Константинов: Машинното гласуване вкарва властта в капан

Ще се провали ли експериментът?
Обновена: 14 сеп 2020 22:28 | 14 сеп 2020 22:27, Веселина Йорданова
26

Всички партии с текстове за промени в Изборния кодекс. Как ще гласуваме?

Факт е, че машинното гласуване вкарва управляващите в капан. ГЕРБ опитват да избягат от тази ситуация с компромис. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов.

По думите му в Европа нямало машинно гласуване. Интересното е, че където имало такова гласуване, машините били изхвърлени, а на места дори били забранени.

"В 40% от случаите, където имаше машини при гласуването, имахме объркани протоколи", допълни той за Bulgaria ON AIR.

"Машините ще бъдат окрадени. Няма нещо, което да не се открадне в България", подчерта събеседникът, като пожела "успех на експеримента".

Според него трябва в закона да се предвидят ясни отговорности за държавата относно съхранението на машините. Те се настройвали онлайн. Можело обаче и всичко да е ок.

"Много държави гласуват по два дни. Това е както ходенето в магазина - пускат старите хора до обяд. Предложението отпадна", посочи Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
3
 
! Отговори
Бай преди 3 години
Със или без машинно гласуване, ще стане ли БСП номер 1? Не, нали. Ами Учиндолския оффшорен демократ? Не, нали. Даже няма да е втори или трети. А ***? Ще влязат ли? Мхмм... зависи дали е обикновено или ВНС - за второто прагът е по-висок. Всичко я ясно бе, кво се правите? Гладни кокошки просо сънуват!
22
1
 
5
 
! Отговори
Иван Пешев преди 3 години
Трява механизъм по който ние ( народа ) им пишем регламента за избиране ( на тях властта ) иначе са в конфликт на интереси.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оплаквачка на Мутренската власт.
20
4
 
8
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 години
Естествено .че я вкарва.По- трудно ще фалшифицира резултатите.Самият факт че управляващите не искат машинно гласуване ,въпреки приетият закон е достатъчен всички които са за чесни избори да го искат.
19
5
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
абе със сегашното ти вкара властта в капан...правиш пачки и вършите престъпления..ама ковчезите нямат чекмеджета...нищо и никъде няма да отнесете...от алчност и глупост...и ще ви съдим справедливо разбира се,има ни от 1400 г....империи са ни гледали с презрение и подценявали...загинаха безславно...това ви чака...плюем на еврациите ви...за Народа ни не са ценност...Бог да пази България!!! Апостола да не е бил милиардер като вас бе...неандерталци...умеещи да крадат и предават Народа ни????
18
5
 
9
 
! Отговори
Мише преди 3 години
Пак ще ти го напиша, *** си.И в Белгия и в Швейцария гласуват с машини.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ги откраднат, крадците ще бъдат записани в историята като най-глупавите крадци. Ще имат едни смешни куфари с процесор пентиум 400 мхз.Този скоро ще е пенсионер и вече му хлопа дъската
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая ще сменят вота на 99% от българите, за да спечелят и тогава ще трябва полицията да ги пази денонощно. О, ама то и сега ги пази полицията денонощно.
15
6
 
7
 
! Отговори
Няма преди 3 години
Няма значение как се гласува .Сестра Галева с двойното дъно и Импексова ще откраднат вота в своя полза.
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжи,лъжи,лъжи. Сега щели да откраднат машините. Това ли измисли главата ти? И кой ще ги открадне като тяхната себестойност е 500 лв. Нито стават за сървър, нито за десктоп. 500 лв дори са много пари, за тия куфари. Нали имат куфар, заключване,магнитна карта и тем подобни безсмислени изгъзици.Имало сгрешени протоколи. Еми, ще има като фалшифицирате изборите. Излиза така, че, за да победи ГРОБ са подменили вита на 40%. Не го написах аз. Те си признаха. Аз вярвам на машина, но никога на ГРОБАДЖИ
13
5
 
8
 
! Отговори
гост преди 3 години
Аха, протоколите били верни, а машинарията в грешка?! Това ли разправяш бе толуп. Я кажи как лекето ББ печели нагласени избори с мъртви души и невалидни бюлетини от 2009-та насам. За пандиз си деде.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този защо не го пенсионират вече. И аз казвам, че данъчните закони и не само те ме вкарват в капан, но са закони и са приети, следователно трябва да ги спазвам. Та има ли закон за машинното гласуване, приет ли е? Какво тогава този ми философства, иска да се нарушава закона ли? Аман от шмекери.
11
10
 
7
 
! Отговори
Karamanko преди 3 години
Трябва да си изключително ,,остър" да си мислиш, че машината ти гарантира честен вот. Точно обратното - може да се манипулира в ПЪТИ по-лесно. Ама това само умни хора го разбират. По-остричките - си харесват ,,лявата идея" и на Сорос машините, щото в света само Сорос ги лансира.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Курнелка я избраха ръчно - и всичко е точно
9
7
 
16
 
! Отговори
Инж. преди 3 години
Добре, Нека оставим шмекериите на страна. Беше ли приет закон за машинното гласуване? БЕШЕ.Беше ли приет този закон от правителството на ГЕРБ? БЕШЕ.Спазен ли беше закона, който САМИ СИ ПРИЕХА? НЕЕЕЕ.Е за какво да говорим. Rest my case.
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България се е превърнала в старчески дом. Как пък не поискахте мнението и не дадохте думата на един млад и интелигентен човек. Едни и същи стари хора се изказват по всички въпроси.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте на хартия ... после да не ревете че пак е фалшифицирано
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Аз ще си гласувам с бюлетина.Аз също! Вярвам само на хартията!
5
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, този *** от Информационно затъмнение по добре да се скрие някъде и повече да не говори. Говори пълни лъжи и глупости. Некомпетентни и некадърни калинки, много от проблемите които има държавата в електронното управление идват точно от тях. Не случайно изгърмяха НАП ама няма кой да си свърши работата и да ги провери....
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професор по всичкология и корона вируса предсказва ама числата от тотото не може