани хора, за които личния интерес е над всичко...За тях няма такъв фактор като лични отношения!...Те дори решават кого ще обичат и наистина го обичат - крейзи...
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
brexita ko stana?samo ujkim brexit...da si predstaviat angletata ujkim nezavisimost i ujkim chestno izpalnenie na angliiskia referendum...anglichanite da ne plastat na eu...nito napuskat eu, a vatre v eu sabotirat v polza na trump, erdogan i putin.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
protestirastite sa na falshiv adres. kak ne miatkat domatki, piperki, iabalki, krushi po bankite?
19
0
 
4
 
! Отговори
Кратко и ясно! преди 3 години
В прилагането на законите.
18
2
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 19Напълно съм съгласна с теб! БСП скъса желанието на парламентаристите да я приемат. Тя се конфронтира по възможно най-ужасния начин и това променя напълно ситуацията към нея - не може вече с добронамерено отношение тя да се игнорира, тя трябва открито и без задръжки да се "смачка", да се размазва, показвайки открито и недвусмислено глупостите, които прави и говори така ясно, че и слепият да ги види, но достатъчно културно и без агресия - тяхната сила е в насилието! БСП да си ходи!
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа ще ни прати италиански мафиот. Ще му даде държавни субсидии да направи нова партия - "Форца България"Европа няма да ни изостави.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Западна Европа имаше още 30 години фашистки режими в Испания и Португалия след края на Втората световна война.На Западна Европа не и пречи фашистката диктатура.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата помия я забъркаха Нинова, Резидента и Божков.Тая жена не се спира да ламти за власт.Непрекъснато се хвали, че нещо пише и крои как да сме живели по-добре.То не бяха "визии за България", то не бяха вотове за недовирие за всичко, което и хрумне.Сега чакам вот на недоверие, понеже не и харесал цвета на новото НС.Просто трябва да реве за нещо.Президентчето като *** само повтаря нейните клешета и се кефи ако българи с българи се намразят.
14
4
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Браво, браво, браво на всички, че няма пострадали на тези протести! Само така! Не може невинни хора да плащат интересите на виновните! Умни, умни, умни хора! Не мисля, че е възможен диалог с БСП - те не реагират на думи! Каквото са си навили, това е..Действия обаче може да има. Например Бойко може да се държи по-внимателно и спокойно в Парламента. Играта там явно свърши. БСП декларира нова позиция, отношение, методи - няма как парламентаристите да не се съобразяват с променената ситуация.
13
3
 
2
 
! Отговори
следващия, моля, преди 3 години
До Борисов заминаваНяма ли кой?
12
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, хора, искате да махнем Баце, ама откъде ще намерим алчен, тлъст мафиот от СИК да ни управлява?
11
2
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Как защо и къде, само с два голи лозузнга "Мафия" и "Оставка" и без идея какво ще се случи след това, правителства не се свалят... Да не говорим за искането за оставка и на Главния прокурор което противоречи на Конституцията...Тези от улицата са сбирщина от най-широк спектър, които при нормални условия не биха имали никаква съвместимост...Лозунките "Мафия" и "Оставка" първо ги поде Импексова и предизвика само смях, после ги повтори Беквокалиста и...и накрая ги потрети Черепа, за да хванат декиш
10
2
 
13
 
! Отговори
до 6 ПРИЯТЕЛИ преди 3 години
специална информация - Баце не е бил никога приятел с Черепа, защото Баце не мели със Стефан Софиянски, Софиянски и Божков са сватове и имат общи далавери
9
13
 
6
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Гледам тролчетата на ОПГ ГРОБ са поспаднали. Явно са взели да привършват запасите в чекмеджето. Сега е много важно ЕС да решат да клъцнат парите на България поради престъпност. И ще видим как преди това първите приятелчета на Боко тикваата ще се обърнат срещу него. Защото това е приятелство базирано на ценността на усвояването. А то ще секне :D :D :D Oх колко плач ще гледаме скоро от калинките и герберунгелите... кеф, кеф,кеф.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можете ли да решите въпроса като цивилизовани хора, с една гражданска война?
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По улиците е пълно със контрабандисти и мафиози.
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слугите на мафията нямат в редиците си някой за когото да кажат че е достоен и да убедят хората да го последват, за това само насъскват всички срещу Бойко и ГЕРБ и събират неудачниците да плюят и да викат защото друго не могат. По същия начин през 2013 се докопаха до властта и сложиха Пеевски за шеф на ДАНС, сега не ми се мисли какво кроят тия кър лежи.