Какво да очакваме от политическия живот у нас?

Коментар по темата на Михаил Кръстев и Христо Панчугов
Обновена: 15 сеп 2020 09:04 | 15 сеп 2020 08:57, Ния Христова
15
Цветан Цветанов, бивш член на ГЕРБ, заяви, че партията на Бойко Борисов вече е най-мразена и на предстоящите парламентарни избори ще получи под 500 000 гласа. В същото време той се надява новият му политически проект да получи подкрепа от привържениците на ГЕРБ, а и не само.
 
"Прекалено малко време мина от оттеглянето на Цветан Цветанов от ГЕРБ, за да могат избирателите да го разграничат от премиерската партия и той да извоюва част от подкрепата, на която се радваше ГЕРБ. Трудно може да се очаква, че на предстоящите избори партията му ще направи пробив", коментира Михаил Кръстев от Института за дясна политика в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Политологът Христо Панчугов каза, че в началото на годината Цветанов не е имал кой знае какви истински политически шансове. 
 
"Изглежда е забравил всички скандали, които съпътстваха неговото оттегляне. Потенциалът на партията му ще зависи от това до каква степен различни структури на ГЕРБ се чувстват застрашени. До каква степен хора по места ще смятат, че политическото им бъдеще не е в ГЕРБ", обясни Панчугов.
 
Михаил Кръстев смята, че от ГЕРБ искат да задържат твърдия си електорат и това е причината правителството да не подава оставка. По думите му има голямо желание от страна твърдия електорат този кабинет да изкара своя мандат.
 
"Като че ли тези протести започват да губят битката с времето. Всеки следващ ден ни приближава към редовни парламентарни избори. Ако и това трето Народно въстание не постигне конкретни резултати, ние се насочваме към хипотеза, в която ако се подаде оставка, ще трябва да бъдат проведени избори на Коледа, което не е възможно. Отиваме на януари, февруари...", разясни още той.
 
Панчугов обаче изтъкна, че общественото недоволство не спира само до протеста и броя на хората, които са на улицата. Според политолога огромно количество хора не припознават нито един човек от българската политическа система.
 
"Минахме през няколко мандата, в които рейтингът на Борисов не можеше да бъде засенчен от нито един скандал. Това вече далеч не е така. С напредването на протеста Борисов изглежда все по-зависим от различни фактори", каза още Панчугов.
 
Кръстев от своя страна подчерта, че влизането в предизборна кампания много променя нещата. А част от периферията на протеста започвала да се отдръпва заради влизането на политически субекти сред протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
999 преди 3 години
БОИЛ БАНОВ И КИРИЛ АНАНИЕВ БЯХА МИНИСТРИ В ПЪРВИЯ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ НА РАДЕВ. АМА ТОГАВА НЕ БЯХА МУТРИ, НАЛИ????
11
0
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
РАЗОЧАРОВАНИ КЛИЕНТЕЛИСТИ СПРЕТНАХА ПРОТЕСТ СРЕЩУ КЛИЕНТЕЛИЗМА!!!!! ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ СА С ЧЕРВЕН ПРОИЗХОД. НОН СЕНС Е ДА СЕ БОРЯТ СРЕЩУ СЕБЕ СИ.
10
1
 
1
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
Долният коментар е публикуван в Шпигел от 11.09. Замесен е и Цацаров, той вчера се "оневени"! Прехвърли топката към тогавашната МВР-министерка Румяна Бъчварова. (Вероятно редакторите и това ще изтрият, от вчера са много усърдни ако пишеш по казуса)
9
3
 
1
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
"Как българският премиер се превърна в слуга на Ердоган"
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С пари веки може да бъде оплют до степен сам да не може да се познае. Засегнатите олигарси отпуснаха огромни пари, създадени са или са купени десетки сайтове , вестници и телевизии да бълват фалшиви новини и компромати, ..мета е включен на пълни обороти. ГЕРБ пренебрегнаха силата на пропагандата, изгубиха битката за медиите и ще си патят.
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КражбА на държавни средства.
6
0
 
5
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
Нищо! Абсолютно нищо не очаквам. Кучетата си лаят - керванът си върви
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската агентура тука ни бута към хаос, че да могат да налазят
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То си личи отдавна какво, червените неудачници не могат да спечелят избори и като едно време надъхват бездарния контингент че капиталистическия враг го подтиска и не трябва да има партии ами само БКП да гарантира светлото социалистическо бъдеще, равенство и близки връзки с Русия. Изборите са фалшифицирани твърди фигуранта след като спечели изборите
3
1
 
10
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Абе след 1243тото въстание може да има оставка? Сега е рано още
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корупция, некомпетентност и безхаберие за наша сметка.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това реторичен въпрос ли е?