НСО с позиция: Няма да допуснем да бъдем употребени за политически цели

Службата с позиция по повод извеждането на протестиращи от НС
16 сеп 2020 20:15, Красимир Ангелов
167

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националната служба за охрана няма да допусне да бъде употребявана за политически цели, се чете в позиция на НСО, разпространено до медиите.

На основание чл. 27 от Закона за Националната служба за охрана и във връзка с чл. 5, ал. 2 и чл. 13 и чл. 23а от Правилника за вътрешния ред на Народното събрание на Република България, служители на НСО, в тясна координация с Министерството на вътрешните работи, изведоха принудително група граждани, които в нарушение на посочените разпоредби отказаха да напуснат охраняем от НСО обект - сграда на Народното събрание.

Националната служба за охрана спазва стриктно приложимия към дейността и функциите й закон и съответните подзаконови нормативни актове, категорични са от службата.

Още по темата
НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели и ще се противопостави остро на всякакви опити в тази посока, се чете още в позицията.

Както е известно, малко след 18 часа тази вечер НСО и полицията започнаха да извеждат принудително и със сила протестиращи от "Системата ни убива", които по-рано днес влязоха в парламента и отказваха да напуснат сградата. Протестиращите настояваха за оставки и декларация от 240-те депутати.

По време на акцията пред сградата на Народното събрание имаше протест, който продължава и до този момент.

"Забраниха на един човек с увреждане да ползва от 10 ч. днес тоалетна", коментира отношението на НСО Мая Манолова след изкарването на барикадиралите се майки и момчето, което е с увреждане.

"Освен полицейско насилие, беше нечовешко отношението. Караянчева и НСО го държаха цял без без тоалетна в парламента. Караянчева се държи така все едно сградата е нейна. Протестиращите бяха изритани и изблъскани от сградата", каза още Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
6
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Чудя се какво прави на протеста на жените Никала Вапцаров / само петни хубавото име на великия поет/. Да не би да си мисли, че Майчето ще му бутне небостъргача в Лозенец ? Да, ама не!
124
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само бой по кому ня гите.Искали да управляват.Ами спечелете доверието на народа да гласува за вас ,бе из ро ди мръсни.
123
5
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Вие НСО ,сте някакви ***.Те ви употребяват ежедневно ,за политически цели.Ама вие не го осъзнавате.
122
2
 
16
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
В зората на демокрацията всички се кълняха, че повече кракът им няма да стъпи в залата на Партиният дом. Но ето, че се трансформираха, спомниха си, че са комунисти и се върнаха.
121
19
 
25
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Импичмънт на Грипен Радефф !
120
20
 
21
 
! Отговори
ББ преди 3 години
е па откога Народното събрание стана бащиния на "тъпата кърджалийска пу.ка"...то не е ли на Народа ни...и караянчева ли ви плаща заплатите или Народа ни...и несправедливите закони...закони ли са???султан и той със закони ама Левски и Народа ни не ги призна защото бяха несправедливи,на Народа ни ли служите или на султана...Народа ни има способността на ражда Герой!!!ЕС е несправедлива организация,превзета от служители на мафиоти и олигарси,ЕС финансира престъпници..Бог да пази Кралицата!!! Екзит!
119
1
 
18
 
! Отговори
Разбрахме преди 3 години
Никакви политически цели, само частни икономически, и фамилно-подпомагащи, като съпровождане на съпруги до супермаркета, и др. !
118
19
 
9
 
! Отговори
Мата Хари преди 3 години
До Европейската комисияа тия мутри-полицаи просто трябва да бъдат разпънати на кръст. Те ще пръскат хората с бойни отровни вещества и ще ги бият. не разбират ли, че просто няма да има къде да се скрият от бесилките....
117
23
 
8
 
! Отговори
Европейската комисия преди 3 години
До Мачкай мутритеБез насилие няма да имаме свобода! Затова - смърт за гадовете от сегашното управление на всички ръководни нива!
116
9
 
5
 
! Отговори
Мачкай мутрите преди 3 години
До До герберите и т.н.кой където ги гепи - бой до дупка на мръсната ***...навсякъде в България - села, градове и паланки............................
115
7
 
5
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До Корк Тики, Таки Да ти се върне десетократно това,което си изхрачил за болните деца и техните майки!!! БОГ не забравя да въздаде възмездие на нечовеците,които си го заслужават!!! И ДА!!! БОГ да пази БЪЛГАРИЯ от безмозъчни,безсърдечни,студенокръвни,неадекватни,продажни ***!!!
114
7
 
8
 
! Отговори
дупетат преди 3 години
Мутрите на управляващите.
113
7
 
24
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ПРОТВОЗАКОННО И НЕМОРАЛНО Е ДА ИЗПОЛЗВАШ ДЕТЕ ИЛИ УВРЕДЕНО ДЕТЕ / ОЩЕ ПО- НИСКО Е В МОРАЛНО ОТНОШЕНИЕ/ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ!!!! НЯКОИ ХОРА ВЕЧЕ УДАРИХА ДЪНОТО!!!!НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ !!!!
112
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка на Мая Манолова е пълен! Тази жена беше се кандидатирала за кмет на София! Не мога да повярвам на какво е способна за малко власт.
111
10
 
14
 
! Отговори
Корк Тики, Таки преди 3 години
майки на хахави, а лудостта се предава по майчина линия......какво друго да ви кажа, пази Боже майка България
110
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Воленчо беше един драскач, не е бил агент на ДС :))) Много ми е чудно, как разкриха сумати доносници - Каракачанката, Авджиев, Бриго Аспарухов и т.н...списъка е дълъг, но тези от ДС, които са вършили мръсната работа....никой няма да научи нещо за тях, защо ли ? :)))
109
8
 
18
 
! Отговори
Корк Тики, Таки преди 3 години
Докато не изгониме руските еничари от нашата земя, мир в България няма да има!
108
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МайнаНикола Вапцаров е идеалист и Човек. А този малкият НЕ му е внук....Никола Вапцаров е талантлив българо-съветски предател, като всичките червени шумкарски сподвижници!
107
8
 
29
 
! Отговори
?!? преди 3 години
Със съдействието на депутат на БСП. Беше вкарана в парламента организираната гражданска инициатива на Манолова , която е член на БСП, да прави провокации. След което бяха изхвърлени като пияници в бар от НСО, което е на подчинение на Радев - Президент на БСП. И За всичко всичко това трябва да е виновно ГЕРБ. Просто е тъпо!
106
1
 
5
 
! Отговори
До 117 преди 3 години
Не се разбира за кого говориш? За Хр. Иванов??? Или за друг???