71-ви ден на протести: Шествие в София, тикви на площад в Пловдив

Исканията на демонстрантите остават непроменени
275
71-ви ден на протести: Шествие в София, тикви на площад в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден протест в София и страната.

В 71-и ден на протести, исканията на демонстрантите остават непроменени - оставка на правителството и на главния прокурор.

В София протестиращите отново са в Триъгълника на властта.

Още по темата

Очаква се и митинг на майките от движението "Системата ни убива", както и шествие до Орлов мост.

С тикви на площад „Стефан Стамболов“ след 18 часа започнаха антиправителствените демонстрации в Пловдив тази вечер. С маркери протестиращите надписват предварително донесени тикви.

„Акцията е отговор на обидите, които изтърпяхме миналата седмица, че сме мафиоти, контрабандисти. Идваме да покажем, че не сме такива, че сме интелигентни хора, инженери, лекари, учители и имаме невероятното обещание, че ако съберем една голяма грамада от тикви, ще получим много бързо оставка от Бойко Борисов“, каза пред БНР един от организаторите й Атанас Бояджиев.

Демонстрантите отправят покана към премиера Бойко Борисов и към главния прокурор Иван Гешев да се включат и в организираното за следващия четвъртък литературно четене на открито.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
4
 
! Отговори
Цитат 4,Кланицата преди 3 години
Все пак, периодично сред животните се появявал някой див инат глиган, който виждал накъде води пътя, но за радост на фермера и собственика, това било по-скоро изключение, животните не му вярвали и той веднага бивал отделен от тях и пратен към кланницата с експресен превоз. Та сега под натиска на разбунтувалите се животни е на ред да бъде сменен поредния фермер, като част от животните си мислят, че той ще поеме друг път с различна крайна цел от посочената от работодателя му, а друга част (по-голяма) от тях просто иска пътят до кланницата да е през вкусна зелена трева. Как ще свъ
204
0
 
3
 
! Отговори
Цитат 3,Кланицата преди 3 години
а то вярвало, че добрият стопанин е решил да направи и тяхната ферма райска градина. За същите тези 30 години обаче инвентарът на фермата бил или продаден или разрушен, а животните се чудели как ще станат образцов чифлик без тях. В действителност се оказало, че в другата ферма, макар и живеещи малко по-добре били същите животни, а собственика е решил и тях да съкрати като численост, просто защото вече не му трябват и не иска барабонки в райграса пред имението. Все пак, периодично сред животните се появявал някой див инат глиган, който виждал накъде води пътя, но за радост н
203
0
 
3
 
! Отговори
Цитат 2,Кланицата преди 3 години
Кучетата пък не се сменяли съществено при който и да е фермер, защото тях ги отглеждал и хранел собственика на фермата, а не фермера и те били верни нему. Животните все още не били осъзнали, че ще ги заколят всичките, както това правели вече 30 години, колейки от време на време по някое друго с цел намаляване на популациятаНа тях постоянно им се приказвало, колко е хубав живота в евро-атлантическата ферма, която е зад баира и колко свободолюбиви и демократични са тамошните животни, кучета и овчари, а то вярвало, че добрият стопанин е решил да направи и тяхната ферма райска
202
0
 
2
 
! Отговори
Цитат 1,Кланицата преди 3 години
Ще използвам алегория, пък който ме разбере разбере, нали 40% от младото поколение били функционално неграмотниИмало едно време една китна ферма в балкана в която живеели различни животни, но най-вече овце, които фермерът водел на заколение под конвой от зли кучета, заради желанието на собственика на фермата да приключи с нея и да разчисти фермата. Животните обаче не харесвали фермера, защото той бил много *** и не си правил труда да прекара животните на път за кланницата през тучни пасбища, докато самия той похапвал сладко краве и овче мляко и сирене пред тях. Кучетата пък н
201
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ СЪМ ИЗБИРАЛ НИКОЙ ОТ МАФИЯТА ГЕРБ - ДА ИЗЧЕЗВАТ
200
10
 
2
 
! Отговори
ТУЛУП С 200 преди 3 години
НЕ МИ ПИПАЙТЕ ШКАФА С ПАРИТЕ
199
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нестий, грижливо облечена с модни дрешки, с гривни и слънчеви очила "протестира" срещу несгодите в България.Тия деца не е лошо да отворят архивите и да погледнат как изглеждаха хората, които протестираха от мизерия и комунизъм и да разберат, че искат пак да се върнат на това ниво с глупостите, които вършат.
198
4
 
18
 
! Отговори
стадо УФСЕ с GSM-и преди 3 години
Наистина гламотията не ходи по гората, а по тези заблудени наивници, връзващи се на елементарни манипулации и внушения, докато господаря им си пие уискито и си пуши пурата в Дубай кефейки се на кретенизма , овчедушието и тяхната безкрайна прocтoтия. Бабикян и пoдлoгите около него поне ще напълнят гушкитe с дубайски мангизи, ама останалите бaлмурници повeли се по акъла им , ще спечелят само освиркването, присмеха и псувнитe на нормалните българи .
197
7
 
