71-ви ден на протести: Шествие в София, тикви на площад в Пловдив

Исканията на демонстрантите остават непроменени
275
71-ви ден на протести: Шествие в София, тикви на площад в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден протест в София и страната.

В 71-и ден на протести, исканията на демонстрантите остават непроменени - оставка на правителството и на главния прокурор.

В София протестиращите отново са в Триъгълника на властта.

Още по темата

Очаква се и митинг на майките от движението "Системата ни убива", както и шествие до Орлов мост.

С тикви на площад „Стефан Стамболов“ след 18 часа започнаха антиправителствените демонстрации в Пловдив тази вечер. С маркери протестиращите надписват предварително донесени тикви.

„Акцията е отговор на обидите, които изтърпяхме миналата седмица, че сме мафиоти, контрабандисти. Идваме да покажем, че не сме такива, че сме интелигентни хора, инженери, лекари, учители и имаме невероятното обещание, че ако съберем една голяма грамада от тикви, ще получим много бързо оставка от Бойко Борисов“, каза пред БНР един от организаторите й Атанас Бояджиев.

Демонстрантите отправят покана към премиера Бойко Борисов и към главния прокурор Иван Гешев да се включат и в организираното за следващия четвъртък литературно четене на открито.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото една чудно интересна новина за Кети Пери, ама я забравих, май нещо нов тренд с маникюра беше.
144
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ДНЕС ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ЮЖЕН ПОТОК КОЙТО БЕШЕ СПРЯН ПО ЗАПОВЕД НА ЕС И НА БРЮКСЕЛ И БЪЛГАРИЯ ИЗГУБИ ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ И СЕГА ПАК ЩЕ КУПУВА РУСКА ГАЗ И ПЛЮС ТОВА ЩЕ ПЛАЩА И ТРАНЗИТ НА ТУРЦИЯ!
143
2
 
26
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ПРИЗНАВАМ БОЙКО ЗА ВТОРИЯ СТЕФАН СТАМБОЛОВ!!!! НО....ДА СЕ ПАЗИ ОТ ЧАЙ И ВОДА В БУТИЛКИ.!!!
142
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само, крадци, мафиоти, некадърници, неудачници и наркомани са против товауправление на държавата...Факт...
141
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ДНЕС ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ, ЧЕ ЕС ИЗЦЯЛО ПОДКРЕПЯ ГЕРБ И БОРИСОВ КОИТО СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ, НО СЛУГУВАТ ВЯРНО НА БРЮКСЕЛ И ВАШИНГТОН!
140
4
 
20
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
БРАВО НА БОЙКО БОРИСОВ И НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!! ЧУДЕСНА НОВИНА ОТ ЕС!!! У С М И Х Н Е Т Е СЕ!!!! ЕВРОПА ГЛЕДА И ВИЖДА И С Т И Н А Т А!!!!!!
139
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Първо, ЕС е Германия. Всички важни постове и водещи европейски партии в ЕС са овладяни от германци."Тези които нахлуха в чужда държава и разрушаваха, палеха, изнасилваха и убиваха всичко - и деца и старци и жени не жалеха. Тези които избиха 20 милиона братя славяни и нито един германец не се противопстави на техния Водач, на Водача който дори си бяха избрали демократично с избори. Не, мерси от членство в такъв съюз.
138
2
 
20
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
ДНЕС, ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА МЕМОРАНДУМА НА ЕС ЗА МАКЕДОНИЯ И ОТНОШЕНИЯТА С БЪЛГАРИЯ, КОИТО СА ИЗЦЯЛО В ПОЛЗА НА ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА И ЗА БЪЛГАРСКАТА ПОЗИЦИЯ????????????????????????????????????
137
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 132Първо, ЕС е Германия. Всички важни постове и водещи европейски партии в ЕС са овладяни от германци. Германия не реагира на протестите защото Борисов им е верен до гроб. "Когато Меркел говори аз мълча и слушам." С него са се разбрали. Ще прокарвам вашите интереси в България, а вие мен ще ме оставите да усвоявам еврофондове и да стрижа народа. Да не мислите, че в Германия няма корупция по високите етажи? Северен Пaток какво е? ЕС е управляван от кpетeни.
136
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото няма свобоони медиизатова го плюят в 90% от телевизиите,радията,сайтовете,защото е диктатор.Понеже е диктатор20 човека се въргалят два месежа по кръстовищата и пречат на милиони,защото ни управлява хунтазатова полицаите гледат как се замерят държавни институции с всякакви лай,,на.Ех ако беше демократ като бай ИМ тошо,помните ли какви протести имаше тогава,пък как свободно си наричахме тошо правешки м..л!!Не помните??,не може да бъде,та ние живеехме ТАКАЯ ЖИЗНЬ,ум да ти зайде!
135
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един мандат на шайката и България ще е само история!
134
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото една чудесна новина която отново потвърждава подкрепата на ЕС за Бирисовото правителство.Меморандум на ЕС към Скопие-Изпълнявайте си договореностите с България,признайте историческата истина,признайте ЗА ИЗВЪРШЕН ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ във Вардарска титова Македони=джа/още от Южна сърбия т.н. трябва да се почне/и шзикът е НОВ,създаден след втората световна война.Не е ЕС като СССР където измислихаетническите македонци!Благодарим,сега нашите са на ред,безкомромисно.
133
15
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
до 105 Аз лично знам отговора! Уверявам те! 10 г е на власт официално командвайки раята! За тези 10 г създаде структури НА РАБОТНИ МЕСТА СВЪРЗАНИ С ПАРТИЯТА ГРОБ! То адмистрацията гаранция че гласуват за него ПОРАДИ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ! Армия от млади хора Клонящи към Америка но ПОМНЕЩИ В БГ само др Борисов! Е за кого да гласуват? За Тръмп ли? И още,"бизнеса" е с него!И още и още! А тези хора на площадите са КЪМ НИКОГО! Те виждат реално нещата! ГЕРБ Е ИСТОРИЯ! КОЙ ОЩЕ НЕ ГО Е РАЗБРАЛ?-:)
132
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бойко Борисов е човекът направил най-много за България през последните 30 години."Така е. Много гадости.
131
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До EagleОсвен това тук комунистическия контрол е бил много по-суров отколкото в Чехия или Полша. Ние бяхме най-преданния сателит на Русия и с радост пратихме танкове в Прага. А преди години един чех ни изтипоса като тоалетнатa на Европа. ТОВА е възприятието на европейците за гербаджийска България. На Борисов само му се смеят в Европа, а гърците направиха книга за Барба Ганьос. Куpица не птица, а Бoлгария не заграница.
130
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов е човекът направил най-много за България през последните 30 години.
129
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
B***stuni! ББ каза че прави разлика между протестиращите и провокаторите. Явно вие сте просто провокатори. Нереализирани таланти, на които все другите им пречат.
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
B***stuni!
127
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само, крадци, мафиоти, некадърници, неудачници и наркомани са против това управление на държавата...Факт...
126
1
 
22
 
! Отговори
До 132 преди 3 години
Сигурно говориш за времето ,когато управляваха идолите на Техноимпексова.А направи ли ти впечатление,че от ЕС не реагират на протестите.Защо ?