Пенсионерите с по 50 лв. отгоре и за октомври

Борисов: Осигуряването на достойни старини е наш приоритет!
83
Пенсионерите с по 50 лв. отгоре и за октомври
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички пенсионери ще получат по 50 лв. и през октомври, като добавката ще струва на бюджета над 105 млн. лв.

Това каза премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството, което се провежда днес чрез видеоконферентна връзка.

Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си, посочи той.

Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии.

По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината.

Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите, уверява Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
14
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Благодарим господин Борисов. Бог да те благослови. И не слушай злобните малоуумници. При тяхното управление пенсията беше 3 долара
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Соня ДА И ЗА ВИСОКИТЕ ПЕНСИИ КОИТО СА НАД ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ И НАД МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ДАЖЕ ПРЕДИ ВСИЧКО ДОБАВКАТА Е ЗА ТЯХ ЗАЩОТО БОГАТИТЕ ПЕНСИОНЕРИ БИВШИ КАЛИНКИ ИМЕННО ТЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ
49
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Калеко Алеко,педро-алеко,последната сума дадена от станишката и масларова беше 150 лева,никога не са давали по 20 лева,така че продължавай да лижеш,своя идол.
48
5
 
11
 
! Отговори
един беден пенсионер преди 3 години
Баце много ще те обичам и с 3 ръце ще гласувам за теб ако дадеш по 2000 евро върху пенсиите за Коледа и после за Нова година, да ги изкараш от онова чекмедженце.Пък може и по едно кюлче злато за всеки пенсионер да дадеш, все пак ти не си знаеш парите.Българския пенсионер от глад умира и не е алчен а пък какво са за теб ? 2000.Аре Бочко не ставай скръндза, дай.
47
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов,аз не ги искам,мога да ги даря на герб-комунисти,само ми напишете банковата сметка,но аз имам един въпрос ,към теб,как може с 47години и 6 месеца,трудов стаж,да получавам пенсия,по ниска от вашето искане за ,новия праг на бедността 369лева,това ,ако ми обясните,и аз ви повярвам,ще ви призная за "политик"
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали взеха решението за три месеца по 50 лв. още в края на юли. Защо ни притоплят манджата всеки месец и ни го съобщават като че ли вчера са направили нещо ново за пенсионерите?
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте на пенсионерите по едно шкафче с пачки и кюлчета и ще им осигурите достойни старини.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА МУТРИ!
43
10
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Има едни червени бабички, които още си спомят с умиление как Станишко им дал по 20 лв. бонус за една Нова година, но когато стане въпрос за добавките на ГЕРБ, те естествено са крайно недостатъчни и как да са достатъчни, когато едни предишни правителства погребваха парите им в траповете на Белене и Цанков камък /ако си спомняте там сваше въпрос за милиарди/, но се оказа че ГЕРБ дали тези пари за F16, газови хъбвове и други страгечиски инфраструктурни проекти, без да помислят за бедните пенсионери
42
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Стига сте натяквали една и съща новина. Решението за прочутите 50 лева беше взето преди два месеца. Смешно е, че всеки месец се обявява като ''страхотна'' новина за пенсионерите. Хвалбата за 6,7% от юли увеличение на пенсиите е подигравка и обида, защото на бюджетните служители бяха увеличени с 10% заплатите от Нова година, а сега с още 30% на тези на така наречената първа линия за борбата с коронавируса. А прочутите 50 лева на пенсионерите са за това. Безочие и примитивна тактика за изборите.
41
3
 
9
 
! Отговори
Соня преди 3 години
И на тези, които получават и пенсия и заплата от държавата ли
40
3
 
2
 
! Отговори
Дъртанян от Банкя преди 3 години
Един от всичкииВсички на единСцена от Тримата черепа и Бърорян Бърборясъвичи
39
3
 
12
 
! Отговори
До боко преди 3 години
Боко с над 40 години стаж взех 360 лв. Пенсия,я смени, минимална пенсия250.00 лв.аз със трудов стаж 41 години близо, какво вземам,110.00 лв. Повече че съм се трудила четеринадесет години.това ли ми е пенсията за труда който съм дала,ами по добре да не работех.срам за пенсионна реформа.благодаря ти от сърце за милостиня та,там дето всеки отива,не му трябват евра, кюлчета и оръжие.там сме всички равни.
38
5
 
6
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
До АнонименИзвестните естрадни певци бяха на щат в концертна дирекция. Оказа се, че любимите ви комунисти са затрили цялата документация и вече няма доказателства, че те са работили и са внасяли осигуровки. Пенсията им е ниска защото им липсват по 20 г трудов стаж.Васил Михайлов отказа сумата от министерство на културата.Хайде да не обвиняваме правителството и за глобалното затопляне а?
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достойни старини, ама чии? Щото ако се пробваш да живееш достойно с 50 лв ще ти е доста трудно. На всички ни е ясно, че тези пари са заради протестите
36
8
 
2
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
До Активист на БСПТезо 100 милиона са на месец. Извън пенсиите, които за 2.2 милиона пенсионери са около 5,5 милиарда годишно.Но Корнелия и радев така могат да смятат, простено ти е.
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа да вземе да даде и той по 50лв,стига само Бойко е давал.
34
7
 
8
 
! Отговори
оставкка преди 3 години
До Анонимен "Ставаш сутрин" но шегата на страна половината пенсионери имат пенсии по високи от минималната работна заплата, с която живеят много хора и отглеждат дори и деца. Да се дава бонус 50лв на месец на всички пенсионери е подигравка към всички работещи преди всичко и към родителите на деца, подигравка е и към бедните пенсионери , а за безработните да не говорим. Герб няма морал и управлява лошо.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато недава защо не дава, когато дава що дава...
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека купуването на гласове да продължи!