71-ви ден на протести: Шествие в София, тикви на площад в Пловдив

Исканията на демонстрантите остават непроменени
275
71-ви ден на протести: Шествие в София, тикви на площад в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден протест в София и страната.

В 71-и ден на протести, исканията на демонстрантите остават непроменени - оставка на правителството и на главния прокурор.

В София протестиращите отново са в Триъгълника на властта.

Още по темата

Очаква се и митинг на майките от движението "Системата ни убива", както и шествие до Орлов мост.

С тикви на площад „Стефан Стамболов“ след 18 часа започнаха антиправителствените демонстрации в Пловдив тази вечер. С маркери протестиращите надписват предварително донесени тикви.

„Акцията е отговор на обидите, които изтърпяхме миналата седмица, че сме мафиоти, контрабандисти. Идваме да покажем, че не сме такива, че сме интелигентни хора, инженери, лекари, учители и имаме невероятното обещание, че ако съберем една голяма грамада от тикви, ще получим много бързо оставка от Бойко Борисов“, каза пред БНР един от организаторите й Атанас Бояджиев.

Демонстрантите отправят покана към премиера Бойко Борисов и към главния прокурор Иван Гешев да се включат и в организираното за следващия четвъртък литературно четене на открито.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
17
 
! Отговори
С.В. преди 3 години
Абе какви глупости пише този .Имало хиляди всяка вечер. Не е лошо да си сложи очила. Ставате смешни. Не бил протестът политически. Ако беше така нямаше да се дърлят и карат непрекъснато. М.Манолова се бори за власт,всеки от отровните също.иьританите политици за газове за какво мислите са там От любов към народа.Или като бивши министри и парламентаристи нямат пари и са социално слаби. Всички искат дасе докопат до власта,Хр.Иванов,Трифонов. Как може да им вярват останалите,как не разбират.
164
13
 
2
 
! Отговори
ааа няма няма преди 3 години
До 180 Анонименда се забрави...както няма да се забравят и новите 5 млрд . кредит които тиквата изтегли без да е ясно защо и за какво ще се харчат . ще ти се напомни като получаваш ежедневно по-лоши услуги от държавата(било то здравни ,административни,за децата и др) .защото държавата е прогнила от корупция и ограбена като целта на управляващите е САМО ГРАБЕЖ. но явно си *** та може и да забравиш
163
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 179Боже, колко си ***.
162
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се развали времето ще се кротнат и всичко ще се забрави...
161
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че макар много бавно и мъчително, гербавата змия умира, този път завинаги!Конвулсиите са наистина ужасни!
160
8
 
11
 
! Отговори
Ратай преди 3 години
Тука сте се събрали децата на големците да закриляте благодетелите си. За едни благодетели за други грoбокопачи. Затуй мразя софианци, това не са българи, а мутри.
159
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Народа се отврати от лумпениадата! ''.................Едно е сигурно ... България навлиза в италиано-испански политически модел с избори през половин година и ПОСТОЯННИ протести, без значение кой е на власт.Политикани от всички цветове да свикват с тази мисъл ... безметежните години минаха
158
3
 
21
 
! Отговори
Боян Стоев преди 3 години
Народа се отврати от лумпениадата!
157
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ганчo, защо закриляш крадците и защо се държиш сякаш в България всичко цъфти? Я се разходи по села и малки градове да видиш как живеят истинските българи. Не ми хвали София където живее мутра до мутрата и фучaт със спортни бмв-та, мерцедеси и ферарита. На тях им строят защото чорбаджиите искат метро, искат магистрали за фераритата си. Те не са ми на мене представителна извадка. То и в столицата на Северна Корея не е толко зле ама я ходи в провинцията да видиш. МАЛКИТЕ ХОРА ПОДКРЕПЯМЕ ПРОТЕСТИТЕ
156
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще си управлява Герб и още как ... няма десетина безработни *** да ги спрат
155
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавата шайка няма как да продължи да управлява.Просто няма как да стане вече.
154
7
 
2
 
! Отговори
Най-големият виц преди 3 години
В коментарите се надпяват поддръжници на една мутренска партия срещу друга мутренска партия.Един дол дренки са всички управляващи. Затова ви казвам, ако се избира между тези две партии, няма да има особена разлика. И в двата случая народа ще го таковат с 200.
153
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
снимката е стара, дори сайта привърженик на Нинова, Радев и Славчо вече не му пукаабе тия системата не ги ли уби вече 70 дни ги убива на 71-я още са живи що за глупости
152
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ГЕРБ защо не се обявиха против спирането на Южен поток?
151
33
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Доналде, Доналде, смени ни го Борисов бе, смени ни го и ни тури некой друг бе, Доналде!
150
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Южен поток беше спрян по нареждане на Господарите от ЕС и САЩ, и България загуби десетки милиарди и сега ще купува скъпа американска газ или пак руска газ от Турция.
149
4
 
32
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
До Българин. И като го махне какво? Ама нали го махнахте през 2013 бе, галошш? Защо пак се върна? И то само след една година.
148
3
 
17
 
! Отговори
Майна преди 3 години
ЧЕТЕТЕ ЗА МЕМОРАНДУМА НА ЕС КЪМ МАКЕДОНИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА БЪЛГАРО- МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС !!!! МНОГО ОБЕКТИВНО Е ПОСОЧЕНА ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА В ПОЛЗА НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ СПРЯМО МАКЕДОНИЯ!!! ОТЛИЧНА НОВИНА!!!! ТОВА Е ОГРОМНО ПРИЗНАНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ СБЪДНЕ ПРЕДСАЗАНИЕТО НА ВАНГА: МАКЕДОНИЯ ЩЕ НИ БЪДЕ ВЪРНАТА ОТ ГОЛЕМИТЕ СИЛИ В СВЕТА!!!!!
147
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 159. Южен поток беше спрян от Орешарски. Кой ли беше издигнал за премиер?
146
25
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Урсуло, Урсуло, махни го Бойко ***, махни го и ни сложи някой друг, махни го *** Урсуло!