НСО с позиция: Няма да допуснем да бъдем употребени за политически цели

Службата с позиция по повод извеждането на протестиращи от НС
16 сеп 2020 20:15, Красимир Ангелов
167

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националната служба за охрана няма да допусне да бъде употребявана за политически цели, се чете в позиция на НСО, разпространено до медиите.

На основание чл. 27 от Закона за Националната служба за охрана и във връзка с чл. 5, ал. 2 и чл. 13 и чл. 23а от Правилника за вътрешния ред на Народното събрание на Република България, служители на НСО, в тясна координация с Министерството на вътрешните работи, изведоха принудително група граждани, които в нарушение на посочените разпоредби отказаха да напуснат охраняем от НСО обект - сграда на Народното събрание.

Националната служба за охрана спазва стриктно приложимия към дейността и функциите й закон и съответните подзаконови нормативни актове, категорични са от службата.

Още по темата
НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели и ще се противопостави остро на всякакви опити в тази посока, се чете още в позицията.

Както е известно, малко след 18 часа тази вечер НСО и полицията започнаха да извеждат принудително и със сила протестиращи от "Системата ни убива", които по-рано днес влязоха в парламента и отказваха да напуснат сградата. Протестиращите настояваха за оставки и декларация от 240-те депутати.

По време на акцията пред сградата на Народното събрание имаше протест, който продължава и до този момент.

"Забраниха на един човек с увреждане да ползва от 10 ч. днес тоалетна", коментира отношението на НСО Мая Манолова след изкарването на барикадиралите се майки и момчето, което е с увреждане.

"Освен полицейско насилие, беше нечовешко отношението. Караянчева и НСО го държаха цял без без тоалетна в парламента. Караянчева се държи така все едно сградата е нейна. Протестиращите бяха изритани и изблъскани от сградата", каза още Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля, а фигуранта с резиденция, слуги, лятна резиденция и т.н. не бил диктатор, та той само диктува и нищо не върши - това ако не е диктатура?
4
20
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Детето инвалид е на 24 години, прилича ви на дете нали? Дано много такива деца имате врода ви за вбъдещв
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой ги пуска същите тези пач...ври за втори път в Парламента да се лигавят и гаврят с институциите? Май се опитвате да скриете Му...о и този път под полата на Галева. Е, не му е за първи път да се крие под нечия пола и да размахва оттам някое юмруче...
2
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БМБ е диктатор. Обикаля скрит в джип и хвърля пари. Типично за всеки диктатор.
1
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво търси детето инвалид на протеста?