Гешев за изсечена гора в Котел: Да спрем унищожението на природата!

Върховна административна прокуратура се самосезира по случая
14 сеп 2020 14:08, Нели Христова
78
Гешев за изсечена гора в Котел: Да спрем унищожението на природата!
Снимка: БГНЕС

ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши незабавна проверка, свързана със сеч на вековна гора край гр. Котел

Бетонира се морето. Сече се вековна гора в планината. Време е да спрем унищожението на уникалната българска природа! Това написа в туитър главният прокурор Иван Гешев.

Изказването на Гешев е във връзка с новината, че върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с медийни публикации, относно изсечена вековна гора край гр. Котел.

По реда на чл.145, ал.1, т.3 от ЗСВ ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши спешна проверка, свързана с обстоятелствата по случая. За изясняването на казуса е необходимо да се проучат предвидените по лесоустройствения проект мероприятия, кога и какви дървесни видове са маркирани, какъв вид е сечта-изборна, групова или др., какъв е видът на добива- за бичене, фурнир или шперплат и за какво точно са маркирани дърветата, съгласувана ли е сечта с РИОСВ, изпълнена ли е процентно до 25% с оглед наличието на вододайна зона и др.

Информацията от проверката следва да бъде обобщена в доклад, в който да бъдат отразени посочените констатации, допуснати нарушения, образувани административни и административно наказателни производства, както и мерки за преустановяване на нарушенията. Докладът трябва да бъде изпратен до ВАП в най-кратък срок.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Десислава Танева закриля горската мафия, мъжът йкметът на Котел, и лесничей 1 режат до голо горите? До момента 85 тира бук на 130 г. Кметът съпруг на министершата, а горския масон и пръв приятел на Борисов.Хунтата на ГЕРБ си подава топкатавместо да започнат масови проверки от всички държавни институции, подчинената на Гешев ВАП подаде сигнала доминистъра на земеделието, храните и горите Танева, която да извърши незабавна проверка, свързана със сеч на вековна дъбова гора край Котел.
67
0
 
5
 
! Отговори
Ай дее преди 3 години
Тоя от квартален милиционер се преквалифицира на горски .Така е при интелектуални ограничения.Надскачането невъзможно и то по обективни причини.
66
0
 
3
 
! Отговори
Ми преди 3 години
Айде бе гешка, какво чакаш? Действай!
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Категорично отказвам с мойте данъци да храна Гешев, той и без това се възползва максимално от поста който заема, за справка 8-те джуджета. Оставка престъпник.
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев е като Роман Василев, цял живот в прокуратурата, но за това пък не знае какво е презумция за невинност, нещо което и децата знаят, но той има друго ценено качество, послушен е и изпълнява заповеди. Такива гъзоблизци израстват в скапаната ни държава.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да спаси кожата, като първия главен прокурор, уволнен от тоя пост, Гешев почна да повтаря думите на тия дето му я искат. Няма да стане така, оставка и отивай да слугуваш на мафиотите дето те назначиха.
62
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
министерката десислава танева ще прави проверка на съпруга си които е кмет накотел смях в залата оставка и нови избори
61
9
 
4
 
! Отговори
Елена преди 3 години
Поздравления , господин Гешев ! Бъдете благословен !
60
3
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Щом прави подобно изказване ,значи вече няма какво да се сече,сечта спира поради липса на материал
59
3
 
12
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Гешев да даде на независима/в чужда държава/ експертиза телефонните записи на Винету и снимките от шкафчето в спалнята му !
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цялата страна се сече безогледно под формата на т.нар. "законна сеч" със съдействието на ДАТ , лесничеите и т.н. Граби се общонационално богатство - горите....
57
1
 
15
 
! Отговори
Психодиспансер преди 3 години
Това е ресор на дпс и се сече безогледно вече 25 години. Така, че не нам товарищ Гешев.
56
16
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания, господин Гешев ! Най-дейният и ефективен главен прокурор в историята !
55
4
 
17
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
За да спрем унищожението на природата в БГ е най-добре да се почне с ОСТАВКИТЕ на ГЕШЕВ и БОРИСОВ!Това ще помогне най-много и е едно добро начало.
54
3
 
11
 
! Отговори
леля Пена преди 3 години
Браво!Щом главния прокурор стигна до горите,значи всичко друго е свършил,даже е арестувал Божков,ако ви се вярва???Я,по-добре си стой на село,белким там се подобри нещо.Или най-добре,чао!
53
3
 
23
 
! Отговори
РБ преди 3 години
Гешефт горите в България са изсечени и внасяме отпадъци от Италия !!!!
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъжо на Танева е кмет на Котел, е как жена му ще го проверява, като тя е нещо феодал на област Сливен? Остава да излезе женицата и да каже аз не знам нищо по въпроса
51
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешко що спиш уа, изсякоха гората под носа ти.Сега на страшен ли ще се правиш.А къде е шефа ти с пачките евро, де се е покрил.Спите другари комунисти спите, а уж за народа правите всичко. Ама какво сте се загрижили за гората,то Котел и голяма част от страната не са в България, само административно са там.А вие си седите у столицата България и броите пачките и кюлчетата злато и гледате чии бизнес да съсипете или да вземете и колко милиарда евро от еврофондовете да откраднете.
50
3
 
17
 
! Отговори
християнин преди 3 години
Искам да попитам,къде се скри" банкянския ***" тези дни?Откакто позаха интервюто със съпругът/виден младеж на има-няма 70 г/ на мис"мокри ***",мутрата се скри.Защо ли?
49
20
 
8
 
! Отговори
804 преди 3 години
Аз подкрепям Гешев. Най-после се намери един смел човек, който иска да сложи ред. И това не ви харесва. Какво искате?