7
 
! Отговори
До 225 преди 3 години
225Анонименпреди 3 минути 0 2До Ебасимо Костана?Борисов не подава оставка щото се запътил към политическото гробище.ГЕРБ вече нямат шанс да влязат в парламата , и 3% няма да хванат - даже платените от Севда тролoци дето пишат (и nuшкат) тук няма да гласуват за ГЕРБ.######-Щом и от Карлуково дават мнение,значи има демокрация.
196
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До Некакви: Като не ходим на протестите и не крякаме като зомбирани да прегракване не значи, че харесваме и защищаваме Борисов! Но какво ни предлагате Вие като политики? Кои като личности ни предлагате да осъществят исканото от Вас: "Смяна на системата" " Система, която НЕ убива"? Хаджигенов, Минеков, Бабикян, Мая, Пинокио, слави Чалгаря, Копейкин, Рубльов и т.н....!!?? Просто не стават....!!!
195
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безделници. Мотика ви трябва, не метла, защото все още не заслужавате да метете.
194
5
 
13
 
! Отговори
ОТРОВНО ТРИО и БСП преди 3 години
Ти си мързелив ! Ти си лентяй ! Ти нямаш доходи ! Ти крещиш силно ! Ти мразиш и завиждаш на нормалните хора ! Ако всичко това си ТИ , значи си достоен да бъдеш протестър и БОЕЦ под мъдрото ръководство на Президента и Щаба ръководен и финансиран лично от другарите Божков и Цв. Василев. НЕ СЕ КОЛЕБАЙ !!! Каквото и хулиганство или престъпление извършиш, нашият справедлив съд начело с другаря Лозан Панов ще те оправдае !!! Пиенето и дрогата са безплатни и гарантирани. ЧАКАМЕ ТЕ !!!
193
7
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Те тези от Тълпата и Парламента го обърнаха на WC ... Поругаха всички български институции и направиха цялата държава съпричастна към отходните им нужди ... Май този който твърди че "Няма такава държава" в най-голяма степен ще отговори на потребностите им, въпросът е кой е народът който ще представлява, може би този на Черепа, фигуранта, приватизаторите от Прехода и ген.Решетников ... !!!
192
13
 
8
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
За тия които "ритат" за Запада и сритаха всичко добро и хубаво Българско,съобщено снощи по немската телевизия RTL-2 60.000 бездомни в Германия,над 85.000 наркомани,близо 100.000 без здравна осигуровка...растяща тенденция! Ще ви се завие свят ако научите какво става в Англия и САЩ!!!???
191
18
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Колкото до Бойко Тиквата и неговите привърженици, тях съм ги презирал винаги! От 2002 г. досега сигурно съм изписал материал срещу него, който, акос е публикува ще надмине по обем томовете на руските класици;))) А какво чета по форумите? Изказвания на прости селяни станали граждани и гласуващи за ГЕРБ. Те не осъзнават, че само като дишат и пораждат поредната национална катастрофа, какво да говорим за останалото...
190
5
 
23
 
! Отговори
Без хигиенни навици преди 3 години
На 71-вия ден от протеста 71 протестиращи хвърляха яйца и домати по институциите.Дайте им работа на тези хора бе! Например да метат, да чистят София. Ако не, им предоставете да платят сметката за почистването. То човек и до тоалетна да отиде после си пуска вода... или кучето ти да се облекчи, трябва да му събереш акитата. Тези само срът на метеното.
189
1
 
25
 
! Отговори
само минавам преди 3 години
Сутринта слушам и гледам по телевизията една депутатка от БСП да казва, че "Системата ни убива" било гласът на народа!!! Е как така определиха, че е и моят глас?
188
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза, че всеки може да прави каквото си иска на жълтите павета, на тоалетна го обърнахаь!Но никой не казва какво предлага за после, кои са водачите му, какви идеи защитават!Щото ако са претоплените манджи - Манолова/ ДПС/Пеевски, Бареков/ Слави Трифонов/ Сашо Дончев и пр не мисля, че ще мотивират някого
187
12
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
До ПижоПроблемът, както казах вчера е, че на тях не им пука, че са такива, защото по-голямата част от общото народностно ниво е такова и те са неговото отражение, а при този конструкт на обществен строй, демокрацията, мнозинството налага своите виждания за личността, семейството, държавата и светът като цяло. Затова, те се гордеят, че са точно такива и презират останалите, които не са, защото са еманация на общото посредствено ниво, а то е определящото управлението на държавата.
186
5
 
23
 
! Отговори
До Пижо преди 3 години
Управляващите не са подложени на унижение и подигравкаот българския народ, а от група самозабравили се ***,зомбиращи около тях лица. Не видяхте ли вчера лицата нахвърлящите храна по партийния дом - това бяха лица на хора,под въздействие на халюцигенни вещества!